VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 17 jun 2007 14:19 door Peter de Jong
Kikkerbakje 50x50x50, Deel 3
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Peter de JongPosts:4029


Profiel

Vlaardingen

Dn Lid


--
17 jun 2007 14:19
  15-11-2005

  Nadat alle wanden en de bodem erin zaten ben ik begonnen met het inrichten.

  Sproeier: Voor een aantal andere bakken had ik al een standaard sproeisysteem voor 8 sproeikoppen. Op dit systeem kon ik nog een aantal sproeikoppen aansluiten.

  Omdat er geen gaten in het bakje geboord zaten moest ik een andere oplossing verzinnen. Ik heb een beugeltje laten maken van 3 x 3 x 1 cm in de vorm van een L. In dit beugeltje heb ik een 13 mm gat laten boren waar een sproeier in bevestigt kan worden.

  Het beugeltje heb ik bevestigt aan het glas met kit. De sproeier heb ik op de normale manier gemonteerd. Het slangentje loopt achterin de bak door het ventilatierooster naar de pomp.

  Kunsttak: Met Flevopol, pvc-buis, electradraad en stucadoorstape heb ik een kunsttak gemaakt. (De beschrijving van het maken van deze tak zal volgen in een apart topic).Op deze tak heb ik verschillende plantjes bevestigt om te zorgen voor een natuurlijk geheel.

  Omdat veel hout soorten een beperkte levensduur hebben heb ik bij deze bak zelf een tak gemaakt. Ik hoop dat deze langer mee zal gaan dan een houten. Daarnaast kon ik deze tak vormen in de vorm die ik wilde hebben, wat ik een extra voordeel vind.

  Planten: Op de kikkerdag van DN afgelopen oktober(2005) heb ik verschillende bromelia-achtige en een ficus montana gekocht om in het bakje te plaatsen (totale kosten beplanting 11,50 euro). Ik heb gekozen voor kleine bromelia's om niet een hele krappe indruk te krijgen van de bak als je er voor zit.

  De planten op de kunsttak heb ik bevestigt met een stukje panty. De planten zijn eerst schoongespoelt onder de kraan (ook de wortels). Daarna heb ik de wortels samen met een beetje mos vastgebonden aan de takken, of een stukje varenwortel. De stukjes varenwortel maken het mogelijk om de planten makkelijk tegen de achterwand te bevestigen of los op de bodem neer te zetten.

  Bladeren: Om de kikkers meer schuilmogelijkheden te geven heb ik op de bodem van dit terrarium eikenbladeren liggen. Ik heb deze verzamelt in het bos en thuis laten drogen zodat er bijna geen beestjes meer tussen zitten. Ik wilde geen ongewenste diertjes in de bak hebben. In andere bakken heb ik vaak slakjes en andere beestjes zitten die ik er eigenlijk niet in wilde hebben. Om dit bij deze bak te voorkomen heb ik de bladeren dit keer dus eerst even laten drogen.

  Over de bladeren heb ik thuis springstaartjes gestrooid zodat de kikkers tussen de bladeren opzoek kunnen naar hun voedsel.

  In de toekomst wil ik de eikenbladeren vervangen door beukenbladeren. De eikenbladeren vind ik zelf net iets te groot voor dit kleine bakje.

  Overige: In het terrarium liggen verschillende fotopotjes die ik ook bewerkt heb met Flevopol om ze een natuurlijk uiterlijk te geven. Ook staan er 2 leghuisjes in de bak, ook deze heb ik behandelt met Flevopol. Zelf vind ik de zwarte huisjes/potjes niet mooi staan in een bak.

  Het voorlopige eindresultaat op 15-11-2005:

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Veel gestelde vragen (FAQ)

  Gifkikkerboek

  Back To Top