VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 18 sep 2020 10:50 door Sander Bauer
Nieuw Riparium/Paludarium
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Niek WesterinkPosts:3


Profiel

nunspeet
--
13 sep 2020 17:00

  Goedemiddag allemaal,

  Ik ben nieuw op dit forum aangezien ik ga beginnen aan een paludarium.

  Ik heb een bak van 60x40x30, in deze bak wil ik een mooi stukje natuur in maken waarin ik waarschijnlijk garnalen in ga houden en misschien nog een soort vis. Nou heb ik al wel een beetje een overzicht van wat ik wil, alleen heb ik nog de vraag of jullie nog adviezen/ ideeën hebben voor een nieuwe tank. In de bijlagen hieronder heb ik een algemeen idee van wat ik in het paludarium wil:

  Rechts achterin wil ik de pomp zetten die water omhoog pompt, waarna het water daar naar beneden gaat over een richel. Onder deze richel wil ik graag een soort van kleine grot. Een beschutte onderkomen voor eventuele vissen. Aan de linker kant wil ik ook een verhoging met vanaf daar een soort wortel idee, de wortels van een boom gaan geleidelijk het water in wat tot een soort mangrove idee uitkomt. Dit alles wil ik zo natuurlijk mogelijk maken. Alleen om de pomp wil ik een soort van bakje bouwen met een opening van window screen zodat water daardoor heen kan, maar geen garnalen e.d.. Ook boven aan de water uitlaat wil ik een soort van overloop maken zodat het water gelijk verspreidt wordt. Ik had het idee over de richel van leisteen te maken. Nu is mijn vraag dus of jullie problemen zien met deze opstelling en nog tips qua hardscape en flora/fauna in de tank.

  Ik zie graag een reactie tegemoet.

  Mvg,

  Niek 

  Bijlagen
  0

  Sander Bauer  Posts:976


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  15 sep 2020 17:38
  Grootste punt wat ik zie is dat je water te vervuild kan raken bij een overdaad aan diertjes. Maar dus eerst goed proefdraaien, zorgen dat je planten in leven blijven en vooral regelmatig je water testen. Toevoegen van een starterscultuur bacteriën kan zinvol zijn.
  0

  Niek Westerink  Posts:3


  Profiel

  nunspeet
  --
  15 sep 2020 18:00

  Ik was inderdaad ook van plan om hem eerst een maand of 2 á 3 te laten lopen, zodat dat goed zit. Zou jij nog dingen aanbevelen qua filtratie? Ik was van plan de pomp voornamelijk te omgeven met lava stenen voor meer oppervlak voor bacteriën. Of is dit te weinig?

  1

  Sander Bauer  Posts:976


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  18 sep 2020 10:50
  Een voldoende contactoppervlak is wel een goed idee. Verder zullen stofdeeltjes ook ergens moeten worden gefilterd, dat gebeurt meestal mechanisch. Kijk naar de aquariumhobby en dan vind je genoeg informatie over filtersystemen. De kans is verder groot dat je hier een enorm drassige bodem gaat krijgen als je die erin wilt zetten. Ik weet je exacte setup niet, maar dat is uiteraard niet heel handig : \
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top