VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 21 apr 2020 07:45 door Jeroen van der Stien
Vuurbuikpadden in de vijver?
12 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 3 << < 123
Auteur Berichten

Erik van der HorstPosts:689


Profiel

Arnhem

Dn Lid


--
02 aug 2005 22:13
Eerlijk gezegd zou het inderdaad moeten kunnen zoals Patrick aangeeft. Goede composthoop oid in de buurt. Kijk maar op http://research.amnh.org/...eferences.php?id=533 voor de referentie van het verspreidingsgebied en vervolgens op http://www.wunderground.com/ daar kun je de temperaturen door het jaar heen vinden in het verspreidingsgebied. Ziet er erg Hollands uit...
0
20 apr 2020 09:32

Ik heb een vijver in de tuin van circa 6 m3 (diepste punt: 120cm) in Noord-Griekenland en daar zijn spontaan groene padden, gewone padden, vuurbuikpadjes en bruine kikkers in gekomen. De Bufo bufo is inmiddels al klaar met de paring en lijkt weggetrokken; er zijn veel kikkervisjes. De groene pad is al een maand aan het zingen en paren en houdt dat meestal wel tot eind juni vol.
Gister zag ik het eerste vuurbuikpadje (geelbuikvuurpad) boven water komen. Die overwinteren kennelijk gewoon in de detritus beneden. Afgelopen winter was niet erg streng, maar het jaar ervoor hebben we weken tot -15 graden gehad en dat was kennelijk voor de vuurbuikpadjes geen probleem: afgelopen zomer hadden we ze volop. Ik denk dus dat het in Nederland ook best moet lukken om ze in een vijver te laten overwinteren, als die maar diep genoeg is en niet helemaal dichtvriest.

0

Jeroen van der StienPosts:1349


Profiel

's-Gravenzande

Dn Lid
Bestuur

--
21 apr 2020 07:45
Dat zijn nog eens “veldwaarnemingen”. Leuk dat zo zoveel diversiteit hebt in je vijver.
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 3 << < 123


Back To Top