VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 17 jun 2007 14:21 door Peter de Jong
Kikkerbakje 50x50x50, Deel 1
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Peter de Jong

Posts:4029


Profiel

Vlaardingen

Dn Lid


--
17 jun 2007 14:21
  17-11-2005

  Met deze blog wil ik een indruk geven van mijn terrarium van 50x50x50 cm. Daarnaast wil ik laten zien hoe ik dit bakje ingericht heb voor mijjn kikkers. Deze Blog bestaat uit 3 delen.

  -------------------------------------------------------------------------------

  Ongeveer een 3 kwart jaar geleden heb ik dit bakje aangeschaft bij een particulier die stopte met de hobby. Door tijdgebrek heb ik zelf het geheel niet eerder af kunnen maken. Daarnaast wilde ik vooral het Flevopol proces niet overhaasten. Maar nu eerst de beschrijving van het bakje zoals het was toen ik het ging ophalen.

  Dit is het bakje na aanschaf, direct na aankomst thuis:

  Leeg terrarium

  Een korte beschrijving van het bakje:

  Het is dus 50x50x50 cm groot. Zowel aan de voorzijde als aan de bovenzijde zit een ventilatiestrook. Er is geen dubbele bodem aanwezig en geen 'slootje' voorin de bak. Er zijn geen gaten in geboord voor evenutele slangen en snoeren. Bij het terrarium zat een nette lichtkap en een 'onderzetter', deze waren door de vorige eigenaar gemaakt. In de lichtkap zat bij aanschaf een 40 watt gloeilamp. De vorige eigenaar heeft in dit bakje meerdere jaren met succes gifkikkers gehouden en gekweekt.

  Tussen het glas en de 'onderzetter' zitten viltjes (zelfplakkend). Dit vind ik een mooiere oplossing dan het veel gebruikte piepschuim dat vaak afbrokkelt.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top