VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 27 nov 2014 09:32 door roel van marrewijk
Onze gifkikkerkas
38 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Anja de Baas

Posts:1087


Profiel

Dieren

Dn Lid
Bestuur
Ledenadministratie
--
17 jun 2007 11:59
  11-1-2006 10:33

  Onze gifkikkerkas draait nou 2 jaar en we zijn er nog steeds even enthousiast over als toen we er mee begonnen. Het blijft heerlijk om op je krukje in de kas te zitten en rond te kijken, de kikkers te horen en te zien fluiten.

   

  Regelmatig zie je enkele mannen elkaar uitdagen of een vrouwtje proberen te versieren, mannen die hun legsels bewaken, en wee degene die in de buurt komt. Of larven in de waterpartij zien afgezet worden, kikkervisjes in de waterpartijen zien rondzwemmen en jonge kikkertjes die aan land komen of kikkers die voor je voet voorbij lopen en soms zelfs op je schoen springen. Gewoon volop genieten, vooral in de weekenden. ’s Ochtends zijn de kikkertjes het actiefst en is er het meeste te zien en te horen, ‘s middags en ‘s avonds is het wat rustiger is de kas, maar er is bijna altijd wel wat te zien.

   

  Natuurlijk gebeuren er soms ook minder leuke dingen in de kas, af een toe een kikkertje dat het niet redt of problemen met de kas zelf. In het begin hebben we wat problemen met de ventilatie gehad, het duurde even voordat deze helemaal goed was. Ook een lek in de waterpartij gehad, zie deze dan maar eens 1,2,3 te vinden, de verschillende stroompjes om de beurt even afgesloten en uiteindelijk zo het lek gevonden en dan nog het lek repareren in een begroeide vochtige kas, vol met kikkers. Maar dit ging gelukkig goed. Wat lastiger was de wolluisplaag, wolluis is echt hardnekkig, de eerste keer alle besmette planten verwijderd, maar steeds kreeg weer een plant wolluis. Het lijkt er op dat de wolluisplaag nou door de aanwezigheid van roofkevers en sluipwespen binnen de perken blijft. Nu maar hopen dat deze plaag niet weer de kop op steekt.

   

  De meeste kikkers doen het geweldig in de kas, vooral de pumilio’s (black jeans). We hebben 1 pumiliovrouwtje en 5 mannen (3 volwassen nakweekmannen lieten pas in de kas volop van zich horen, in de terrariums hielden ze zich stil), maar zij heeft het afgelopen jaar al voor heel wat jonge pumiliootjes gezorgd. Niets is mooier dan plots in de kas zo’n piepklein pumiliootje voorbij te zien huppen.

   

  In het begin had ze haar larven over de hele kas afgezet, en liep ze er heel wat van af (en dat terwijl ze alleen een terrariumpje gewend was), van de ene kant van de kas naar de andere kant. We hebben nu de smalste wand helemaal vol met bromelia’s zitten, we noemen dit de pumiliowand, hier vertoeven de meeste pumilio’s. Af en toe wil het vrouwtje nog wel een larve wegbrengen naar een bromelia elders in de kas, maar de meeste larven vinden we toch in deze wand. En we moeten zeggen, de nakweek uit de kas is heel sterk, het is survival of the fittest.

   

  Zwakkere kikkers redden het helaas niet, net als in de natuur. 1 Uitzondering, we hebben al sinds een jaar of 5 een bicolorkneusje, die regelmatig zit te shaken, hij trilt dan over het hele lichaam. Maar na 2 jaar hupt hij nog steeds vrolijk door de hele kas, elke keer zit hij weer ergens anders. Maar onder de gezonde kikkers is vrij weinig uitval.

