VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 13 jun 2020 19:48 door wouter van der Veen
Opnieuw beginnen 50*50*50
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

wouter van der VeenPosts:146


Profiel

groningen
--
08 jun 2020 21:06

  Enkele jaren geleden had ik een mooi groepje tricolor. Altijd erg tevreden over geweest maar helaas door omstandigheden deze weg moeten doen. Nu, een aantal jaar verder begint het toch wel weer te kriebelen. 

  Ik heb nog ergens een 50*50*50 terrarium staan en dit lijkt me een leuke bak om weer mee te beginnen. Ik zou graag weer een leuk groepje gifkikkers hebben, Ik ben niet op zoek naar de meest moeilijke of exclusieve soorten. Tricolor was leuk maar denk dat ik nu een andere soort wil. Gewoon een gezellig kikkertje, al is een lygodactylus williamsi of phelsuma klemmeri ook erg leuk.... De bak lijkt me helaas te klein voor een combinatie.

  Goed de bak is er. Dan gelijk een dillema, de verlichting. Tl (t5) of PL lamp lijkt de keuze. Veel mensen raden verschillende dingen aan. Het lijkt bijna een keus op smaak ipv specificaties of zie ik dit verkeerd?

  De bak is op het moment kaal, deze zal dus ingericht moeten worden. Ik zat te denken aan een achter wand van varenwortel plaatjes, hier en daar een stuk hout en wellicht een stroompje, dit hangt uiteraard wel af van de keuze van de kikker. Op de bodem een laag  met filtermat, antiwortel doek en dan bodem bedekking. De filtermat zodat er water in het terrarium kan staan om plaats te bieden voor een aquarium verwarming. Deels om de vochtigheid op pijl te houden en deels voor de verwarming. Een watertje aan de voorkant vind ik ook altijd leuk staan.

  Zoals jullie lezen is er voor mij nog veel uit te zoeken en te bedenken. Hopelijk kunnen jullie me een beetje in de goede richting sturen.

   

  Groeten,

   

  Wouter

  0

  Nicolai Veen  Posts:258


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  10 jun 2020 20:33

  Je vergeet er eentje.

   

  Led verlichting. xD.

  0

  Nicolai Veen  Posts:258


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  10 jun 2020 20:33

  Je vergeet er eentje.

   

  Led verlichting. xD.

  0

  wouter van der Veen  Posts:146


  Profiel

  groningen
  --
  13 jun 2020 19:48
  Mhh ja dat is er ook nog een om rekening mee te houden.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top