VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 20 dec 2014 03:27 door joeri b
Ombouw aquarium naar kikkerbak
222 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>
Auteur Berichten

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
05 okt 2008 23:43
Erg mooi Christophe.

Grtz
0

Joost van LeerPosts:261


Profiel

Apeldoorn

Dn Lid


--
06 okt 2008 11:22
wow, super, en net wat christiaan zei, heb je de kikkers al?

groetjes, Joost
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
07 okt 2008 23:14

Bedankt jongens!Ik zou er al kikkers kunnen inzetten maar wacht nog tot volgend voorjaar om een aantal redenen.

-Ik heb hier al eens op de log gezegd dat ik de temperaturen deze winter wil afwachten.Wat als de temperatuur in de winter in de woonkamer maar 16-17°C is?Als ik weg werken ben laat ik de verwarming niet op volle kracht staan(we zitten met veel open stukken(vides) in de woonkamer en zo zouden we veel verbruiken).Dus dan wil ik zien wat ik op dat moment in de bak krijg.Zonder kikkers kan dit allemaal nog geen kwaad en kan ik nog bijsturen zonder problemen.

-Ik heb nu al wat voedselkweken opgezet(springstaartjes en twee soorten tropische pissebedden).Deze staan op een temp. van 22°C en kunnen op hun gemak vermenigvuldigen.Andere voedseldieren zoals bonenkever,erwtenluis en fruitvlieg is twee maand voor de kikkers komen.Ik ga een koelkastje ombouwen om deze voedseldieren in te houden.Dit is de enige manier om op een plaats een hoge temperatuur te halen.Zo kan ik tot de kikkers komen ervaring opdoen met voedseldieren kweken en ook met een stevige basis beginnen.Ook zal ik een twee maand voor de kikkers springstaarten en pissebedden enten in de bak.

-Het zullen heel zeker Azureussen zijn die er in komen.Een groepje van zeven kikkertjes om mee te beginnen.Nog wat vitamines en nog wat ander materiaal en je komt snel op 400 euro.Eerst sinterklaas en de kerstman eens uitnodigenwant de kous is een beetje leeg.

-De laatste reden is dat we in komend voorjaar verfwerken voorzien hebben in de woonkamer.Omdat ik het risico niet wil lopen met de kikkers dan al in de bak wacht ik liever nog wat tot de muren geschilderd zijn.Zo is er zeker geen gevaar voor de kikkers.

Gelukkig ben ik een geduldig type en zie ik de voordelen van dit wachten.Aangezien het allemaal nieuw is voor mij kan je dus beter goed voorbereid zijn.Daar heb ik dus de tijd nog voor en ondertussen geniet ik van de planten.

 

0

christiaan maccoPosts:1440


Profiel

heerlen

Dn Lid


--
07 okt 2008 23:31
Ik zou ook al 1 of 2 bakjes met springstaarten en pissenbedden loslaten in je bak, deze kruipen dan overal in en tussen en kweken in de bak. Hierdoor onstaat er meer een biotoopje in de bak en vinden de kikkers altijd wel wat te eten

grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
19 okt 2008 22:02
Hier een foto van de nieuwe aanwinsten in de bak.Nee,het zijn nog geen kikkers.Wel een viertal Corydoras Julii.Ik had eerst vuurgarnaaltjes geprobeerd maar die waren na een paar dagen al verdwenen.Kropen overal op en in.Had er al een paar uit het mos moeten halen.Dus nu de Corydoras die een beetje de bodem moeten omwoelen.Ik kreeg al wat problemen met blauwe alg(is eigenlijk een bacterie) daarom zocht ik iets aan de bodem met grind doet zodat alles niet blijft liggen.Ze zijn nog wat schuw maar dat zal wel verbeteren zeker.

0

Pusaka .Posts:257


Profiel

Gouda

Dn Lid


--
20 okt 2008 21:22
Hoi Christophe,

Zijn ze al een beetje gewend, aan hun zwembad?
Het blijven mooie beestjes om te zien, en vooral leuk om
toch wat te kunnen volgen in de bak.