   

  De kas is zelfvoorzienend voor wat betreft de voedseldieren, we hebben hier in het begin fruitvliegen, springstaarten en tropische pissebedden uitgezet. Met de planten, zand en bladeren is er natuurlijk ook volop ongedierte in de kas gekomen en dit alles kweekt zich zeer goed voort, elke week gooien we wat stukjes fruit her en der neer. Zijn er veel jongen, dan zetten we nog wel eens wat extra potjes fruitvliegen of een bakje springstaarten op die plekken uit, maar dit is in principe niet echt nodig. De kikkers zijn dan ook een groot deel van de dag bezig met scharrelen en zijn op voedseljacht. De meesten weten precies waar ze moeten zijn, de trivittatus weet zo, dat er na het sproeien op enkele plekken kleine poeltjes verschijnen en dat hier miniwormpjes naar boven komen en zitten hen al op te wachten.

   

  Ook de tricolor doet het geweldig in de kas en kweekt goed na, hier moeten we regelmatig jongen van uit de kas vangen, anders wordt de kas overvol. En dit met 1 vrouwtje en 12 mannen. Ook de overige kikkers, de lugubris, pictus, ventrimaculatus doen het goed in de kas, ze zijn lekker actief, maar de nakweek gaat mondjesmaat. De tinctorius doet het helaas niet goed in de kas, we hebben zowel meerdere Frans Guyana als Brazilianen in de kas gehad, maar zij hebben moeite met voldoende voedsel te vinden en vermagerden snel. Maar we hebben 2 hybriden (tinctorius/azureus) in de kas zitten die het prima doen en heel de kas rondstruinen. Eentje is er zelfs heel brutaal en pikt zelfs soms ons krukje in, als je opstaat zit hij er soms al binnen een minuut op, lekker op uitkijk.

   

  Andere kikkers zie je echt hun eigen territorium hebben, een ieder die in de buurt komt wordt verjaagd. Alleen de ventri kan overal passeren, die gaat voor niemand opzij en verjaagd soms zelfs de ander om zijn weg te kunnen vervolgen. Alleen van de pumilio wint hij het niet altijd. Maar 2 van hen delen de bromeliawand met de pumilio’s. Echter allen zijn heel territoriaal als ze legsels hebben, dit is geweldig om te zien, daar kunnen we uren naar kijken. We hebben 1 hele grote bromelia, de favoriete legplaats voor bijna alle kikkers, behalve voor de pumilio’s. Hier zie je vaak verschillende legsels, van zowel de ventri, de tricolor, de pictus, de trivittatus en de lugubris. De bromelia is groot genoeg zodat de legsels niet echt bij elkaar in de buurt liggen, daar letten ze wel op en ze leggen niet allemaal tegelijkertijd, maar vaak vinden we er meerdere legsels, die ook goed bewaakt worden.

   

  We hebben ook nog de Colostethus talamancae in de kas zitten, maar deze horen of zien we helaas zelden. De overige kikkers zien we volop, vooral in de ochtenduren. Sommigen hebben hun vaste plekjes, andere struinen de hele kas door. Op de pumilio en de ventri na, verblijven de meeste kikkers meestal op de bodem of tot ongeveer 1 meter hoogte. Een enkele keer zie je een tricolor of een tinctorius wat hoger zitten. Maar de pumilio’s en ventri’s zie je overal in de kas, helemaal boven in de wand maar ook op de bodem.

  Als je meer verhalen over onze gifkikkerkas wilt lezen, kijk dan op onze website bij dagboek gifkikkerkas:
  http://www.plumifrons.nl/...L/Default.aspx 

  0
  Hendrik Karels

  Posts:142


  Profiel

  Noordeloos
  --
  04 jul 2007 00:03
  Wat geweldig mooi en interesant! Had ik maar de ruimte en het geld. Ook dit is een grote droom voor mischien later.

  gr. Hendrik
  0
  Erik Terlouw

  Posts:10


  Profiel

  Capelle aan den IJssel
  --
  31 aug 2007 12:51

  Wow, geweldig wat een ruimte!!

  Ook ik zou een chronisch slaaptekort hebben met zo'n kas!

  Mooie foto's ook. 1 vraagje de kikkers op de laaste foto, welke zijn dat?

   

   

  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  31 aug 2007 13:16

  Hallo Erik,

  De laatste foto is van een koppeltje D. ventrimaculatus.

  Het chronische slaaptekort valt bij ons wel mee, de meeste actie zie je vooral in de ochtenduren. 's Avonds is het vrij rustig en hebben de meeste kikkers al hun slaapplekje opgezocht. Maar de E. trivittatus is 's avonds nog wel actief.

