VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 10 apr 2015 19:04 door Anja de Baas
Een nieuw tehuis voor onze roodogen
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Anja de BaasPosts:1132


Profiel

Dieren

Dn Lid


--
17 jun 2007 12:00
  13-7-2006 19:17

   

  Van de winter hebben wij onze oude tropische kas (12 m²) gerenoveerd (niet onze gifkikkerkas, voor diegenen die ons dagboek gifkikkerkas hebben gelezen). Hier zit nu dubbel glas in en we hebben de temperatuur beter onder controle. Was het vroeger tussen de 15 en 45º, nu is het tussen de 19 en 30º C. Nadat we 3 maanden geleden alles weer opnieuw hadden ingericht en onze bombina’s en hagedissen (langstaartjes, roodkeelanolissen en blauwstaartskinkjes) erin hadden gedaan, bedachten we dat de kas misschien ook wel wat voor onze roodogen zou zijn. We hebben 1 wat grotere waterpartij met vingerplanten er boven en 2 kleine waterpartijtjes. Na enkele dagen hing al hun eerste legsel aan een vingerplantblad net boven de waterpartij, terwijl ze al maanden geen legsels meer hadden gehad in het terrarium. Dus hun nieuwe verblijf beviel goed. De roodogen doen het geweldig in de kas, ze zijn nu veel eerder wakker en actief. Vaak al aan het begin de avond. En het ene legsel na de andere.

   

  We hebben 4 mannen en 2 vrouwen. Hadden we voorheen slechts af en toe een legsel, waren dit ook vaak slechte legsels, soms verschimmelden ze, of de larven stierven al binnen een paar dagen. Een enkele keer leken wat kikkervisjes het prima te doen, maar bleken ze luciferpootjes te hebben als ze aan land kwamen. We hebben toen zowel de legsels in de bak gelaten als er uit gehaald en de kikkervisjes zo goed mogelijk verzorgd. Nou doen we niets en de grootste waterpartij zit vol kikkervisjes in 4 verschillende stadia, 3 lichtingen zijn al goed aan land gekomen en 3 nieuwe legsels staan op punt van uitkomen. De kikkervisjes ontwikkelen zich sneller als we gewend waren in het terrarium, de ene dag komen hun voorpootjes door en de volgende dag vind  je ze al door de hele kas. De meeste die we zien, vangen we er uit, om ze in een terrarium wat beter in het voedsel te zetten. Maar enkelen ook in de kas laten zitten en het is leuk te zien dat ze net zo hard groeien als hun broertjes en zusjes in de terraria.

   
  De volwassen bombina’s hebben we al gauw uit de kas gevangen. Met een maand sprongen er al een honderdtal jonge bombinaatjes door de kas rond. Te veel voedselconcurrentie voor de jonge roodogen. Nog steeds vangen we af en toe jonge bombinaatjes uit de kas.

   

  0

  r.ekkes@upcmail.nl Ekkes  Posts:50


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  10 apr 2015 15:32
  heeft u deze Roodogen nog
  en kweekt u er nog steeds mee?

  Gr. Ruud
  0

  Anja de Baas  Posts:1132


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid


  --
  10 apr 2015 19:04
  We hebben al verschillende jaren geen roodogen meer. We kregen deze kas niet echt goed, de eerste jaren hadden we geen strenge winters, toen leek het aardig te gaan, maar tijdens een strenge winter bleken de temperaturen toch te laag voor onze kikkers en hagedissen, daarnaast waren de stookkosten erg hoog. 3 jaar terug hebben we deze kas afgebroken.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top