Gr Ben
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
21 okt 2008 10:01

Nee Ben, ze zijn het nog niet gewoon.Ik had er meer van verwacht.Misschien hebben ze nog geen arbeidsvergunning en dat ze daarom nog niet beginnen werken.Het kan ook zijn dat ze met te weinig zijn en dat ze daarom zo schuw zijn.Als ik er voer ingooi doe ik dat met mate want ze laten het precies liggen.En als ik teveel voer moet ik weer oppassen voor die blauwe alg.Is voor het moment met de waterverversing en een deel grind te verversen precies beter maar dat kan snel veranderen(teveel voeren bijvoorbeeld).We zullen nog wel zien anders haal ik er nog een paar bij.

Zeg Ben je hebt precies een nieuwe avatar(fotootje).Is dit de nieuwste soort van gifkikker?Heb je wel een groter terrarium voor nodig.

0

jeffrie giezePosts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
21 okt 2008 18:06
Leuk om te zien dat er eindelijk wat leven in die prachtige bak gaat Cristophe,ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet zolang zou kunnen wachten[ook al is het wel het beste^^],ik ben benieuwd naar de volgende bewoners.
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
21 okt 2008 18:34
In ijn aquarium heb ik bijen garnaaltjes gehad, die pakkenecht grind sttentj voor grindsteentje op en maken het schoon.
Heb er nu Japonica's in en die doen precies hetzelfde, zijn wel veel groter (zo lang als je corydorasjes) maar die doen het heel goed en hechten niet heel veel waarde aan de waterkwaliteit.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
22 okt 2008 00:38

Jeffrie, ik hou je op de hoogte als de Azureussen er aankomen.Zitten nu nog voorlopig in de moeder hun buik.

Gert-Jan,ik heb dat een paar dagen kunnen aanschouwen van de garnaaltjes en de steentjes proper maken maar dan waren ze opeens verdwenen.Misschien is het mijn vrouw haar fout.Die had gezegd dat wanneer ze groot waren ze op de barbeque konden als scampis.

0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
22 okt 2008 00:45
Scampis zijn wel wat groter hoor!
hahaha,
Jij hebt dus ook zo'n vrouw in huis die wel de bakken tolereert maar de dieren zelf helemaal niks vind? hahah
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
22 okt 2008 22:16
Gert-Jan,i.v.m. de vrouw valt het nog best mee.Ik mag niet klagen want ze doet er niet moeilijk over.Ze zal wel nooit instaan voor onderhoud of voor het voederen.Ik denk dat mijn dochter van elf er dan meer voor openstaat.Langs de andere kant moet ik ook zeggen toen ik met mijn Malawicichliden begonnen ben dat ze sprak van stomme vissen.Maar wie was de eerste die voor het aquarium stond te kijken?Ja hoor,de vrouw.Daarom ben ik zeker dat wanneer de kikkers gaan komen dit hetzelfde effect gaat geven.Ze zal regelmatig voor de bak te vinden zijn en ook meeleven als er problemen moesten zijn(want ze heeft een klein hartje).Natuurlijk zal het bij kijken blijven en het andere werk is voor mij.
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
23 okt 2008 01:10
Hm klinkt bekend ja.
Hier zijn de kikkers ook bekend als 'stomme beestjes" eziet ze er het mooie niet aan (gedrag en uiterlijk)
Maar als ik het heb over de bak stil zetten tot volgend jaar en dan met de inhoud een nieuwe inrichten
die veel mooier word dan word er tegen gesputterd