   

  0
  Rob van Bree

  Posts:7


  Profiel

  LIPPENHUIZEN

  Dn Lid


  --
  14 sep 2007 17:46
  uhm heel erg gaaf, maar hoe groot is die kas?
  0
  flying_kip

  Posts:687


  Profiel


  --
  22 dec 2007 13:41
  Inmiddels nog een update, benieuwd hoe de bak en de bewoners het doen.
  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  22 dec 2007 18:59

  De laatste update kun je vinden op onze website, dagboek gifkikkerkas.
  http://www.plumifrons.nl/Gifkikkerkas/Gifkikkerkas20062007/Blackjeans/tabid/465/Default.aspx

  0
  flying_kip

  Posts:687


  Profiel


  --
  23 dec 2007 17:07
  Oww, okay, Bedankt!
  0
  Solo vd Beld

  Posts:42


  Profiel

  Deventer

  Dn Lid


  --
  09 jan 2008 21:09
  WOW!!!! wat een kikker ruimte zeg!!!!...

  had ik maar het geld en de ruimte en tijd voor zon project.... lijkt me geweldig.
  ik zag op julie site ook vele reis verslagen..... hoe doen julie dat dan als julie op vakantie gaan meet zon grote kikkerkas?? (ik zou niet meer op vakantie hoeven met zon kas ) ik bedoel het moet toch altijd gevoerd worden...

  Groeten Solo.

  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  09 jan 2008 22:53

  Bedankt voor je compliment!
  Onze kas is in principe zelfvoorzienend, we hebben hier verschillende soorten voedseldieren in (fruitvliegen, springstaarten, tropische pissebedden, bonenkevers e.d.) en deze kweken zichzelf in de kas voort.
  Wel gooi ik regelmatig wat zoet fruit en bonen in de kas voor de voedseldieren en af en toe als een fruitvliegenkweek voor onze bakken mislukt (met vliegende fruitvliegen) en als we voedseldieren over hebben, gaan deze de kas in. Er wordt automatisch gesproeid.
  Voor onze bakken luistert het nauwer, wij kunnen 4 weken met vakantie, alle bakken krijgen een hele lading springstaarten en 4 bekers met fruitvliegen in verschillende stadia. Alleen als we terugkomen, zijn onze voedselkweken aardig ingestort.
  Wel hebben we ‘oppas’ om onze beestenboel regelmatig in de gaten te houden en om onze hagedissen en schildpadden te voeren.

  0
  Solo vd Beld

  Posts:42


  Profiel

  Deventer

  Dn Lid


  --
  10 jan 2008 13:37
  Hallo Anja,

  dat is best wel lang 4 weken.... ik vind het wel lastig om weg te gaan... ben ook aan het proberen hoe je ze het best een tijdje van voedseldieren kunt voorzien terwijl je er niet bent.

  maar hoe kan de kas zelfvoor zienend zijn voor vruitvliegen en bonenenkevers? hebben julie een bak met een voedingsboden ergens staan voor de fruitvliegen? en een bak met bonen voor de kevers?


  maar hoe doe je dat in 4 stadia? een die al behoorlijk uitloopt, en mischien nog een weekje loopt... een waar de larven zich al verpopt hebben en al bijna uitlopen, een waar net poppen in komen, en een met alleen een voedselbodem?

  en als je het zo ongeveer hebt, heb je ze dan allemaal open in de bak liggen, of afgesloten zodat de oppas elke week alleen een nieuwe beker open hoeft te doen, en mischien een oude er uit te halen?

  mischien zijn het een beetje veel vragen ;P... maar ik vind het veels te interresant zon kas, die zelfvoorzienend is qua voedseldieren...!!


  Groet Solo.

