VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 sep 2020 16:48 door Dennis denhertog
Mijn eerste 2 nieuwe dendrobates leucomelas
11 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
Auteur Berichten

Dennis denhertogPosts:9


Profiel

gouda
--
10 sep 2020 16:58

gisteren avond eentje gezien maar dat was maar voor heel even en nu weer hele dag niets meer gezien ben benieuwd afwachten

1

Johan de MolPosts:5


Profiel

Katwijk aan zee

Dn Lid


--
15 sep 2020 06:55
Hoi heb je ze inmiddels al gezien
0

Jan BragançaPosts:32


Profiel

leek

Dn Lid


--
18 sep 2020 14:54

Ik zou mij hierover absoluut niet druk maken als ik jou was.

Na vervoer en plotseling in een totaal nieuwe omgeving veroorzaakt gewoon wat stress bij de dieren. Ze moeten even wennen.

Wanneer je aan alle voorwaarden hebt voldaan, genoeg ruimte, veel schuilplaatsen waar ze zich even terug kunnen trekken, juiste luchtvochtigheid en temperatuur dan komen ze uiteindelijk wel tevoorschijn. 

Ligt natuurlijk ook aan de soort, maar een leucomelas laat zich op den duur wel zien.

2

tijl liekensPosts:1211


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
18 sep 2020 16:32
Het kan na introductie van een nieuwe omgeving tot wel 3 maand duren voor kikkers 'normaal' gedrag vertonen. Dit is natuurlijk op voorwaarde dat een bak geschikt ingericht is voor de kikkersoort en dus aan al hun specifieke eisen voldoet.. Iets wat bij het merendeel van beginnende hobbyisten niet het geval is.

Zoals Jan al aangaf is het van enorm belang om veel schuilmogelijkheden aan te bieden, ook een bladlaag is van enorm belang en wordt helaas nog steeds vergeten in de hobby.

Ga NOOIT in je bak gaan graven naar de dieren! Dit brengt enkel meer stress voor hun mee en kan maken dat ze zich niet meer willen laten zien.

Geef je kikker ook de nodige vitamines en mineralen wat enorm belangrijk is voor hun gezondheid.
In mijn persoonlijke ervaring zijn de beste supplementen om je fruitvliegen mee te bepoederen die van Repashy. Specifiek zijn dit Repashy CAL+ met maandelijkse toevoeging van vitA+ en eventueel Superpig. De vitA+ is wel enkel nodig bij kwekende dieren, dit zal zeker nog niet meteen voor jou nodig zijn.

De supplementen (van eender welk merk dan ook) hoeven steeds in de koelkast bewaard te worden en elke 6maand vervangen worden.

Gebruik ook nooit UV(b) lampen om je bak mee te verlichten! Dit is enorm nadelig voor de meeste kikkers in de hobby, er zijn maar enkele (zeldzamere) soorten waarbij UV voordeel brengt.

Hopelijk helpt deze informatie je wat verder.

Mvg,
Tijl.
2

Dennis denhertogPosts:9


Profiel

gouda
--
21 sep 2020 16:50

Ok even een update eentje komt al elke dag te voor schijn en ik kan aardig dicht bij komen.Maar de andere blijft weg gedoken misschien dat die ook nog komt even afwachten dus.

2
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Back To Top