voorlopig zet ik er mn vlees etende plantjes in over en blijf k ïdeën op doen en schetsen voor de nieuwe bak die in mn hoofd natuurlijk prachtig word en met de maten 80x50x80 of dieper.
Al daar de voedsel dieren ook in gesettled zijn en ze er alleen een pot fruitvliegener in moet zetten als ik weg ben verwacht ik weinig tegenspraak meer als alle planten ook beginnen uit te lopen,
want: 'het is toch wel mooi om naar te kijken zo'n grote planten bak!'
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
23 okt 2008 23:28
Het ideaal is natuurlijk dat ze er ook in geinteresseerd zijn.Maar op deze manier ben ik ook al tevreden.Ze laat me maar doen en als er iets zou zijn dat haar niet aanstaat dan hoor ik het gelijk wel.Ik zou bv.nooit met een slang moeten binnenkomen maar ik hou het ook liever bij gifkikkers.Ik denk dat er ook andere vrouwen zijn,zeker(degene waar je boeltje snel zou gepakt zijn).Dus Gert-Jan we zitten nog altijd goed.
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
24 okt 2008 01:14
Ach, ik zei dat ik met een spin wilde beginnen, dat ging natuurlijk niet door!
Toen wat kleine woestijn gekko's gehad en ondertussen naar t Palu wereldje over gestapt.
T bevalt r wel!
0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
24 okt 2008 08:52
Geplaatst door Gert-Jan op 24-10-2008 01:14
Ach, ik zei dat ik met een spin wilde beginnen, dat ging natuurlijk niet door!
Terwijl die grote juist heel aaibaar zijn......
 
Grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
24 okt 2008 09:43
Ja Eric,kom maar wat lachen met ons.We weten nu al dat jij kan doen wat je wil.
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
24 okt 2008 11:21
hahah lol
0

Johan1Posts:1307


Profiel


--
25 okt 2008 00:04
Ik had je topic al eens gelezen, en kwam eens terug kijken hoe het resultaat is geworden.
Echt ontzettend mooi man! Mooi opgebouwd, goed doordacht.
Ook knap dat je het geduld kan opbrengen om te wachten met kikkers, absoluut voor de juiste redenen...
Ik ken mezelf, en ik heb niet zoveel geduld als jij haha
0

Robbert PoldermansPosts:313


Profiel

Boskoop

Dn Lid


--
30 okt 2008 11:53
Ik heb vanochtend even het hele topic doorgelezen (dagje vrij van school in de toetsweek) en wat heb je dat mooi gedaan jow echt prachtig. En maar zeggen dat je niet zo technisch bent Ik ben 15 en ik kan je vertellen dat ouders net zo erg zijn af en toe alhoewel ik het wel heb getroffen omdat nadat mijn moeder zei dat we geen huisdieren meer mochten er toch nog 1 parkiet, 3 katten, 4 woestijnratten 4 bombina's en 2 mitchelli's in zijn gekomen wel over ongeveer 5 jaar hoor Helaas konden de parkiet en de kat het niet zo goed samen vinden toen de parkiet eenmaal uit zijn kooitje was ontsnapt toen we hem eten gingen geven Mijn ouders vinden het niet zo erg als ik er nog een bak bij neem aangezien ik zelf voor het geld heb gewerkt. maar echt complimenten voor je bak echt schitterend gemaakt.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 okt 2008 23:04

Bedankt Robbert voor de positieve commentaar.Je mag blij zijn dat je ouders je zin laten doen met je geld.Ik bedoel daarmee dan dat je het in je kikkerhobby mag steken.Als je kind een dier verzorgt en het het doet dit op een goede manier draagt dit ook bij tot zijn verantwoordelijksheidgevoel en dat kan alleen maar positief zijn.Ook al doen ze soms dan eens moeilijk ,ik denk dat je niet te klagen hebt van je ouders.

Johan,bedankt.Mijn motto is""geduld is een schone deugd".

0

Robbert PoldermansPosts:313


Profiel

Boskoop

Dn Lid


--
31 okt 2008 17:06
Ik hoef ook zeker niet te klagen met mijn ouders Mijn vader vind er zelf niks aan maar rijd me wel steeds naar de beurzen( als hij er is kijkt hij zijn ogen uit hoor)
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
28 dec 2008 01:23

Een tijdje geleden dus tijd voor een UPDATE.Een paar veranderingen gedaan.Een paar plantjes bij en vooral het landgedeelte groter gemaakt.Meer uit noodzaak wegens problemen(blauwalg) met het water.Het ziet er misschien wel beter uit zo en de toekomstige kikkers hebben dan meer ruimte.Het javamos dat op het nieuwe gedeelte geënt is moet nog helemaal volgroeien maar dat loopt goed.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
28 dec 2008 01:26

Het gedeelte rechts en midden.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
28 dec 2008 01:28

De linkerkant en de waterval.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
28 dec 2008 01:30

En dan als laatste twee mistfoto's met de Boneco in actie.0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
28 dec 2008 10:32

Erg mooi aan het worden Christophe!

