VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 17 jun 2007 17:20 door Mathieu Woldhuis
Kikkertentoonstelling New York City
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Mathieu WoldhuisPosts:1344


Profiel

Amsterdam

Dn Lid


--
17 jun 2007 17:20
  31-10-2005 12:11

  Op mijn vakantie naar de VS in september en oktober 2004 was er in het American Museum of Natural History in New York City een tentoonstelling over kikkers.

  Deze tentoonstelling heeft de naam: Frogs: a chorus of colors. Dit museum is al een bezoek waard zonder deze tentoonstelling, maar met nog meer.

  Om naar het museum te komen kan je het beste met de metro gaan, het museum heeft een eigen metrostation en je kan vanuit hier meteen het museum in. De wanden van het metrostation heeft een mozaikbetegeling met allerlei afbeeldingen van dieren. Dit ziet er erg mooi uit. 

  In het museum hoef je alleen de vloer tegels te volgen met de kikkerafbeeldingen  en je komt bij de ruimte waar het allemaal te zien is.

  Het is een grote ruimte waar je langs het kronkelpad, allerlei terraria staan met verschillende soorten kikkers. Hierbij worden via display’s alle aspecten van kikkers uitgelegd. Er worden vele gifkikkers geshowd. Vooral Dendrobates azureus en Dendrobates tinctorius is populair. In het midden van de show staat de eigen bak van het museum. Het is een grote bak, driehoekig van vorm, waardoor er van drie kant in kan kijken. In het midden staat een nep boomstam, waar verschillende planten op groeien. De bak is goed bevolkt (mijn inziens een beetje te) met de volgende soorten: Dendrobates azureus, Dendrobates tinctorius (frans guyana), Dendrobates leucomelas, Dendrobates castaneoticus, Epipedobates trivittatus (peru), Epipedobates tricolor, Phyllobates terribles en  Phyllobates aurotaenia. De dieren zagen er wel gezond uit.  Verder in de andere terraria waren er verschillende Phyllomedusa soorten te zien, wat andere Zuid-Amerikaanse en Aziatische kikkers, mantella’s,  kortom een leuke verzameling van kikkers, die je niet altijd te zien krijgt in een dierentuin of bij mensen thuis.

  De tentoonstelling is tijdelijk, maar wegens de grote belangstelling is hij langer te zien. Er zijn tevens vrijwilligers om vragen te beantwoorden en informatie te geven aan de bezoekers. Mocht u in de buurt zijn, zou ik zeker een bezoek hieraan brengen.

  De website:  http://www.amnh.org/exhibitions/frogs/?src=h_h

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top