VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 21 aug 2020 09:46 door Sander Bauer
Dendrobatidae Nederland - YouTube kanaal
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Sander BauerPosts:966


Profiel

Uithoorn

Dn Lid
Bestuur
Secretaris
--
19 aug 2020 15:05
  Beste DN'ers,
  Tijdens de algemene ledenvergadering bespraken wij de wens om duidelijker te laten zien waar Dendrobatidae Nederland voor staat. De rol van onze verenging is om mensen met een gedeelde passie in contact te brengen. Dit lukt ons goed en wij weten de natuurwaardering te vergroten door aandacht te vestigen op de kweek van gifkikkers van Nederlandse bodem.

  Via onze verengingsactiviteiten zetten wij ook stevig in op de hoogste graad van dierwelzijn. Wij begrijpen daarbij dat een op de dieren afgestemde inrichting niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom verspreiden wij al sinds 1989 deskundige houderijvoorschriften via ons DN-magazine, het boek Gifkikkers en verschillende bijeenkomsten.

  Wij bereiken hiermee echter niet al de doelgroepen die wij graag willen bereiken en merken dat er op facebook ook veel groepen bestaan die beginnende hobbyisten niet de juiste informatie geven. Misschien hebben jullie al vanuit de wandelgangen gehoord dat Dendrobatidae Nederland daarom haar eigen YouTube kanaal gaat starten. Wij willen daarmee extra toegankelijke informatie verspreiden over de deskundige verzorging, (gif)kikkerkweek en inrichting van terraria. Hierbij gaan wij ons niet richten op een zeer jonge doelgroep en wij willen ook geen speelse video's produceren. Wij zijn namelijk geen Sesamstraat en vinden dat het houden van alle soorten huisdieren om toewijding vraagt. Ons nieuwe kanaal nodigt hopelijk uit om waardevolle lessen van ervaren deskundigen over te nemen.

  De eerste reeks video's zal een aantal basisonderwerpen behandelen, zoals het opzetten van een fruitvliegenkweek en de verzorging van enkele gifkikkersoorten. Voor onze videoproducties zoeken wij nog een geschikte opnameruimte die regelmatig beschikbaar is. Wij willen een volledig ingerichte kikkerkamer gebruiken zodat veelgebruikte hobbymaterialen goed in beeld komen en zo een passende scenografie creëren.
   
  Bij deze vragen wij dus om binnen jullie netwerk te zoeken naar iemand die zijn of haar hobbykamer beschikbaar wil stellen voor deze opnames. Wij zoeken vooral in of rondom de regio Brabant omdat het productieteam vanuit Wageningen en Zeeland zal afreizen.
  Mochten jullie iemand kennen die aan de voorwaarden voldoet, zend uw reactie dan graag naar media@gifkikkerportaal.nl of reageer hieronder.

  Sander Bauer
  Secretaris Dendrobatidae Nederland
  4

  tijl liekens  Posts:1207


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  19 aug 2020 18:20
  Hier zijn jullie altijd welkom als het niet te ver afreizen is. De kikkerkamer is hier eveneens onze woonkamer. Kikkers, eitjes, larven, jongen, planten, insecten,.. Alles voor handen hier :D
  2

  Sander Bauer  Posts:966


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  21 aug 2020 09:46
  Yes, we houden zeker even contact met je Tijl ;)
  We zullen via de mail afstemmen met de overige teamleden.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top