Grtz

0

Rico HulzeboschPosts:279


Profiel

MELICK

Dn Lid


--
28 dec 2008 10:47
Het ziet er inderdaad erg mooi uit!
0

Robbert PoldermansPosts:313


Profiel

Boskoop

Dn Lid


--
28 dec 2008 13:15

gaaf man

0

Pusaka .Posts:257


Profiel

Gouda

Dn Lid


--
28 dec 2008 16:11

Ik had hem stiekum al gezien, maar vind het echt een prachtbak geworden.

 

Gr Ben

0

Wesley van NieuwenhuizenPosts:44


Profiel

Nederhorst den Berg

Dn Lid


--
28 dec 2008 16:48

Vind 'm erg mooi!! Snap meteen je opmerking, dat mijn bak tot nu toe wat aan de kale kant is

Groeten, Wesley

0

jeffrie giezePosts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
28 dec 2008 18:38

Cristophe,

leuk om weer een update te zien ,ik zat me toevallig deze week af te vragen of je er al kikkertjes in gedaan had,ik vind het er nog mooier uit zien met meer land gedeelte,maar uh ik durf het bijna niet te vragen maar waneer komen de kikkertjes ?? al enig idee ?[gewoon nieuwgierig].

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
28 dec 2008 19:22

Bedankt mannen voor de complimenten.

Jeffrie,ik heb me bedacht ik ga het zo laten en er geen kikkers in zetten.Het is zo mooier.Nee,dat zou zonde zijn.Normaal gezien zouden we in april de huiskamer verven.Ik zou dit graag dan eerst nog afhandelen voor er de kikkers inkomen.De kikkers zullen dan voor in mei zijn.Ik weet het,het is nog een tijdje wachten maar zoals jullie nu reeds moeten weten heb ik veel geduld.Langs de éne kant is dit wel goed want ik heb ondertussen toch nog het één en ander veranderd.Voor de kikkers zou dit anders niet aangenaam geweest zijn moesten ze er al inzitten.Jeffrie,je bent ook weeral bezig heb ik opgemerkt.Ik zal nog eens een kijkje komen nemen op je topic en het nog eens kritisch bekijken.

Ben,de V.I.P.'s gaan natuurlijk voor.

Eric,ik heb nog wat feedback van de lichtkap(in een paar delen) die dan toch nog afgeraakt is.Nu is alles meer afgesloten en dus wil dat ook zeggen dat het 2°C warmer is geworden in de bak.Nu is het 26°C.Ideaal voor Azuressen dus.Hier dan de foto's van de lichtkap(ik ben maar een amateur dus niet te technisch kijken,hé).

0

jeffrie giezePosts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
28 dec 2008 19:40

Geduld is en blijft een schone zaak,en je hebt helemaal  gelijk als ze er al in gezeten hadden was het een stuk lastiger geweest om aan te passen,de planten doen het ook erg goed zeg mooi hoor.

Je input word gewaardeerd he.

