VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 30 dec 2020 10:50 door Remco Stuster
Kikkers samen houden en overige vragen.
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Doron HoogeweijPosts:2


Profiel

Grootebroek
--
28 dec 2020 22:53

  Goedeavond allen.

   

  Sinds enkele maanden heb ik kennis mogen maken met deze prachtige hobby!! 
  Na een klein paludarium, heb ik al snel bij Rana een Paludarium van 120*50*70 (l*b*h) laten maken. Ik ben bijna klaar met het inrichten. 
   

  Nu heb ik toch een aantal vragen...

  Ik wil in dit paludarium Dendrobates gaan houden. Echter ben ik er nog niet uit welk soort, dit mede omdat ik nog niet heel erg bekent ben met het houden van kikkers. Ik vind zelf de Tinctorius soorten erg mooi en dan met name de "brasil". 
   

  Is dit een kikker soort die jullie aanraden voor een "beginner" en wat is dat de beste m/v verhouding voor een paludarium van deze grote? Is het mogelijk om de kikkers (of andere Dendrobates soorten) samen met andere kikkers te houden, bijvoorbeeld klimmende soorten?

   

  Verder heb ik altijd in mijn vorige Paludariums en Terrariums tropische pissebedden gedaan. Echter lijkt het me leuk om de Porcellio laevis "Dairy Cow" Isopods in dit paludarium te houden. Is iemand bekend met deze soorten en voornamelijk samen met kikkers. Ik heb namelijk gelezen dat er een aantal isopod soorten zijn die je planten en vooral mos opeten...

   

   

  Voor nu zijn dit mijn voornaamste vragen, ik hoop dat iemand me op de juiste weg kan helpen!

   

  Alvast bedankt.

   

   

   

  0

  Remco Stuster  Posts:6442


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  --
  29 dec 2020 14:53
  Dag Doron, welkom!

  Bij Dendrobates-soorten kunnen vrouwtjes nogal eens agressief zijn tegen elkaar. Het mooiste is dus te houden per 1.1, 2.1 of 3.1 bijvoorbeeld. Dan maak je nog wel kans op dat ze zich succesvol voortplanten. Natuurlijk is dat met meerdere vrouwen ook niet uitgesloten, maar de kans is veelal minder.

  Samen houden met andere soorten is een advies dat ik nooit zal geven want het gaat vaak fout, maar in de praktijk kan het natuurlijk ook goed gaan. Lees hier even verder: https://www.gifkikkerportaal.nl/Gifkikkers/soorten-gecombineerd-houden-2

  Samen houden met pissebedden heb ik geen verstand van. Ik gaf pissebedden altijd als voer aan de dieren, maar in de praktijk weten ze zich ook soms wel permanent te vestigen in bakken..

  1

  Doron Hoogeweij  Posts:2


  Profiel

  Grootebroek
  --
  29 dec 2020 23:15

  Bedankt voor de reactie Remco! 3.1 was inderdaad ook mijn eerste gedachte! Ik zal het stuk over het gecombineerd houden van kikkers even goed doorlezen. Het plan is hoe dan ook eerst te beginnen met 1 soort en zorgen dat dit eerst stabiel is, voordat ik verder over andere soorten na ga denken. 

  0

  Remco Stuster  Posts:6442


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  --
  30 dec 2020 10:50
  sounds good, succes!
  1
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top