VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 29 sep 2020 15:40 door Sander Bauer
Crowdfunding voor Andinobates virolinensis - FAN Colombia
5 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

Sander BauerPosts:972


Profiel

Uithoorn

Dn Lid
Bestuur
Secretaris
--
29 sep 2020 15:40

Beste,

Hierbij een korte update over het Andinobates virolinensis project van FAN-Colombia.

Door de covid-pandemie werd in april besloten tot enige projectwijzigingen. Dit was nodig omdat sommige gebieden in lockdown gingen, maar ook omdat grote delen van de bevolking elke vorm van maatregelen aan de kant schoven. In zo'n situatie is het natuurlijk niet verantwoord om expedities naar afgelegen gebieden te ondernemen.

De extra maatregelen zorgden voor enige vertraging in het project. Gelukkig bleef de veiligheid van de betrokkenen hiermee gewaarborgd, waardoor de afgelopen weken dan toch de eerste fase van het project kon beginnen. Zo is gestart met de expeditie in de regio Charala, Santander en is kennis gemaakt met verschillende partijen zoals de gemeenteraad en de lokale landbouwvereniging. Door kennis te delen over de Andinobates virolinensis populatie ontstaat meer lokale betrokkenheid en inzicht in het belang van goede habitatconservatie.

De eerste foto's zijn ons al beschikbaar gesteld. Er is hierop helaas goed zichtbaar wat het effect is van de oprukkende landbouw en hoe dit bijdraagt aan habitatverlies van Andinobates virolinensis. Zo droogt de toplaag van de bodem ernstig uit door de houtkap en is verdere beschadiging van de bodem te verwachten wanneer zware machines het land gaan bewerken.

Naarmate deze trend zich doorzet, zal het alleen maar moeilijker worden om de lokale populaties voldoende bescherming te bieden. Het blijft daarom hard nodig om te werken aan de zichtbaarheid van het project en zoveel mogelijk mensen bij de conservatie-activiteiten van Dendrobatidae Nederland en haar partners te betrekken. Deel dus ook vooral de links en hou de DN-aankondiging voor ons interview met FAN Colombia in de gaten. (Momenteel heb ik nog geen zicht op een exact tijdstip)

 

Het gehele project zet ik later nog uiteen in een artikel voor ons DN-magazine. In het artikel schets ik ook een meer accuraat beeld van de situatie in Colombia en presenteert FAN Colombia enige resultaten van het onderzoek.


Jullie kunnen FAN Colombia alvast volgen via de volgende kanalen
facebook.com/alianzanaturalcolombia
instagram.com/alianzanatural

Bijlagen
2
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top