VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 21 apr 2020 07:45 door Jeroen van der Stien
Vuurbuikpadden in de vijver?
12 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
Auteur Berichten
12 jul 2005 09:37
Persoonlijk houdt ik er niet van om dit soort beesten in een vijver te zetten. We hebben al genoeg exotische amfibiën in Nederland. (Meerkikker, Brulkikker, Italiaanse Kamsalamander, Boomkikker op plekken waar hij niet hoort).
0

SaschaPosts:30


Profiel

Almere

Dn Lid


--
12 jul 2005 12:55
Hoi Iris, Ik heb 2 jaar geleden 3 vuurbuikpadjes gekocht, 2 mannetjes en 1 vrouwtje en in een bak op de slaapkamer gehouden. Wat ik toen nog niet wist was dat ze in de paartijd zo veel kabaal maakten dat ik er niet van kon slapen.Daar kwam ook nog eens bij dat het grote vrouwtje rond de 160 eitjes had gelegd.Ik heb de ouderdieren toen samen met een een klein deel van de kikkervisjes in onze kleine vijver losgelaten en de rest van de kikkervisjes in de schuur opgekweekt. Ik heb de hele zomer in de tuin van de padjes kunnen genieten en hoewel ik in de schuur/kunstmatig meer kikkervisjes aan land kreeg (ongeveer 120!),waren de kikkervissen en de aan land komende padjes uit de vijver ongeveer 2 keer zo groot!Wel oppassen,de ouderdieren zijn namelijk kanibalistisch dus als je de nakweek bij de ouderdieren laat moet je de jongen weghalen zodra ze aan land komen! Ik heb de dieren (op 1 na)in september uit de vijver gehaald.Ik kon 1 van de mannetjes namelijk niet meer vinden.Ik heb hem nog wel een keer horen roepen en ik heb toen de hele vijver overhoop gehaald, maar tevergeefs!Ik hoopte dat ik hem in het voorjaar weer zou vinden maar hij heeft het niet gered.Ik betwijfel dat hij uit de vijver is ontsnapt omdat ik een hekwerk van glasplaatjes met overhellende randjes om de vijver heb staan.Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat hij ten prooi is gevallen aan een vogel of een kat. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Je moet je afvragen wat je er mee wint en wat je er mee verliest. Je bent als verzorger verantwoordelijk voor het welzijn van je dieren. Wat je er verder mee doet moet je natuurlijk zelf weten! Groetjes.
0

Iris AbenPosts:56


Profiel

Zaandam
--
13 jul 2005 21:00
Hoi Sascha Nee, als ze zo weinig overlevingskansen hebben, dan laat ik het natuurlijk. Ik heb het beste met mijn beestjes voor! Er was zelfs iemand die wilde al mijn kleine padjes opkopen (kwam goed uit ivm vakantie), dus ik blij. Ik vroeg toen wat hij ermee ging doen, zegt hij doodleuk "voeren aan mijn slang". Toen ik dat hoorde ging het hele feest niet door! Met als gevolg dat ik nu nog met die mini padjes zit. Maar ik vind het echt super beestjes! Ik kan er alleen geen extra houden (ik heb er al 5 en het terr is te klein voor meer). Gr. Iris.
0

Erik van der HorstPosts:689


Profiel

Arnhem

Dn Lid


--
31 jul 2005 20:22
Wat ik altijd begrepen heb (zoals Sascha ook al aangeeft) kunnen ze uitstekend in de zomer in de vijver tot het najaar. Overwinteren zullen ze wel binnen moeten doen. Het zijn geen tropische dieren, maar komen uit een klimaat wat wel wat zachtere winters heeft dan wij. Daardoor is het ook niet te verwachten dat ze als exoot in het wild terug komen, aangezien ze de winters niet overleven. Vergelijkbaar met roodwangschildpadden. Soms zie je wel eens losgelaten volwassen exemplaren, maar nakweken lukt niet omdat de jongen het niet overleven. Als ik me vergis hoor ik het graag. Gr Erik
0

Patrick TemminkPosts:710


Profiel

Deventer

Dn Lid


--
31 jul 2005 20:57
Hoi allemaal, Wat betreft vuurbuik padden en overwintering zie ik niet als een probleem. Ik ken mensen die ze na een paar teperatuur verlagingen in de koelkast stoppen, onder goede omstandig heden natuurlijk een winterslaap geven. Hierdoor komen ze weer beter in de parings drang. In je tuin zou je heel goed dit na kunnen bootsen. Je zou een deel van je tuin kunnen afgraven, tot ruim onder de vorst grens. Hierop leg je takken/balken of bakstenen/puin of een combi hiervan. Zorg dat je dit afdekt met grond. laat wel voldoende plekken open,zodat je padden hier in kunnen schuilen. Als het echt streng gaat vriezen kan je alteid nog hooi of blad afval hier over gooien. Zo over leven ze het wel. De vraag rest alleen nog, hoe zeker ben jij er van dat ze niet uit je tuin ontsnappen. We hebben al genoeg uitheemse dieren hier! Denk hier goed over naar. Groeten Patrick
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Back To Top