  0
  christiaan macco

  Posts:1440


  Profiel

  heerlen

  Dn Lid


  --
  10 jan 2008 15:47

  zelfvoorzienend is de kas doordat de voedseldieren kweken in het zoete fruit en de bonen die ze er geregeld in leggen

   

  grtz

  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  11 jan 2008 00:16

  Hallo Solo,

  De bekers in de verschillende stadia liggen gewoon open in de bakken, niet echt een fraai gezicht al die plastic bekers, maar we zijn dan toch weg . Christiaan, bedankt voor het uitleggen wat ik met zelfvoorzienend bedoel. Ik gooi inderdaad alleen her en der fruit en wat bonen in de kas.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  09 feb 2008 14:29
  Hallo Anja.

  Wat is jullie kas prachtig zeg , heel erg mooi en inspirerend.
  Ik heb met veel plezier een uurtje door gebracht  op jullie website .
  Ik weet al wat ik wil als ik later groot ben.

  Een vraagje over de temparaturen,van wat ik tot nu toe heb gelezen hier op het forum  is de gemiddelde idiale temparatuur overdag zo een 26 graden als ik het goed onthouden heb.
  Maar ik neem aan dat het in jullie kas zomers hier ruim boven gaat,of koelen jullie hem ?
  Geeft dit problemen bij de kikkers of kunnen die er wel tegen ?

  Greetz Jeff


  0
  Marco van Zantwijk

  Posts:524


  Profiel

  Tiel

  Dn Lid


  --
  01 mrt 2008 22:06
  Welk woord ken ik hier ook alweer aan toe..................., o ja JALOERS op die kas
  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  02 mrt 2008 00:39

  Hallo Jeff,

  Ik las net pas je vraag. Onze gifkikkerkas is eigenlijk geen echte kas maar een gifkikkerkamer. 2 kanten zijn met raam en 2 met muur en met een gewoon plafond. De warmste temperatuur die we gemeten hebben, was 29º en dit konden de kikkers aan. In huis moesten we toen echt koelen.
  We hebben ook een echte kas, deze heeft inderdaad wisselende temperaturen, bij flinke vrieskou kan het afkoelen tot een graad of 15, al blijft de bodem, vanwege de vloerverwarming warm. Zomers kan de temperatuur midden 30º worden. Wel hebben we daar een goede ventilatie. Deze kas is een combikas met boomkikkers die deze temperaturen wel aankunnen, wat kleine hagedisjes en toch ook gifkikkers. En ondanks de temperatuurschommelingen doen de kikkers het goed, vooral de tricolor, we hebben daar erg veel nakweek van. Verder zitten er enkele leucomelas, bastimentos en de groene trivittatus.

  0
  hans Pietersma

  Posts:543


  Profiel

  Almere

  Dn Lid


  --
  15 mrt 2008 21:35

  WOW Geweldig zeg .

  Een grote droom voor mij .

  Maar eens zal het gebeuren dat ik ook mijn palu inloop.

  Wat zou ik dit graag eens met eigen ogen aanschouwen .

  veel succes verder met jullie kas kamer .

  Hans

  0
  Coen Verheijen

  Posts:291


  Profiel

  Babberich

  Dn Lid


  --
  21 mrt 2008 14:04

  Vandaag de kas(sen) in het echt gezien.

  Wat een plaatjes zijn het. Jullie hebben echt het tropisch regenwoud in huis gehaald. Ziet er super uit! Ook schitterend hoe de dieren samen leven.

  Misschien een idee voor de toekomst voor mij?

  0
  David Rabau

  Posts:300


  Profiel

  Aarschot

  Dn Lid


  --
  15 apr 2008 17:17
  ik volg jullie projectje van jullie kas al een hele poos met grote bewondering en kijk steeds weer uit naar updates ervan
  zeer mooi gedaan allemaal
  0
  timmy wery

  Posts:32


  Profiel

  sint niklaas
  --
  14 aug 2008 03:23

  ik wil dit ook

  waar kan ik boeken om bij jullie op vakantie te komen

  dit is nu eens een voorbeeld van een natuurlijk biotoop

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  14 aug 2008 17:28
  Harstikke leuk, jullie kas, complimenten!