0

christiaan maccoPosts:1440


Profiel

heerlen

Dn Lid


--
29 dec 2008 00:32
hey Christophe,

tja, moet toch weer dezelfde opmerking geven als bij mijn vorige keren
het is en blijft een schitterende bak, ik vind het ( persoonlijk) mooier met het extra land dat er nu inzit. ik vind het zoiso zeer mooi om een soort " meertje" in het midden van de bak te hebben.

grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
29 dec 2008 01:00

Thanks Christiaan,Je bent niet de eerste met de opmerking van het landgedeelte dat groter en zo beter is geworden.Het is meer uit noodzaak gedaan maar langs de andere kant ben ik tevreden dat het zo gelopen is.In het begin met meer water was het watergedeelte in de uiteinden te smal om mooi te zijn. Als je een diepere bak hebt en je kan dat watergedeelte overal die diepte geven dan krijg je een mooier resultaat.Bij mij dus niet maar dat is nu rechtgezet.Allemaal dingen die als ervaring opdoen kunnen bestempeld worden en die je meeneemt naar de bouw van een andere.Ik heb gehoord dat gifkikkers houden zeer verslavend is en dat je niet bij één bak blijft.Ik heb mijn vrouw al voorzichtig ingelicht van dit gegeven.

0

christiaan maccoPosts:1440


Profiel

heerlen

Dn Lid


--
29 dec 2008 03:31
jah het is zeker zeer veslavend, ik ben begonnen met 1 bak en heb afgelopen zaterdag bak 6 en 7 gehaald ( en daarnaast nog wat larvenbakjes staan) tevens ga ik een grote nieuwe bak in de woonkamer bouwen(110x60x130)
Maar wat ik zeker wil zeggen is: als dit je 1ste zelfgebouwde paludarium is, super, mijn 1ste zelfmaak bakjes zagen er zeker niet zo mooi uit

grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 dec 2008 00:50

Ja Christiaan, het is mijn eerste bak maar ik ben dan ook een creatief genie.Nee,we zullen maar zeggen dat mijn creatief talent veel beter is dan mijn technisch talent(technisch ben ik geen kraan om het zo te zeggen).Ik was al content dat ik zelf de vents en de lichten aan de praat heb gekregen.

Op het gebied van inrichting vind ik dat je al ver komt als je veel bakken bekijkt en daar accenten uithaald.Het nadeel van die vele bakken bekijken is dan weer dat je regelmatig van gedachten veranderd.Ik vind mijn bak ook zelf geslaagd(hmm) maar moest ik hem op dit moment beginnen zou ik hem anders inrichten.Gewoon omdat ik ondertussen veel nieuwe dingen gezien heb en zo andere ideeën heb gekregen.Men evolueert zo.Maar op zich is dat geen probleem want je neemt die ideeën dan mee naar een volgende bak.

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
30 dec 2008 00:59

Ga je toch een hoekbak maken?
Een  pootje van 3 meter langs de andere muur?

Grtz

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 dec 2008 01:16

Eric,jammer genoeg gaat de muur niet over in een L-vorm.Inspiratie genoeg nu Wim ook zo iets van plan is.Nee, ik ga de woonkamer leeg maken en alles verplaatsen.Daar ga ik dan een heel grote gifkikkerbiotoop van maken.Onze woonkamer is met een vide dus daar kunnen dan hoge bomen in komen met allemaal bromelia's aan.Van uit de hoogte komt een waterval naar beneden die uitmondt in een beekje.Veel varens en rotspartijen,veel gifkikkers,veel......................en toen kwam mijn vrouw naast me staan en vragen of ik helemaal op mijn hoofd gevallen ben.

0

Wim van VelzenPosts:465


Profiel

Veenendaal

Dn Lid


--
30 dec 2008 09:57
Je moet dus zorgen dat je vrouw dan ook op haar hoofd valt!
Lijkt me wel wat hoor, met zo'n rotan zithoek erin en een teakhouten scheepskist als tafeltje.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
31 dec 2008 00:46

Wim,ik kan haar altijd een zetje geven als ze hier naast mij staat.Mijn computer staat hier op een soort platform met naast mij onderaan de woonkamer.Nu moet ik wel zien dat ze dit niet leest want anders komt er denk ik niets meer.Nee,ik moet zeggen dat ik zeker niet mag klagen over mijn vrouwtje.De kikkerhobby interesseert haar wel niet zoveel maar ze heeft er zeker geen probleem mee dat ik er mee bezig ben en dat ik soms onzin uitkraam op het forum.

