VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 30 mei 2020 15:49 door tijl liekens
exo terra terrarium verlichting en verwarming
6 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

tijl liekensPosts:1189


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
30 mei 2020 15:37

Een rommelig 'bouw'verslag van deze O.Pumilio bak kan je vinden op : https://www.dendroboard.com/forum/members-frogs-vivariums/353374-oophaga-tank-fixer-upper.html

En van deze bak op https://www.dendroboard.com/forum/members-frogs-vivariums/354904-new-fixer-upper.html 

Ik zal binnekort nog een verslag maken van een bak die ik binnenin helemaal leeg sloop en daarna weer opbouw. Dit keer heb ik er op gelet om van alles foto's te nemen..

1

tijl liekensPosts:1189


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
30 mei 2020 15:49

Je moet wel in gedachte houden dat bovenstaande bakken ingericht zijn voor kleinere kikkers. De bovenste bak is speciaal gemaakt voor een koppel Oophaga pumilio en voor de onderste bak had ik opnieuw Pumilio of (eivoerende) Ranitimeya in men hoofd. Het slootje waar normaal enkel het overtollige sproeiwater instaat, heb ik momenteel gevuld met water en planten puur voor esthetische redenen. Van zodra er kikkers moesten inkomen maak ik dit slootje leeg zodat de bodem goed droog blijft en de kikkers er niet kunnen verdrinken.

Voor grotere kikkersoorten die hun jongen zelf niet groot brengen zou ik de bakken er helemaal anders laten uitzien. Meer zoals de bakken die we in onze kweekstelling hebben. Daarom is het belangrijk eerst een soort te kiezen welke je wil houden. ;)

 

0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top