  Ik lees dat je last hebt van wolluis; dit kan inderdaad een groot probleem zijn.
  Jaren geleden had ik een deel van de kas op mijn kwekerij ingedeeld als tropische oerwoud, dit was 16 x 8 meter x3 m hoog.
  Ik had hier ook een flinke vijver in van zo'n 8 meter, met o.a. de victoria amazonica waterlelie, en er liep, kroop en vloog van alles in rond.
  Veel planten natuurlijk, waar op een gegeven moment ook plagen in kwamen, o.a. de wolluis..
  Heb hier van alles tegen geprobeerd te ondernemen, maar het enige wat goed hielp, was een lieveheersbeestje uit Australië; de larven hiervan lijken als twee druppels water op wolluis, maar ze maken wel korte metten met hun evenbeeld.
  Dit ging dus prima, totdat ik op een gegeven moment een klein mezen soortje losliet in de kas; deze was gek op de larven van het lieveheersbeestje, maar liet de wolluis met rust!
  Later sluipwespjes losgelaten, en die namen de wolluis ook te grazen, echter werden deze waarschijnlijk weer door de kikkers en de kameleons opgegeten, maar er bleef toch genoeg achter om in ieder geval de wolluis in evenwicht te houden.
  Is leuk hoor, zo'n kas..
  succes!
  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  16 aug 2008 17:36

  Bedankt voor jullie complimenten. @ Fred, het Australische lieveheersbeestje wat je bedoelt, is denk ik de Cryptolaemus montrouzieri, oftewel, de roofkever. Wij hebben inderdaad 2 pogingen met de larven van de roofkever gedaan. Inderdaad je ziet de larven de wolluis weg (vr)eten. Maar helaas één van de natuurlijke vijanden van de roofkever is de huisspin. Deze komt natuurlijk ook in grote getale in onze kas voor. Beide keren waren met een paar weken alle roofkevers verdwenen, hetzelfde gold ook voor de sluipwespen. En spinnen uit de kas verwijderen, is haast een onmogelijke taak. Wel haal ik regelmatig spinnenwebben weg en als het kan ook wat spinnen, maar die gaan er te vaak van door. We hebben nog steeds bij een paar planten last van wolluis, maar het is gelukkig geen plaag meer.

  Je hebt je stukje tropisch regenwoud niet meer? Wij genieten er nog steeds volop van. Heerlijk om lekker op een krukje te zitten en rond te kijken, vooral als de kikkers voorbij je voeten huppen of zelfs soms op je schoen gaan zitten.

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  16 aug 2008 17:49
  Hoi Anja,

  De spinnen kunnen inderdaad een probleem geven, dat kweekt aan als een gek..overal die irritante webben, en het vervelendste is dat ze vrachten met insectjes voor de kikkers hun neus wegroven.
  Bijna niemand eet de spinnen, de hagedissen die ze wel eten, lusten vaak ook wel een kikkertje..Ik heb toen die meesjes uitgezet, die de spinnen opeten, maar dus ook de larven van het roofkevertje..

  Ik heb het stukje "regenwoud" in de kas niet meer omdat ik er door drukte in het werk en omstandigheden geen tijd meer voor had, en ook de stookkosten liepen erg hoog op in de winter ondanks dat ik een luchtkussensyteem had (net als Burges Zoo).
  Maar ik ben het met je eens, je hebt er -ondanks de tegenslagen waar je soms doorheen moet- erg veel plezier van.

  0
  Henny Geerts

  Posts:12


  Profiel

  Amsterdam

  Dn Lid


  --
  19 nov 2008 20:09

  Hoi Anja,

  Heb je kas- en reisverslagen gelezen maar heb er eigenlijk geen woorden voor. Zulke prachtige reizen maken en dan wat je allemaal gezien hebt ook nog eens thuis na kunnen bouwen,  dan ben je volgens toch wel een enorme bof.... hoor. Maar ook geweldig voor ons, de leden, dat je dit moois ook met ons wilt delen. Wat lijkt me dat een sensatie als je de kikkertjes die je thuis hebt zitten in het wild tegenkomt. Ik heb wel eens op National Geogr. een verslag gezien van een groepje biologen met gidsen. Allemaal een lampje op hun hoofd en dan maar luisteren welke kikker je hoort. Geweldig hoor. Ik zou zeggen: "vooral doorgaan", zoals een Engelse danser ooit zei. Barry heet hij geloof ik. Terwijl ik dit tik hoor ik mijn eigen kikkertjes fluiten. Mooier kan toch niet he.?

  vriendelijke groeten,

  Henny Geerts

  geer

   

  0
  Jordy Berndsen

  Posts:220


  Profiel

  Diemen

  Dn Lid


  --
  10 mei 2009 21:46

  Nog nieuws uit jullie regenwoudje?

