VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 17 jun 2007 14:23 door Peter de Jong
Antwerpen Zoo samen met andere kikkerfanaten
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Peter de Jong

Posts:4029


Profiel

Vlaardingen

Dn Lid


--
17 jun 2007 14:23
  2-1-2006

  Na een autorit van ongeveer een uur kwamen we aan in Antwerpen, na kort zoeken hebben we een parkeerplaats op loop afstand gevonden van de Zoo. Bij de ingang verzamelde de ongeveer 20 geintereseerde en maakte we kennis met elkaar. Wel een keer leuk om de gezichten te zien bij de namen van het forum.

  We begonnen de dag met een rondleiding achter de schermen van de zoo, de kikkerkamer en verder uitleg stond gepland voor later op de dag.

  De gids bracht ons achter de schermen van het aquarium, voedseldierenkweek, medische afdeling, roofdierenverblijven en nog een aantal leuke plekken. Bij alles wat we zagen kregen we een duidelijke uitleg. Alleen deze rondleiding was al de moeite waard van het bezoek.

  Na deze rondleiding was het tijd voor de lunch.

  Na de lunch was het tijd voor het bezoek aan de kikkerkamer. Het verhaal over de kikkers zal bij de meeste kikkerhobbyisten wel bekend zijn, vandaar dat ik hier niet op in zal gaan.

  In de kikkerkamer was op het moment van het bezoek een 'oude' en een 'nieuwe' stelling aanwezig. Helaas was de nieuwe stelling niet ingericht maar het zag er al goed uit. (de stelling was die dag pas aangeleverd).

  De bakken in de oude stelling waren allemaal heel eenvoudig ingericht, maar de inrichting voldeed prima, de kikkers zorgden al voor nakweek. De inrichting bestond uit verschillende fotopotjes, een bromelia en wat stukken turf. De bakken hadden geen verlichting, alleen licht van buiten de bakken verlichte de bakken. Hierdoor was het zicht in de bakken onderin de stelling minder goed dan bij de bovenste bakken.

  Foto's maken van de kikkers bleek erg lastig te zijn omdat de ruiten van veel bakken beslagen/vies waren. Omdat ik een videocamera bij me had was het voor mij iets makkelijker om beelden te schieten van de dieren, zie onderstaande foto's die ik uit de opnames heb gehaald. 

  Al met al was het een geslaagde dag en het is zeker de moeite waard om nog een terug te gaan als de nieuwe stelling volledig is ingericht en de nieuwe terrariumafdeling gereed is in de Zoo.

  Hierbij wil ik zowel de organisatie en de medewerkers van de zoo bedanken voor deze leerzame en leuke dag. Ook wil ik Aad bedankt voor het meerijden naar de Zoo.

  Hieronder staan een aantal foto's die ik gehaald heb uit de video opname die ik tijdens dit bezoek heb gemaakt. Helaas was de kwaliteit van de video niet erg goed. Dit wordt mede veroorzaakt doordat ik door de ruitjes heen moest filmen en deze waren niet altijd even schoon. Maar toch nog een paar fotootjes kunnen nemen die aanrdig van kwaliteit zijn.

  AURATUS:

  De showbak met D. auratus, voor de schermen. Auratussen waren op het moment van opname zeer actief, durk aan het stoeien (zie derde foto).

  De D.auratus.

  D. AZUREUS:

  De bak van de D.azureus. Deze bak staat voor de schermen.

  D. LEUCOMELAS:

  De bak waar de D.leucomelas in zit, voor de schermen.

  D.TINCTORIUS

  De bak waar verschillende D.tinctorius in zitten. Op de foto is 1 kikker tezien.

  D.PUMILIO:

  De kikkers waar we eigenlijk allemaal voor gekomen waren.

  Een larf van een pumilio, afgezet bovenin en bromelia, in een bak in de kikkerkamer.

   

   

   

  Naast kikkers had de Zoo natuurlijk nog veel meer andere diersoorten in haar collectie, deze leguaan zat 'vrij' in de ruimte voor het reptielenhuis.

   

  * Mag iemand de juiste namen weten bij de pumilio foto's dan hoor ik dit graag.

  ** De film was verder te onduidelijk om er iets mee te kunnen doen, ik heb dus ook nog niet de moeite genomen om hier verder iets mee te doen (weet ook niet of ik dit wel ga doen).

  *** Mag iemand een programma hebben waarmee je de foto's duidelijker kan maken dan verneem ik dit graag.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top