VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 04 nov 2012 21:07 door Remco Stuster
kikkers voor bij een stroomversnelling
167 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 3412345 > >>
Auteur Berichten

Wim van VelzenPosts:465


Profiel

Veenendaal

Dn Lid


--
23 feb 2008 08:57

  Ik ben aan het broeden op een nieuwe bak (biotooptechnisch een riparium?). Het gaat om een soort stroomversnelling mbv vijverpompen en een dubbele bodem, met de nodige keien om barricades op te werpen en het water te stuwen.

  Mijn ideeën met plaatjes vind je hier: stroomversnellingsbak

  Graag wil ik op het landdeel een kikkersoort houden. Nu komen in de gebieden waar mijn toekomstige vissen vandaan komen, nogal wat kikkers voor: Shenzhen amphibians

  maar ik heb geen idee of deze kikkers houdbaar zijn en of ze hier te krijgen zijn.

  Nu hang ik nooit zo aan het ´alle dieren en planten uit hetzelfde gebied´ idee, zolang de habitat maar klopt. Dus daarom ook nog de vraag of er niet een gifkikker is die juist uitstekend past in zo´n omgeving.

   

  alle ideeën zijn welkom, ook over het concept als geheel!

  Alvast bedankt, Wim

  0

  Remco Stuster  Posts:6124


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  23 feb 2008 13:30
  Op die lijst zijn wel een aantal diersoorten die met enige regelmaat worden geimporteerd. De één wat meer watergebonden dan de ander, maar in hoeverre het stroompjes bewoners zijn weet ik niet.

  Gifkikkers die echte beekbewoners zijn lijken me ook zeker in zo'n bak passen. Dergelijke gifkikkers die verkrijgbaar zijn in de hobby zijn dan; Colostethus (Hyloxalus) infraguttatus, Mannoprhyne trinitatis en Mannophryne olmonae.

  MVG Remco
  0

  Wim van Velzen  Posts:465


  Profiel

  Veenendaal

  Dn Lid


  --
  23 feb 2008 15:53
  ha Remco,

  Dank voor je antwoord! Ik heb even op het forum gekeken naar info over deze dieren. Niet het meest kleurrijk, wel boeiend, wat schuw maar kweken goed na (ik wil geen wildvang, vind ik mezelf niet goed genoeg voor).
  Nu wil ik het water op kamertemperatuur of net daarboven houden (zeg een mimimum van 18C). Zomers wordt dat vanzelf meer. Als ik de ventilatoren nu van de lichtkap de bak in laten blazen, kan ik het nog wat hoger maken.

  Is dat voldoende hoog voor deze soorten?
  0

  Remco Stuster  Posts:6124


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  23 feb 2008 18:16
  infraguttatus houd wel van een beetje koel. Bij temps boven de 28 zouden ze zelfs kunnen omvallen...

  olmonae en trinitatis heb ik goede ervaringen mee met temps tussen de 18 en 30.. gaat allemaal wel goed als de temps eens wat aan de hoge kant zijn.
  Een engelse kennis van me laat de temp zelfs in de winter tot 14 a 15 graden zakken zonder problemen.

  Misschien ook wel het vermelden waard is dat ze qua kleur misschien wat minder zijn maar dit qua gedrag heel goed compenseren. Vrouwtjes die met hun gele keel hun territorium afbakenen door deze te pulseren. Mannetjes die geheel van kleur verschieten tot bijna zwart wanneer ze beginnen te fluiten. Ook zijn het hele goede zwemmers. Mijns inziens zijn het de meest geschikte kikkers voor een dergelijke bak.

  MVG Remco
  0

  Wim van Velzen  Posts:465


  Profiel

  Veenendaal

  Dn Lid


  --
  23 feb 2008 21:02
  Dat klinkt allemaal goed. Kleurtjes zijn leuk, maar het gaat me om de habitat en verzorgbaarheid (hier is vast een mooier woord voor).

  De betreffende soorten zijn ook nog redelijk goed te krijgen, als ik het goed gelezen heb. Maar goed, eerst maar eens de plannen voor de bak zelf verwezenlijken en een tijd laten draaien!
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 3412345 > >>


  Back To Top