  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  11 mei 2009 20:19

  Hoi Jordy, wij hebben inderdaad al lang niet meer ons dagboek gifkikkerkas bij gehouden. Als je start met een kas heb je aardig wat te vertellen, veel is nieuw. Maar hoe langer zo'n kas draait, des te minder 'nieuwtjes' je hebt te vertellen. Daarnaast hebben we het erg druk met andere zaken, zodat nieuwtjes op onze website er meestal bij in schieten.

  Maar onze kas draait nog steeds. Helaas hebben we in de wintermaanden nog steeds niet de ventilatie goed op orde, ook het licht is onvoldoende. De temperatuur en de luchtvochtigheid vormen geen probleem. Maar door de verminderde ventilatie in deze maanden (anders verstoken helemaal veel energie) en onvoldoende licht, hebben sommige plantensoorten het toch moeilijk. Deze winter moest zelfs de hardnekkige woekeraar, de ficus pumila, er aan geloven. Deze bedekte het halve plafond, wat mooi was toen de plant groen was, maar toen hij steeds bruiner werd en deels verdroogde, hem toch maar verwijderd. Gelukkig hebben verschillende bijzondere planten de winter beter overleefd. Maar de 'betere maanden' zijn weer aangebroken. Echter sinds een paar dagen hebben we opnieuw pech. Onze waterpartij verliest te snel water, dus ergens moet een lek zijn. We hebben 1x eerder een lek in de waterpartij gehad en het was toen een hele klus te ontdekken waar het lek zat en om deze goed te repareren. Diverse zijstroompjes moeten afdammen om te kijken waar het mis ging. Hopelijk vinden we deze keer het lek sneller.
  De kikkers die we nou in de kas hebben, doen het over het algemeen goed. Alleen dit jaar hebben we nog geen nakweek van onze black jeans gehad. Al een tijdje het vrouwtje niet meer gezien, dus ik vrees dat ze er niet meer is. We hebben altijd al een mannen overschot gehad, slechts een keer bleek ons vrouwtje een 'dochter' te hebben gekregen. Eerst leken we 2 jonge dames te hebben, gezien de aandacht, maar uiteindelijk bleek er maar eentje eitjes te leggen. Ons eerste vrouwtje is inmiddels overleden, we hadden haar al een beetje op leeftijd overgenomen en zij heeft voor heel wat nakweek gezorgd. Maar haar dochter die vorig jaar voor het eerst enkele jongen heeft gekregen, hebben we nu helaas al enkele maanden niet meer gezien.
  De azureiventris doet het goed in de kas, hier zien we ook af en toe nakweek van.
  De gele trivitatus legt wel af en toe eieren, maar als we deze niet weghalen, verschimmelen ze steeds. Helaas ontdekken we het legsel steeds te laat om het weg te halen. Momenteel fluit het dominante mannetje weer volop, dus we checken weer dagelijks zijn favoriete planten.
  De hahneli doen het goed, maar ons groepje bestaat uit allemaal mannen, we zoeken nog een of meer vrouwtjes.
  Van ons groepje variabilis hebben er een aantal niet overleefd. Maar die paar die we nog hebben, doen het prima. Echter met de nakweek wil het niet lukken, af en toe vinden we wel kikkervisjes, deze verblijven vaak maanden en maanden in dezelfde bromelia oksels. Een keer is er eentje na ruim een half jaar aan land gekomen, maar deze heeft het helaas niet gered.
  Verder zitten er nog een enkele colosthetus in de kas, maar deze zien we zelden en we horen ze al helemaal niet.
  0
  Jordy Berndsen

  Posts:220


  Profiel

  Diemen

  Dn Lid


  --
  12 mei 2009 09:47

  Erg zonde van de planten en het mogelijk verlies van de blackjeans.

