VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 25 sep 2020 17:46 door Raymond Gilbers
Mijn eerste kikkerterrarium opzetten
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Raymond GilbersPosts:3


Profiel

Capelle a/d/ IJsel

Dn Lid


--
25 sep 2020 17:46

  Hallo Allen,

  Ik ben nieuw in de kikker hobby maar ben sinds enkele weken me vooral goed aan het inlezen en voorlopig nog niet van plan om ook kikkers aan te gaan schaffen want ik wil eerst een goede bak opzetten. Ik ben hier een beetje ingedraaid doordat ik tropische planten erg leuk vind en dacht weetje als ik ze nou in een mooie glazen bak zet zullen de condities voor de plant veel beter zijn als in de huiskamer van het een kwam het ander en begon ik me te intereseren voor deze prachtige dieren. Goed nu naar mijn vragen.

  Ik denk een mooie bak gevonden te hebben voor een goede prijs bij Blue Lagoon.
  Comfort terrarium Blue Lagoon

  De is 80x40x50 ik denk na wat ik gelezen heb dat hier makkelijk 3 a 4 kikkers in kunnen ik denk dan aan de dendrobates azureus bijvoorbeels of trinctorius. Ik zougraag willen weten of iemand ervaring heeft met deze bak. Er wordt gesproken over doorvoeren beneden en bovenin de bak kan ik deze gebruiken voor het afvoeren van overtollig water en het aanleggen van een mist/regen systeem? 
   

  Ik zou ook graag willen weten hoe de bak op de juiste temperatuur te krijgen veel mensen gebruiken lampen maar dat is niet echt regelbaar. Ik wil mijn bak hier op zolder zetten waar ik een studeer/werk kamer heb. In de zomer is het hier behoorlijk war en in de winter kan het wel koel worden. Een warmtemat of warmtekabels lijkt een oplossing te zijn maar als je die in je bodem legt en het gaat eens kapot moet je heel je bak uitelkaar halen. 
  En hoe en waar plaatsen jullie je lampen, in of buiten de bak. Als het een lamp is die behoorlijk warm wordt lijkt het me niet handig voor de kikkertjes om het in de bak te heben want ze zouden zich kunnen verbranden.

  Wow een zeeee aan vragen maar ik zou het graag goed willen doen voor the sake of de kikkekrs en ook mijn plezier. Iemand zin om mijn wat antwoorden te geven?

   

  BVD

  Ray

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top