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
31 dec 2008 00:54

Een zetje? Ben jij mal?
Iemand moet toch de planten verzorgen (en de voedseldierenkweek) als jij met een biertje op de vide van de kikkers zit te genieten met je vrienden.

Grtz

0

Johan1Posts:1307


Profiel


--
05 jan 2009 00:31
Stukken beter en mooier met dat grotere landgedeelte
0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
05 jan 2009 22:36

 Ik dacht dat Wim van Velzen mooi werk leverde...

Maar dit slaat alles!

Wat zal ik dit topic, naast die van Wim met veel plezier volgen!

Keep up the good work!

Groeten Richard uit Den Haag

 

 

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 jan 2009 23:35

Johan,je bent niet de enige die zegt dat het groter landgedeelte beter uitkomt.Ik moet toegeven,ik vind het ook beter zo

Richard,bedankt maar ik vind de projecten van Wim en Jeffrie veel natuurlijker en mooier uitzien als het mijne.Ik ben wel nog maar een amateur.Maar natuurlijk is het ook een kwestie van smaak.Als jij begint raad ik je aan van eerst je ogen goed de kost te geven.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
20 jan 2009 23:55

Nee, nog geen blijde intrede van de nieuwe bewoners.Maar we blijven geduldig.Ik heb wel twee weken geleden nog een drietal plantjes bijgevoegd.Namelijk een Pilea Glauca,een Peperomia Caperata(Shumi Red) en een Begonia Rex Hybrid.Vooral naar de Begonia was ik benieuwd.Mag niet te nat staan en dan in zo'n vochtig klimaat.Maar het valt mee.Aangezien ik handmatig sproei is het voor mij wel gemakkelijker om sommige planten te geven wat ze nodig hebben t.o.v. een sproeisysteem.Anders zouden sommigen misschien te nat staan.Hier de foto's.


0

Marco van den BoogertPosts:378


Profiel

Arnhem
--
21 jan 2009 09:05
wat doet het mos het enorm goed zeg! mooi fris van kleur. Zo heb ik het nog niet voor elkaar gekregen
0

013Posts:993


Profiel


--
21 jan 2009 09:07

Ziet er mooi verzorgd uit, daaronder. Hoeveel licht heb je er boven hangen? Met zo'n mosgazon moet dat wel erg veel zijn?

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
21 jan 2009 23:37

Ik heb er 4x 54W boven liggen.Natuurlijk zal de hoogte ook wel wat doen.De bak is 60cm hoog.Daar kan je al 4cm  van boven aftrekken waar het glas en plexi zit waar de lampen opliggen.Dan heb ik ook nog een valse bodem waar mijn water en warmtekabel zitten.Die is een kleine 10cm.Eigenlijk zitten de lampen dus ongeveer 45cm boven het mos.Sproeien doe ik maar één keer in de avond(handmatig).Ik heb wel een Boneco die driemaal per dag een half uur zijn ding doet.Deze zorgt er dan ook voor dat het mos vochtig blijft.Vocht en licht zijn een ideale combinatie voor javamos.Heb nu overal javamos.Heb het inheemse in stappen allemaal vervangen.

0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
25 jan 2009 10:48
Geplaatst door Christophe De Neve op 20-01-2009 23:55

Nee, nog geen blijde intrede van de nieuwe bewoners.Maar we blijven geduldig.

 

@ Christophe:    Waar wacht je nog op? Het ziet er zo mooi uit! De kikkers die er straks inkomen hebben een paleis!

Wat zeg ik? een heel landgoed!

 

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
25 jan 2009 18:56

Richard,het is buiten nog te koud.Ik zie nog geen kikkers aan de vijvers dus ik heb nog geen kunnen vangen.Nee,eerst nog wat binnenwerken(verven en een muur met glasblokken die we gaan veranderen) in de woonkamer te doen.Dit liever eerst laten gebeuren.Anders misschien nog onnodige stres voor de kikkers.Eigenlijk zit ik voor op schema.Ik had tegen de vrouw begin 2008 eerst gezegd van binnen een paar jaar met gifkikkers te beginnen en kijk mijn bak draait al zes maand en de kikkers komen er in mei in.Gelukkig kent mijn vrouw mij al goed genoeg en weet ze als ik zeg binnen een paar jaar dat dit eigenlijk binnen een jaar is.

