VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 jul 2020 10:03 door Annemieke Roosendaal
Beginnen met Epipedobates anthonyi
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Annemieke RoosendaalPosts:2


Profiel

Rotterdam
--
11 jul 2020 14:25

  Beste allemaal,

  Ik heb al vele jaren aquaria, nu 4 bakken staan. Ik wil graag een nieuw project opstarten. Nog een aquarium mag ik niet van mezelf, de kosten per bak aan CO2, osmosewater, electro zijn al fors. En ieder aquariumproject wordt uitgebreider dan van tevoren bedacht. Nu ben ik vooral gek op bezig zijn met planten, inrichten, een bak vorm zien krijgen en uiteindelijk natuurlijk de bewoners. Ik houd ervan een bak zo natuurlijk mogelijk in te richten en te moeten zoeken naar de bewoners. 

  Gifkikkers heb ik al lang in mijn hoofd, ik denk aan de Epipedobates anthonyi. Ik vind het alleen zo moeilijk om een volledig beeld te krijgen waar ik aan zou beginnen. Ik denk aan een paar dieren in een 60x45x50. De ruimte waarin ze komen te staan komt is meestal tussen de 18 en 23 graden. Ik kweek voor de vissen al levend voer, dus voer kweken voor de kikkers vind ik geen probleem erbij op zich. Denk dat dit praktischer is dan steeds halen. Ik gebruik al osmosefilter voor zacht water. Kosten van planten en hout overige  inrichting heb ik wel een beeld bij, die zijn hoog.

  Ik begrijp dat de bak ook bij kikkers moet indraaien. Betekent dit dat je de vochtigheid
  en temperatuur moet leren stabiel houden? En dat de planten gaan groeien? Wat doe je allemaal na inrichten/ planten tot de kikkertjes zouden komen? Vooral wat kun je fout doen?

  Ik twijfel ook of ik een goed beeld heb over onderhoudskosten/ tijd. Er brand elke dag verlichting, wellicht ook een automatische sproeier lees ik. Dus electra stijgt natuurlijk. In de zomer kan het heet worden in mijn flat, de aquaria koel ik met ventilatoren op het water. Kan dit met deze kikkertjes ook?

  IIk weet niet of ik de verzorging genoeg overzie ook. Wat doen jullie zoal aan onderhoud en verschonen bijvoorbeeld wekelijks?  Hoe groot moet een watergedeelte zijn voor eventuele kweek en hoe houd je dit schoon? Worden kikkertjes makkelijk ziek, wat komt er bij kijken aan eventuele behandelingen? En ik heb ook een kat die wellicht graag op de bak zal gaan liggen en er voor langs zal lopen. Geeft dit stress bij de kikkertjes? 

  Met het inlezen lijkt het allemaal redelijk eenvoudig voor deze soort, maar ik kan me natuurlijk ontzettend vergissen. Zouden jullie wat ervaringen kunnen delen? 

  Groeten,

  Annemieke

  0

  Sander Bauer  Posts:974


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  13 jul 2020 15:14
  Hi Annemieke.
  Dat zijn hele goede vragen. Fijn dat je jezelf goed wilt voorbereiden op de komst van je dier.
  Heb je ons gifkikkerboek al? Hier kun je een hoop informatie uit halen die het totaalplaatje van de hobby schetst en informeert over de soortspecifieke eigenschappen met tips&tricks. Probeer ook eens bij iemand op bezoek te gaan en zo wat meer over de ins-and-outs te leren. Veel van de hobbyisten op dit forum staan daar gewoon voor open.
  0

  Annemieke Roosendaal  Posts:2


  Profiel

  Rotterdam
  --
  14 jul 2020 10:03

  Hi Sander,

  Het boek ga ik bestellen, lijkt me sowieso erg mooi. Ik denk dat ik inderdaad eerst bij iemand moet ga kijken, want ik vind het op basis van wat ik lees op internet toch moeilijk om echt een volledig beeld te krijgen van deze voor mij nieuwe hobby. Dank je wel!

  Groeten Annemieke

  1
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top