VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 04 nov 2018 21:10 door tijl liekens
Hoe groot moet je terrarium zijn
108 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten
Bart Beurskens

Posts:280


Profiel

Privé

Dn Lid


--
22 jul 2013 22:02
Ik heb net alles doorgelezen en ik ben nog vooral een leek maar ik wil op devolgende manier te werk gaan. Voordat ik in aantallen ga denken etc. Eerst de bak plaatsen, inrichten een maand laten draaien met eventueel kleine visjes erin in mijn geval. Meten en monitoren, vocht, temperatuur etc. Dan zie ik vanzelf waarvoor de bak geschikt zou zijn qua temperatuur maat etc. Ik zou eerder gaan voor minder kikkers en het een zoekplaatje laten blijven. Als ik ze altijd wil zien zet ik ze wel tussen telefoonboeken en dan in een lijstje. Ik zou quinten mezelf niet afvragen hoeveel er maximaal in kunnen maar een trio of 5 plaatsen en kijken hoe het zich ontwikkeld. Nogmaals ik ben een leek maar ik ben benieuwd of er iets in mijn bewering zit.
0
Sem Kemperman

Posts:15


Profiel

Helmond




--
01 apr 2015 16:19
Ik heb een bak van 60x50x40 en heb er 4 Dendrobates auratus costa rica kikkers in. heb ze nou sinds september en gaat uitstekend! Soms worden dingen op internet aangegeven om je een richtlijn te geven, maar soms moet je het ook gewoon proberen (dat betekend niet dat je bijvoorbeeld er 10 in moet doen in de maten van mijn bak om te 'proberen'. Ik heb zelf ook Malawi vissen gehad die redelijk agressief zijn. De ene keer moorden ze elkaar uit en de andere keer gaat uit gek genoeg onwijs goed. Probeer dingen maar blijf realistisch !
0
Sem Kemperman

Posts:15


Profiel

Helmond




--
01 apr 2015 16:19
Ik heb een bak van 60x50x40 en heb er 4 Dendrobates auratus costa rica kikkers in. heb ze nou sinds september en gaat uitstekend! Soms worden dingen op internet aangegeven om je een richtlijn te geven, maar soms moet je het ook gewoon proberen (dat betekend niet dat je bijvoorbeeld er 10 in moet doen in de maten van mijn bak om te 'proberen', want dat gaat waarschijnlijk niet goed). Ik heb zelf ook Malawi vissen gehad die redelijk agressief zijn. De ene keer moorden ze elkaar uit en de andere keer gaat uit gek genoeg onwijs goed. Probeer dingen maar blijf realistisch !
0
claartje van uden

Posts:17


Profiel

leiden




--
13 jul 2015 00:41
Ik heb een terrarium gekocht van 50x40x40 is dit groot genoeg voor 1 koppeltje klijne gifkikkertjes?
als ik flink ga werken met hoogte verschil met takken en planten. Het is de bedoelling om hiermee wat ervaring op te doen voor een groot terrarium. Waarna de kikkers dan ook zullen verhuizen.
0
Nicolai Veen

Posts:230


Profiel

Privé

Dn Lid


--
10 okt 2016 20:40
Ben nog niet zo lang in deze hobby, maar als je zo een bak koopt/maakt.

Dan vindt je toch automatisch dat groter mooier is, of ben ik de enige ?.

Mijn palu is 200X50X50

En ik weet dat er wellicht veel kikkers in kunnen, maar ik denk dat een stuk of 3 a 4 eerst ruim voldoende is.

0
S V

Posts:2


Profiel

Dordrecht

Dn Lid


--
04 nov 2018 16:47
Hallo allemaal, volgens mij kan ik mijn vraag prima op dit stukje kwijt (zij het inactief) zoals mijn naam al zegt ben ik helemaal weg van leucomelas..Ik heb een palu van 100x50x80 waar ik nu onlangs 3 bij mijn al bestaande leggende groepje van 4 heb toegevoegd.Volgens de verkoper geen probleem maar ik kon niet echt sluitende informatie vinden op de diverse sites over de relatie formaat/aantal leuco's. De kikkers lijken het naar hun zin te hebben, maar advies is welkom.

Groeten Pieter.
0
tijl liekens

Posts:1033


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
04 nov 2018 18:10
7 is wel veel in dat formaat bak, ik zou er max 5 bij elkaar zetten simpelweg omdat het makkelijker is voor de kikkers om het juiste variabele microklimaat te vinden dat ze nodig hebben gedurende de dag.

maar aangezien je ze toch al gekocht hebt en bij elkaar hebt zitten , valt er niet veel te veranderen. ik zou het nu zo laten. Volgende keer kan je beter eerst preventief werken ipv genezen, ik begrijp vaak niet waarom mensen eerst kopen en dan pas vragen stellen.
0
S V

Posts:2


Profiel

Dordrecht

Dn Lid


--
04 nov 2018 18:20

Dank voor je antwoord ! en tip mbt kopen/vragen. Ik ben uitgegaan van de kennis van de verkoper in een kikkerwinkel, maar had in mijn achterhoofd wel een beetje dat het verkoop gedreven zou kunnen zijn. Ik zou er bv dan bv twee in een andere lege 50x50 bak van me kunnen doen in mijn kikkerkamer.

0
tijl liekens

Posts:1033


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
04 nov 2018 21:10
Slim, je kan proberen een koppeltje in die bak te zetten
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top