VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 21 jan 2018 11:01 door Arnold de Gans
springstaarten kweken
46 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 5 van 10 << < 34567 > >>
Auteur Berichten

Marco van den BoogertPosts:378


Profiel

Arnhem
--
14 apr 2009 17:45
Ik tik ze van het houtskool eerst in een diep bakje, dan kan ik goed inschatten hoeveel ik per palu geef
0

Danny StarkPosts:788


Profiel

NIEUWKOOP

Dn Lid


--
14 apr 2009 18:42
Ja dat kan ook, hoewel ik daar nooit op let..ik gooi er gewoon een hoeveelheid in..maarja ik voer ook iedere dag.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
14 apr 2009 23:49

Zitten bij mij op halve curverboxen van 12L(heb ook kleinere staan van 6L).De ondergrond bestaat in sommige bakken van cocopeat en in de andere ligt er boomschors.Op beide doen ze het goed.Ik heb een bak waar het droog in is, de andere zijn vochtig.Het maakt niet zo veel verschil(hangt er ook van af welke soort springstaartjes je hebt).Krijgen als voer babyvlokken(babycereals om bij de melk te doen) gemengd met visvoer en gist(Bruggeman).Meestal na een maand boomt het in deze grotere bakken en zit alles goed vol.Er liggen overal grotere stukken kurkschors in waar ze graag onder kruipen en het je zo gemakkelijk maakt om ze in je kikkerbak over te brengen(of om in een andere kweekbak een nieuwe cultuur op te starten).Gewoon het stuk schors afkloppen en ze vallen er allemaal af op de plaats waar je ze wil hebben.Ook soms last van mijt(de bolletjesmijt en een kleine bruine soort(geen roofmijt)).Iedere keer als ik de springstaarten voer probeer ik een deel mijt eruit te wrijven(leggen hun eitjes tegen de vochtige wand).Zo blijft het onder controle en als de springstaarten vermeerderen verminderd de mijt in de bakken(voedselconcurrentie?).Als het echt te erg wordt kieper ik alles in de bak weg en start ik een nieuwe kweek op.

0

Remy schramPosts:802


Profiel

Roermond

Dn Lid


--
15 apr 2009 01:36
ik merk bij mij verschil in welke bak ik ze kweek ik gebruik nu die kleine doorzichtige krekelbakjes (zonder beluchting) en deze raken wel helemaal bezaaid met springstaarten. De grote bami bakken gaan bij mij nooit goed waarom?? geen flauw idee maar het wil niet ondanks hetzelfde voer, vochtigheid en aarde.
voer ook gistkorrels en bambix/nutrix

grt Remy
0

Raymond ***Posts:2297


Profiel

niet actief

Dn Lid


--
16 apr 2009 19:16
Ik doe nu even een proef met zelfrijzend bakmeel. En tot nu toe best succesvol. Hier zitten rijsmiddelen(gist dus) in vandaar dat ik het eens wilde proberen.
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 5 van 10 << < 34567 > >>


Back To Top