VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 06 jul 2008 07:38 door Cleo :)
Hyla marmorata vs. Phrynohyas resinifictrix vs. Hyla leucophyllata
5 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Cleo :)Posts:9


Profiel

Ede
--
05 jul 2008 19:10
  Ik zoek en ik zoek en ik kijk en ik kijk, maar welk leuk kikkertje ik ook aanklik, ik kom steeds bij boomkikkertjes uit! Bovenstaande drie vind ik echt het leukste, maar hoe maak je de keuze? Gelukkig heb ik nog even de tijd, want de bak zelf (60x40x80)moet nog komen en worden ingericht. Maar voor die tijd verzamel ik graag zoveel mogelijk informatie.

  Kan iemand hier me meer vertellen over de Hyla marmorata of de Phrynohyas resinifictrix of de Hyla leucophyllata wat mijn keuze makkelijker kan maken?
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  05 jul 2008 20:03
  Wacht dan vooral nog met hyla leucophyllata. Ze zijn echt heel moeilijk om te houden!
  0

  Remco Stuster  Posts:6008


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  05 jul 2008 20:27
  En als je dat nog weet of je twee of drie grote dieren wilt, of liever een groepje van 5 of 6 kleinere dieren in de bak, dan word de keuze ook al een stuk makkelijker :)

  0

  Cleo :)  Posts:9


  Profiel

  Ede
  --
  05 jul 2008 21:35
  Waarom is dat Bert?
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  05 jul 2008 22:45

  Dat is de grote vraag; als we dat wisten, dan konden we de omstandigheden in zo'n paludarium er op aanpassen en dan was alles opgelost.

  Laat ik het zo stellen: ik heb nu zo'n 35 jaar ervaring met kikkers en sinds m'n tiende houd ik boomkikkers. Daarmee ging echt wel eens iets mis, maar met hyla leucophyllata gaat het eigenlijk altijd mis. En bij mij niet alleen, van al die importen die er steeds zijn, zijn er na een jaar meestal nog maar nauwelijks kikkers over. Ze doen het vaak een tijdje goed, maar kwijnen opeens weg en dan is het gebeurd.

  Ik heb vorig voorjaar 15 leucophyllata's gekocht en daarvan zijn er nu nog maar 5 over, ondanks dat ik scherp oplet, de diertjes kuur als dat nodig is, enz.

  Daarom deed ik ook zo enthousiast over die nakweek die ik hier heb. Het zijn er maar zes, maar ik denk dat ik de enige in Europa, zo niet wereldwijd ben die dat tot nu toe gelukt is. Waarschijnlijk gewoon geluk en toeval geweest overigens, want ik zou niet weten hoe ik ze weer zover moet krijgen.

  Dat is dus gelijk het tweede argument om andere kikkers te kiezen. Nakweek is in principe altijd beter, omdat meestal niet de parasieten bij zich hebben die wildvang heeft. Die beestjes zijn in zuid-amerika gevangen, hebben met z'n allen bij elkaar in kleine bakjes gezeten, toen op transport gezet naar o.a. Nederland, via de groothandel bij de reptielenzaak om de hoek gekomen en de hele tijd aan stress en verzwakking blootgestaan. Waarschijnlijk is dat nog het grootste probleem.

  Nakweek heeft dat niet. Ergens op deze sit vind je ook het bericht van iemand die phyrnohyas resinifictrix heeft gekweekt. Misschien is het niet gek om bij hem een navraag te doen?

  0

  Cleo :)  Posts:9


  Profiel

  Ede
  --
  06 jul 2008 07:38
  Ik geef sowieso de voorkeur aan nakweek. Niet alleen om de redenen die jij noemt, maar ook omdat ik daar dan zelf een beter gevoel bij heb. Tja, ik blijf een vrouw he. En afgaand op jouw verhaal hierboven, lijkt het me inderdaad een goed idee om niet voor de leucophyllata te kiezen. Kennelijk is het gewoon geen kikkertje om in gevangenschap te houden.

  Ik zal even zoeken naar dat bericht. Hartelijk dank!

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top