VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 12 mrt 2008 22:05 door Bert Broers
Koraalteen kikker, waar?
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

cham myPosts:20


Profiel

xx
--
10 mrt 2008 20:28
  Hallo iedereen,

  Ik ben druk bezig met het samenstellen van een mooi paludarium. Vandaag had ik een gesprek met iemand die hier veel verstand van heeft. Hij drong aan dat als ik de kikker dit jaar wil kopen, dat dit nu moet. Nu heeft hij veel verstand van de bouw en de planten, maar houdt zelf geen kikkers. Zowiezo wil ik de kikker binnenkort in huis halen. Kan iemand mij vertellen waar ik de kikker kan kopen?
  0

  Ton Wasmus  Posts:231


  Profiel

  Oisterwijk
  --
  10 mrt 2008 20:44
  Hallo Chammy,

  Ik vraag me af wat deze persoon bedoelt met "als ik de kikker dit jaar wil kopen, dat dit nu moet". Misschien heb je dat ook aan hem hebt gevraagd.

  De koraalteenboomkikker wordt niet erg veel mee gekweekt. Ik weet niet waar je woont, maar er wordt regelmatig wildvang aangeboden in terrarium speciaalzaken.
  0

  cham my  Posts:20


  Profiel

  xx
  --
  10 mrt 2008 21:03
  Hey,
  Hij bedoelde ermee te zeggen dat de kweektijd nu is. Hij vertelde dat als je nu op zoek gaat dat je een goede keuze hebt. Anders heb je te kiezen uit wat er overblijft en naar de winkel gaat. En daarna is de keuze wat er overblijft en op de beursen terecht komt. In hoeverre dit waar is weet ik niet, maar ik wil er sowieso binnenkort een halen. Ik woon zelf in haarlem dus als je een goed adres weet heel graag
  0

  Ton Wasmus  Posts:231


  Profiel

  Oisterwijk
  --
  10 mrt 2008 21:07
  Tropische kikkers kweken meestal in gevangenschap het hele jaar door, maar dat is uiteraard wel afhankelijk van de soort. Dat de kweektijd nu is, is een beetje onzin.

  In april is als ik me niet vergis de DN kikkerdag in Haarlem, maar of daar Litoria wordt aangeboden is zeer de vraag. Ook ik Amsterdam en Hilversum zitten reptielenhandelaren, net als in Scheveningen. Ik weet niet of ik hier namen mag noemen, omdat ze geen sponsor zijn, maar als je even google gebruikt dan vind je ze wel.

  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  10 mrt 2008 23:21
  Op de grotere reptielenbeurzen zie je ze ook practisch altijd.  Het zou me ook zeer verbazen als dat verhaal van dat kweekseizoen klopt. Ik zou gewoon eerst de bak afmaken en dan pas de kikker in huis halen.
  0

  cham my  Posts:20


  Profiel

  xx
  --
  10 mrt 2008 23:39
  Dat idee had ik ook. Maar volgens deze man zijn de kikkers die je vind op de beursen dus de "overgebleven" kikkers die bij eerdere selecties niet gewild waren. Ik weet niet in hoeverre dit waar is. Mijn grootste zorg is dat ik een gezond beestje in huis haal en niet binnen twee maanden een nieuwe mag zoeken..
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  12 mrt 2008 01:11
  Ik weet niet in hoeverre dit waar is. 
   
  Nou, NIET dus.
  Ik weet niet waar die man het vandaan heeft, maar het is echt grote flauwekul.
   

   
  0

  cham my  Posts:20


  Profiel

  xx
  --
  12 mrt 2008 09:49
  Dat is goed om te horen. Dan kan ik op me gemak het paludarium afmaken en dat zeker weten goed draaiend krijgen voordat ik naar de kwekers toe ren.
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  12 mrt 2008 22:05
  En dáár ligt wel een probleem: ik heb al jaren geen nakweek meer gezien (de enige die kweker in het het verleden die ik ken had trouwens altijd in oktober goede nakweekdieren, om nog even terug te komen op het verhaal van het goede of verkeerde seizoen). Practisch alles is wildvang. Die koop je overigens bij bijna alle grotere reptielenzaken.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top