0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
22 feb 2009 20:06

Nog geen nieuws onder de zon?

Misschien kun je ons weer blij maken met wat recente foto's

0

Danny StarkPosts:788


Profiel

Noorden

Dn Lid


--
22 feb 2009 21:26
Wordt nu weleens tijd....
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
22 feb 2009 23:15

Jullie zijn precies ongeduldiger dan mij.Als de kikkers maar in mei komen kan ik nog niet veel foto's nemen(op een maand is er nu nog niet veel verschil in de plantengroei).Maar ik zal mijn best doen.Volgende week misschien want ik ga iets veranderen.Aangezien ik problemen blijf ondervinden met die blauwalg ga ik het watergedeelte aanpassen.Ik ga het herleiden tot een klein poeltje in het centrum van de bak.Ik ga daar dan iets doen met de soort rotsen die er al in liggen.Ik heb er mij in vijverwinkel nog een deel gaan halen.Ik heb al iets in gedachten.Nu zien of het ook wordt zoals het in mijn hoofdje zit.De corydoras gaan er uit en krijgen onderdak bij een vriend.Het watergedeelte wordt te klein en ik wil graag dat ze ergens goed zitten.

Verder had ik de voorbije weken een heel deel springstaarten en pissebedden geënt.Daar is jammer genoeg nog weinig van te zien(toch van de springstaartjes).Niet omdat ze zich wegsteken maar omdat nemerteans vonden dat ze moesten wakker worden.Toch raar.Maanden geen nemerteans te zien en vanaf dat er springstaartjes inzitten is het van dat.Dus wordt het zoveel mogelijk van die rotbeesten eruit halen en niets meer enten(misschien wel nog wat pissebedden,daar blijven ze toch af).Ik zal als de kikkers erin zitten er wel genoeg springstaartjes ingooien als voer.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
03 mrt 2009 22:07

Richard,hier speciaal voor jou.Vorig weekend de bak nog wat veranderd.Het watergedeelte teruggeschroefd.Alleen nog een poeltje in het midden dus.Ook nog de Asplenium nidus(nestvaren) eruit gehaald.De nieuwe scheuten gingen rotten of werden soms aangevreten door slakken.Ik heb er een Vriesea splendens in de plaats gezet.Ook nog een varentje aan het watergedeelte geplaatst.


0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
03 mrt 2009 22:11

En nog een paar foto's van het geheel.
0

Danny StarkPosts:788


Profiel

Noorden

Dn Lid


--
03 mrt 2009 22:46
Vind het een schitterende bak!, je kikkers zullen het naar hun zin hebben..binnenkort..., ik vind vooral je mos er goed uitzien!
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 mrt 2009 00:04

Danny,het geheim van het mos is het licht.Ik heb een stukje in de linkerhoek en dat wordt minder belicht omdat mijn lamp niet zover reikt en het groeit zo goed niet.Het sproeien is daar hetzelfde als op de andere plaatsen.Dus wil je mooi mos dan moet je zorgen voor veel licht.

0

Danny StarkPosts:788


Profiel

Noorden

Dn Lid


--
05 mrt 2009 16:34
Hopen dat het ook zo mooi wordt bij mijn nieuwe bak!
0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
05 mrt 2009 18:11
Kikkers! Kikkers! Kikkers! ;-D
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 mrt 2009 23:09

Danny,dat zal bij jou ook wel in orde komen zeker.

Richard,ga met iemand anders lachen.

0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
07 mrt 2009 08:50

Sorry!

0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
03 mei 2009 10:47
Hoe is het nu Christophe?
Nog wijzigingen?
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
03 mei 2009 22:43

Hey,de Richard.Ik zie dat je weer op ronde bent.Ook een palu gekocht heb ik gelezen?Welke maten?

