VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 apr 2010 18:02 door ingel baaijens
Nooit opgeven met bicolors
13 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 3123 > >>
Auteur Berichten

Paul UijttenboogaartPosts:288


Profiel

Raalte

Dn Lid


--
27 apr 2007 23:59

  Eindelijk na ± 1000 onbevruchte eieren eindelijk een 7-tal larven. Twee jaar geleden een vijftal dieren gekocht. Veel legsel maar allemaal onbevrucht . Vervolgens heb ik een jaar later een drietal halfwas dieren gekocht. Zodra één van die jonge dieren begon te fluiten heb ik hem uitgewisseld met de wat oudere man. En wat denk je..........uit twee koppels(groepjes) twee legsels met................ onbevruchte eieren. Uiteindelijk heb ik drie koppels gevormd en die ieder apart in terrarium gedaan en..........alle drie de koppels leggen en ja hoor bij één koppel een aantal bevruchte eieren. Het heeft even moeite gekost maar uiteindelijk is er nakweek. Ik weet tot op heden nog niet wat de oorzaak geweest is. Wel is het zo dat ik de laatste tijd regelmatig bonenlkevers voer. Zou het daar in zitten of moeten we gewoon meer geduld hebben

  0

  Jeroen Hilferink  Posts:1018


  Profiel

  Zwolle

  Dn Lid


  --
  28 apr 2007 13:07
  Ik hou mijn bicolors ook in 2 koppels. Ieder koppel heeft al voor minsten 20 legsel gezorgd en een 2 weken terug heb ik eindelijk 2 larven. Alleen nu legt het koppel wat voor de larven heeft gezorgd niks meer
  Maar ik geloof echt dat het vooral geduld is. En dat is moeilijk hoor
  0

  Nico de Roo  Posts:48


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  29 apr 2007 11:36
  Bicolors vragen veel geduld, zeker in het begin..... regelmatig onbevruchte eieren of mislutke larven. Als het voer van goede kwaliteit is komt het zeker goed.

  Momenteel heb ik 5 bicolors zitten van 18 maanden, ik moet dus nog wat geduld hebben....... ;-)
  0

  wilma v.d. wulp  Posts:163


  Profiel

  klundert
  --
  18 mei 2007 00:29

  ik heb ook 4 bicolor,s. en ze hebben er zin in ineens. veel legsels en ook bevruchte legsels nu. ik heb nu zo,n 20 kikkervisjes rondzwemmen, maar heb nog mijn twijfels of ze het gaan overleven. ze liggen zomaar stil op de bodem van het bakje. ze groeien wel, maar er zit weinig leven in. herkent iemand dit ook?

  gr. wilma

   

  0

  Jeroen Hilferink  Posts:1018


  Profiel

  Zwolle

  Dn Lid


  --
  27 mei 2007 15:09
  In het begin liggen ze vaak stil. Dat doen alle kikkervissen, omdat ze dan nog leven van wat opgeslagen energie. Zodra dat op is gaan ze eten en worden ze actiever.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Back To Top