VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 09 jul 2021 15:33 door Ronald van Asperen
Ranitomeya ventrimuculata sterft een na de ander
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

Sem KempermanPosts:19


Profiel

Helmond
--
06 jul 2021 17:14

Dit is de pur die ik heb gebruikt destijds.
https://www.hubo.nl/bison-purschuim-500ml

0

Ronald van AsperenPosts:12


Profiel

Slootdorp

Dn Lid


--
06 jul 2021 21:34

Pur is wanneer het goed is utigehard niet giftig. Wanneer je een spuitbus hebt gebruikt is de kans dat het niet goed is gemengd naar mijn idee verwaarloosbaar klein. 

Ik had het eigenlijk over de twee componenten lijm. Wanneer deze op polyurethaan basis is en deze is niet goed uitgehard, dan zou dit denk ik een mogelijke verklaring kunnen zijn voor je probleem. Je gaf aan dat er ook een soort vloeistof uit komt. Dit zou kunnen duiden op het niet goed uitharden. Niet goed uitgeharde pur zorgt er voor dat vissen op een vergelijkbare manier dood gaan. 

0

Sem KempermanPosts:19


Profiel

Helmond
--
08 jul 2021 19:56

Ik afbeeldingen van de lijm toegevoegd en van de slijm die je op de achterwand ziet zitten.

Bijlagen
0

Ronald van AsperenPosts:12


Profiel

Slootdorp

Dn Lid


--
09 jul 2021 15:33

Dat zou heel goed niet goed uitgeharde polyurethaan kunnen zijn. In dat geval gaat het om een hele giftige stof die ook door de huid kan worden opgenomen. Zorg er ook voor dat je zelf niet met je handen in contact komt met deze stof en gebruik handschoenen.

Wanneer het echt gaat om niet uitgeharde polyurethaan zou ik in ieder geval zo snel mogelijk de kikkers verwijderen uit de bak. Wanneer ze al teveel van de stof binnen hebben gekregen is het niet te verwachting dat ze nog zullen herstellen. Meestal eindigt dat in een trage dood.

Wanneer dit mij zou overkomen zou ik zo snel mogelijk ook de achterwand verwijderen en weggooien. Het komt gelukkig niet vaak voor dat PU niet goed uithard en de exacte oorzaak weet ik eigenlijk niet.

Voor mijn kikkers gebruik ik nu wortelvarenplaten en halve boomvarenstammetjes die ik vastkit met siliconenkit speciaal geschikt voor het aquarium. In gewone siliconenkit voor de keuken en badkamer zitten namelijk fungiciden die minder giftig zijn, maar op termijn ook problemen kunnen geven (bij vissen in ieder geval). Dat materiaal is makkelijk en snel te bevestigen en geeft uiteindelijk een mooi begroeid resultaat. Of dit voor jou geschikt is weet ik niet, maar misschien geeft het je weer een klein beetje moed.

Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.

0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top