VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 10 jan 2018 23:49 door Wim van Velzen
planten op de achterwand / op hout
14 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 3123 > >>
Auteur Berichten
28 aug 2004 19:57
  Hoi, In mijn riparium heb ik een achterwand van kurk. Ook ligt er een stuk kienhout in. Ik zou graag wat planten op de achterwand laten groeien en ook wat op het hout. Maar hoe pak je zoiets aan? Voor alle duidelijkheid: dit is mijn eerste oever-terrarium, heb alleen ervaring met aquaria. Dus brand maar los! ;) Groeten, Timo PS: Hoe kom ik trouwens aan mos? Of komt dat vanzelf?
  0
  28 aug 2004 20:14
  Hoi Timo, Mooie bak heb je in elkaar gezet voor je bombina's. Om planten op de achterwand te laten groeien moet ze los halen uit de pot, de wortels in een nylonkous doen en ze dan met een satéprikker vastmaken. Kijk op de site van Vivaria voor plaatjes. Je zult de planten wel regelmatig moet natmaken, het beste is dan ook om het water dmv een pompje over de achterwand te laten vloeien. Ik weet niet of je met veel succes planten op kienhout kunt laten groeien. Ik hoor vaak dat dat te zuur is voor plantenwortels. Wat betreft het mos: je kunt het hout flink nat houden en wachten tot het er vanzelf op komt, of zelf wat mos kopen bij het tuincentrum of Javamos gebruiken, dat je langzaam laat wennen aan leven boven water. Om mos goed te laten groeien heb je wel goede verlichting nodig.
  0
  29 aug 2004 14:09
  Bedankt voor je uitleg, Tilburger. Ik zit alleen nog wel met enkele vragen:
  quote:
  Originally posted by Tilburger
  Je zult de planten wel regelmatig moet natmaken, het beste is dan ook om het water dmv een pompje over de achterwand te laten vloeien.
  Daar heb ik ook al aan zitten denken, maar dan moet je dus een soort sproei-installatie bouwen, waar je met een pompje water in pompt. Is hier iemand die dat met succes heeft gedaan en die daar wat plaatjes van kan laten zien?
  quote:
  of Javamos gebruiken, dat je langzaam laat wennen aan leven boven water.
  Misschien een domme vraag, maar hoe doe je dat?
  quote:
  Om mos goed te laten groeien heb je wel goede verlichting nodig.
  Ik heb 2 tl buizen boven m'n bak hangen, die zaten er standaard bij (het is eigenlijk een aquarium). Zou dat goed zijn? Groeten, Timo
  0
  30 aug 2004 21:32
  Zo'n sproeiinstallatie is eigenlijk vrij eenvoudig: gewoon een circulatiepompje in je watergedeelte. De slang koppelen aan zo'n hard stuk met gaatjes (geen id hoe dat heet) en dat tegen of aan aan de achterwand bevestigen... Javamos kun je laten wennen door het waterpeil gedurende ca. een maand geleidelijk te laten zakken. Hmmm je kunt het beste echte plantenlampen gebruiken, zoals die voor diverse aquaria.
  0
  30 aug 2004 23:06
  Ok bedankt, ik heb trouwens wel zo'n buisje liggen alleen de gaatjes heb ik vergroot met een boortje, omdat ze telkens verstopt raakten (gebruikte hem als uitstromer in m'n aquarium). Wat voor opvoerpompje had je in gedachten eigenlijk? Voor m'n stenen watervalletje heb ik een tetratec pompje gebruikt dat ik plat op z'n zij onder een stuk flagstone heb gelegd. Ik wil best nog zo'n ding aanschaffen maar als er een goedkopere oplossing is zou ik dat graag weten.. Nogmaals bedankt voor je hulp, ik geloof dat ik al aardig wat geleerd heb van de mensen hier. M'n droom is nu om zo'n prachtige miniatuur-biotoop te maken, maar dat zal met m'n eerste bak nog niet lukken vrees ik :D
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Back To Top