  Hoop dat jullie snel het lek vinden en dat alles weer inorde komt.

  succes ermee!

  mvg,

  Jordy

   

  0
  Remco Stuster

  Posts:5844


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  12 mei 2009 19:22
  Wat betreft de stille Colostethen: de infraguttatus zullen nog volwassen moeten worden... kan nooit erg lang duren overigens.

  Mijn talamancae's zijn ook al een tijd doodstil trouwens. Misschien komt de herrie van de zomer weer als het wat warmer word. Ze zitten hier vrij koel...
  0
  Anja de Baas

  Posts:1087


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Ledenadministratie
  --
  12 mei 2009 19:48

  Remco, je colostethen zitten nog in quarantaine. Pas over een paar maanden gaan de infraguttatus de kas in. Niet volwassen kikkers (als ze niet in de kas geboren zijn) hebben het soms moeilijk in de kas. Zowel de infraguttatus als de talamancae houden zich nog aardig schuil.

  0
  Remco Stuster

  Posts:5844


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  12 mei 2009 20:12
  I see...

  Mja schuwe kikkertjes zijn het wel
  0
  David Rabau

  Posts:300


  Profiel

  Aarschot

  Dn Lid


  --
  02 jun 2009 19:10
  deze kas lijkt mij eveneens ideaal voor atelopus....(hintje) :-)
  0
  Admin Anja

  Posts:31


  Profiel

  Dieren
  --
  02 jun 2009 20:31

  Bij de inrichting van de kas hebben we rekening gehouden met de aanschaf van een atelopus soort. Met het bouwen van de waterpartij hebben we enkele kleine zijstroompjes gemaakt met verschillende snelheden van stroming. Wij hadden toendertijd bij INIBICO  een groepje atelopus pulcher in de bestelling. Maar de exporten van INIBICO naar Europa zijn helaas niet van de grond gekomen. Dus de atelopus pulcher is er niet gekomen. Wij zoeken een echt aan het water gebonden atelopus soort. De spimarius is ook een beauty, maar hier horen we verschillende verhalen over, meestal dat ze niet echt water gebonden zijn.

  0
  christiaan macco

  Posts:1440


  Profiel

  heerlen

  Dn Lid


  --
  24 nov 2009 04:45
  Hey Anja,

  Ik las net op de site dat jullie de kas hebben weggedaan, erg jammer, vond het altijd nog wel even leuk om het toch nog eens door te lezen. Maar inderdaad wel beter als het huis eronder lijd. Ik ben benieuwd wat jullie met de hervonden ruimte gaan doen

  grtz Christiaan
  0
  marc zoontjes

  Posts:244


  Profiel

  castricum

  Dn Lid


  --
  12 dec 2009 14:32
  gewoon hardste tof!!
  0
  Nathan Gybels

  Posts:289


  Profiel

  Privé
  --
  17 nov 2011 21:25

  hiervoor heb ik maar 1 word prachtig    mvg,

  0
  Nathan Gybels

  Posts:289


  Profiel

  Privé
  --
  20 nov 2011 12:28
  Geplaatst door nathan gybels op 17 nov 2011 21:25:24

  hiervoor heb ik maar 1 woord prachtig    mvg,   

  0
  r.ekkes@upcmail.nl Ekkes

  Posts:50


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  26 nov 2014 10:33
  hallo
  klopt het dat de foto`s niet meer te zien zijn hier
  gr. Ruud
  0
  Han Peper

  Posts:2588


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  26 nov 2014 12:42
  Ja dat klopt, ze stonden op onze website maar daar zijn ze verplaatst. Het gifkikkerdagboek is daar nog wel te lezen maar de site is op dit moment een rommeltje en doordat ik zoveel andere websites in beheer heb is er helaas geen tijd om onze eigen website aan te passen.
  0
  roel van marrewijk

  Posts:293


  Profiel

  den hoorn
  --
  27 nov 2014 09:32
  mooooooie kas zeg, wel eens gedacht aan mantella's in de andere kas aangezien die juist die schomeling in tempratuur nodig hebben?
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top