VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 25 jan 2008 18:41 door NathalieB .
alleen springstaarten
17 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 41234 > >>
Auteur Berichten

Peter de JongPosts:4029


Profiel

Vlaardingen

Dn Lid


--
17 jan 2008 18:26

  Het is mijn bekend dat het zo afwisselend mogelijk voeren van je kikkers erg belangrijk zou zijn. En een discussie hierover is niet mijn doe lmet dit topic!

  Ik ken verschillende kwekers die hun kikkers alleen voeren met springstaarten, daarnaast geen vitamines en mineralen toevoegen aan het voer of aan het sproeiwater. Bij deze kwekers doen de kikkers het uitstekend, zien er goed uit en kweken goed.

  Nu ben ik me de laatste tijd gaan afvragen waarom ik nog fruitvliegen (groot en klein) en erwtenluis kweek. Mijn springstaarten kweken lopen goed en leveren geen overlast op voor mijzelf of mijn medebewoonster.

  Het lijkt mij dus erg goed mogelijk om mijn kikkers alleen te voeren met springstaarten. Maar iets in me is nog niet geheel overtuigt van dit gene.

  Heeft er iemand tips/aanbevelingen/suggesties waarom ik mijn kikkers niet alleen zou moeten voeren met springstaarten. (argumenten gebaseerd op de spingstaarten zelf; bijvoorbeeld, voedingswaarde).

  Naast de springstaarten wil ik wel gewoon doorgaan met het sproeien van vitamines.

   

   

  ((Ook zit ik er nog aan te denken hoe ik mijn springstaarten voer nog kan optimaliseren zodat de spingstaarten goed groeien en veel voedingswaarde bevatten. Dus ook tips zijn hierover welkom, zal hier een nieuw topic over maken dus de tips graag daarin plaatsen.))

  0

  013  Posts:993


  Profiel


  --
  17 jan 2008 19:59
  Dat is een hele goede vraag!

  Waarop ik zelf ook geen (deskundig) antwoord kan geven. En ik denk zelf ook heel weinig andere mensen.

  Maar: fruitvliegen bevatten van zichtzelf weinig voedingsstoffen .De enige manier om ze voedingswaarde mee te geven, is bepoederen. Voedsel verbranden ze snel, blijkbaar.

  Springstaarten schijnen weer te energierijk te zijn, maar dat is weer te ondervangen door te matigen. Zelfde gaat op voor wasmotten...

  Zomaar wat hersenspinsels omdat ik de vraag een sterke vind.
  0

  Johan de Jong.  Posts:83


  Profiel

  winschoten
  --
  17 jan 2008 22:18
  Ach ja gemak dient de mens, konden we allemaal maar astronautenvoer pilletjes krijgen. Konden de supermarkten dicht, niet meer koken dus veel energiebesparing. Schijf van vijf.......... flauwekul. 1 pil
  0

  Jack Kloosterman  Posts:1944


  Profiel

  Den Helder

  Dn Lid


  --
  18 jan 2008 02:51
  Voor mij is het duidelijk, hoe meer soorten voer hoe beter de kikkers het doen.
  Ik hoor van meerdere kwekers dat hun kikkers betere legsels hebben sinds er gevoerd werd met bladluis.

  Alleen springstaarten voeren lijkt mij vragen om problemen.

  Jack
  0

  eric jansen  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  18 jan 2008 10:08

  Hallo allemaal,

  Ik moet me bij Jack en joJOjoHan aansluiten.

  Hoewel ik ook niet over exacte cijfers qua voedingswaarde beschik, denk ik dat je het "in het groot" net als bij mensen moet zien.

  Het is erg makkelijk om maar een voedseldier aan te bieden MITS daar dan die schijf van vijf in zit. Die astronautenpil is daarom vrij prijzig maar wel heel makkelijk

  Toch zullen op den duur de tekorten aan bepaalde stoffen bij het voeren van maar een voedseldier veranderingen in de dieren bewerkstelligen. Ook wij houden het best een jaar of 25 vol op èèn soort voedsel maar de ontstane tekorten zijn dan niet snel terug te draaien en hebben invloed op functioneren van organen. En natuurlijk op de gezondheid van onze eitjes cq sperma.

  Misschien moet er een werkgroep in het leven geroepen worden om van alle voedseldieren de exacte voedingswaarden te categoriseren. Behalve heel moeilijk bijna onbegonnen werk. Maar dan kan je een overwogen keuze voeren.

  Of een groep die van elke diersoort het hoofdvoer en alle bijvoer IN DE NATUUR vaststelt. Ook onmogelijk. Het zijn een soort 'roofdieren'die alles wat in hun bek past opvreten. Dus ook die incidentele (misschien giftige in onze ogen) vlieg of tor die net dat ene bouwstofje levert gaat erin. En je kan geen beest 24/7 in de gaten houden in de natuur zonder hem te storen om te zien wat hij in zijn schuilplaats opeet dat voorbij komt.

  Zolang dergelijke informatie niet beschikbaar is lijkt het me toch het verstandigst om een zo ruim mogelijk assortiment voedseldieren aan te bieden buiten de extra toegevoegde vitamines en kalk.

  Groetjes,

  Eric

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Back To Top