VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 12 mrt 2009 00:49 door Bert Broers
Nachtverlichting en Roodoog Maki's
9 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Jasper WilgenhofPosts:71


Profiel

Utrecht
--
13 mrt 2006 14:15
  Ik heb een hele tijd een infraroodlamp in mijn terrarium met mijn RETF's gehad en had die elke avond aan. Voor zowel verwarming als nachtverlichting. Nou is mij ooit verteld/verzekerd dat reptielen geen rood kunnen zien en de nachtverlichting de kikkers niet zou kunnen storen. Nou heb ik de laatste tijd die infraroodlamp weer uit staan en naar mijn idee zit er een hoop meer leven in de beestjes. Was het te warm, of hadden ze toch nog last van de nachtverlichting? Of zou het komen dat ze nog niet helemaal gewend zijn en zou het nu niet meer uitmaken of ik de lamp aan- of uitzet? Ik zou graag verhalen van anderen horen over hun ervaringen met de infraroodlampen, zodat ik uiteindelijk een voldoende oplossing voor mij en de kikkers kan vinden. Bij voorbaat dank
  0

  Peter Mudde  Posts:1059


  Profiel

  Ilpendam

  Dn Lid


  --
  14 mrt 2006 00:51
  Wel eens maanlicht gezien? En was dat erg rood? Rood licht wordt wel waargenomen en is een signaal voor 'warmte'. Blauw/wit licht (zoals van die moderne LED-lampjes) van een lage intensiteit werkt veel beter. Kijk ook maar eens wat dierentuinen gebruiken in hun nachtdierenhuis. Die Neodynium-lampen die af en toe als UV-bron worden verkocht zijn wellicht ook te gebruiken. UV geven ze niet maar als nachtlampje.. Peter Mudde
  0

  Jasper Wilgenhof  Posts:71


  Profiel

  Utrecht
  --
  14 mrt 2006 10:52
  Heel erg bedankt voor de reactie, erg logisch en duidelijk. Ik zal er eens naar kijken, denkt u dat de LED's te koop zijn bij een simpele audio/verlichtingszaak? Of is het toch wel iets wat bij speciaalzaken wordt verkocht of via internet besteld moet worden? Nogmaals bedankt, dit is een erg bruikbare tip.
  0
  14 mrt 2006 11:28
  Ik meen zo'n opmerking in het verleden ook al eens te hebben geplaatst hier: gangbare nachtverlichting werkt niet. Ik geloof dat een formumlid de LEDs verkoopt. Ik ben er iig ook wel in geïnteresseerd, maar dan voor buiten de bak.
  0

  Jasper Wilgenhof  Posts:71


  Profiel

  Utrecht
  --
  14 mrt 2006 11:33
  Ja dat klopt inderdaad en ben het toen eerlijk gezegd vergeten, deels ook omdat ik toen geen andere manier had om het 's nachts te verwarmen, maar ik ben nu op zoek naar de LED's en zal zodra ik iets heb gevonden dat hier wel posten, zodat anderen daar ook gebruik van kunnen maken. En hoezo wilt u ze buiten de bak als ik vragen mag? Zou het niet slim zijn om ze in de lichtkap te bouwen.
  0

  Peter de Jong  Posts:4029


  Profiel

  Vlaardingen

  Dn Lid


  --
  14 mrt 2006 13:42
  Op marktplaats wordt zo nu en dan in het terrarium deel nachtverlichting aangeboden van LEDs. Kijk hier even naar. Dit scheen speciaal voor terraria te zijn.
  0
  14 mrt 2006 16:33
  @Jasper: Ja maar dan moet er wel plaats voor zijn. Volgens mij vereisen LEDs een ander soort 'fitting'. Bovendien heb ik meerdere bakken. Daarom wil ik tussen die bakken in een lamp ophangen/neerzetten met een LED verlichting. Geen idee of dat mogelijk is.
  0

  Jasper Wilgenhof  Posts:71


  Profiel

  Utrecht
  --
  20 mrt 2006 13:54
  Ben vrijdag in Artis geweest, maar de reptielenverzorger heb ik toen niet kunnen spreken, wel heb ik een nummer van de receptie gekregen zodat ik mijn vraag over de verlichting alsnog kan stellen. Het zal op zijn vroegst dinsdag worden omdat ik vanavond de hele avond moet werken en dus niet kan bellen. Heb op de beurs in Houten een nachtlamp gekocht van Exo Terra, enige probleem is dat ik m (stom, stom, stom) heb laten vallen, dus ik kan op ze vroegst dinsdag er weer eentje halen. Heb wel eindelijk mijn groepje compleet, en dat zal ook zijn invloeden hebben op het nachtgedrag lijkt me (dat ze actiever zijn in groepsverband of dat er met meer kikkers altijd wel een beweegt). @Tilburger, Ledjes zijn redelijk klein, lijkt me dat er genoeg ruimte moet zijn als de bakken een centimeter ofzo van elkaar afstaan. Als je er een hele behuizing omheen maakt kan dat inderdaad wat meer ruimte innemen, maar dat lijkt me niet noodzakelijk.
  0
  11 mrt 2009 21:42

  kan mij iemand vertellen welke verlichting snachts moet gebruiken voor mijn luipaardgeko.Ik heb er wel overdag een 15 watt uv lamp in en een warmte spotje en snachts doe ik het spotje langzaam laten dimmen totdat er geen licht meer brandt Ik hoop dat iemand me meer wijs kan maken want volgens mij doe ik het nog niet helemaal goed En ik wil toch het beste voor me beestje.

  Groetjes terra lover
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  12 mrt 2009 00:49
  Je hoeft helemaal geen nachtverlichting in je bak te hebben. Nachtverlichting is bedoeld om zelf wat van je beetjes te kunnen zien (bij mijn weten tenminste). Ik heb in ieder geval niets bij mijn nacht-actieve kikkers in de bakken zitten en dat gaat prima.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top