VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 30 mei 2020 09:00 door Sander Bauer
Tips voor het bewaren van fruitvliegenkweek
5 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

Sander BauerPosts:861


Profiel

Uithoorn

Dn Lid
Bestuur

--
30 mei 2020 09:00
Voor mijn ene leucomelas zorg ik meestal voor 4 potten. Vooral omdat ik graag reserve heb. Als het eens mis gaat dan kan de kikker altijd nog voldoende springstaarten tussen het gebladerte vandaan plukken. Dat is naast esthetisch aantrekkelijk voor mij ook het voordeel van een natuurlijk ingeriche bak.
Oudere potten gebruik ik wanneer het nodig is voor het enten van nieuwe potten. Als je ziet dat de kweek terugloopt, er een pot leeg raakt, of dat er schimmel in komt, dan is het tijd voor een verse batch. Op zich is het in mijn geval ook geen ramp als ik met een overmaat aan vliegen zit, die gaan dan richting mijn gekko's in de andere terraria.
Als je de potten laat staan zonder eruit te voeren, dan hopen de vliegen zich op en gaat de kwaliteit van je kweek vlot achteruit. Regelmatig legen bleek voor mij een noodzaak.

Voor de koelkast denk ik dat je het beste even kunt experimenteren. In het forum staan inderdaad al diverse bouwmethoden waar je van kunt profiteren. Post hier ook even je foto's zodat wij mee kunnen kijken ; )
1
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top