Bij mij komen de wijzigingen volgend weekend.Normaal gezien ga ik de kikkertjes dan gaan ophalen.Ik heb ze al eens kunnen bekijken als ik mijn fruitvliegen en bonenkevers gaan  halen ben.Die kweken doen het goed.Vooral de grote fruitvliegen en de bonenkevers.Dus is er al een goede basis om te starten.Zondag zal ik hier de eerste foto's van de Azureusjes op mijn weblog zetten.Je kan dan nog eens komen kijken.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
03 mei 2009 23:21

Hier een sfeerbeeld van als de lichten uitgaan en als het blacklight(had die nog liggen van in mijn aqua en het leek me leuk om die te installeren) aan gaat.Geeft het maanlicht weer.Is wel prachtig als de Boneco dan nog eens zijn mistgordijn spuwt.De kikkers kunnen zo hun slaapplekje opzoeken zonder dat het ineens volledig donker is.Op de foto is het niet zo duidelijk als in het echt maar laat je verbeelding maar de vrije loop.Jungle,maanlicht,geluiden van nachtactieve dieren,............Zoals in de film.


0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
04 mei 2009 23:23

 

 

Christophe! Wat een leuk nieuws! Dat de kikkers komen!

Volg je topic met veel spanning!

 

Maar ik gefeliciteerd met me eerste bak??? Sorry volgens mij begrijp je me verkeerd. Was het maar zo!
Het enige wat ik heb gekocht was het boekje... Zit hier nog steeds met een ruimte gebrek en kikkers in een 40x40x40 bakje wil ik ze niet aan doen...
 

En de kikkervisjes die ik hier op het balkon heb staan, zijn kikkervisjes uit een vijvertje van 15 liter uit de tuin van een buurman.
Hij wou ze zo in de sloot gooien en toen heb ik ze onder mijn hoede genomen. Ik voer ze wat bij tot dat ze wat groter zijn.
Zodra ze pootjes krijgen, gaan ze naar een grote vijver bij mij in om de hoek.

 

Dus zodoende... Helaas nog geen eigen Palu...

Volgend jaar eerst verhuizen

 

0

jeffrie giezePosts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
05 mei 2009 15:58

Hey Cristophe,

Wat lees ik nu,komen er bewoners in,leuk hoor ik ben erg benieuwd naar de foto's!!!.

Erg mooie sfeer verlichting ook,lekker romantisch de nacht in zo.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 mei 2009 22:55

Richard,mijn excuses voor mijn verkeerde interpretatie van je zin "ik heb mijn eerste palu aankoop gedaan".Ik heb wat te snel gelezen en je zin van je boekje wat te snel voorbijgegaan(ik was precies niet de enige die het zo begrepen had).Niet getreurd Richard dat je nog wat moet wachten.Je kan toch al beginnen lezen.

Ja, Jeffrie.Na lang twijfelen toch beslist om in mijn "gifkikkerbak" gifkikkers te houden.Nog een klein beetje geduld oefenen.Als het maanlicht aangaat in mijn bak dan ga ik samen met mijn vrouw voor de bak zitten en doen we het licht uit.Lekker romantisch in het maanlicht met oerwoudgeluiden.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
04 jun 2009 00:51

Hier nog een laatste update van de bak.


0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 okt 2009 00:01

Tijd voor een update.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
05 okt 2009 00:05

Tweede reeks foto's.

0

Richard PronkPosts:188


Profiel

Den Haag
--
05 okt 2009 09:30
Wederom bijzonder mooi!
0

tijl biebuyckPosts:1


Profiel

kortrijk
--
18 nov 2009 02:09
met veel bewondering dit topic gelezen
echt prachtig !!
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
18 nov 2009 23:56
Geplaatst door tijl biebuyck op 18 nov 2009 02:09:34
met veel bewondering dit topic gelezen
echt prachtig !!
Bedankt.Hopelijk haal je er iets uit dat van enig nut kan zijn bij het zelf maken van een kikkerbak. 

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
22 nov 2009 18:41

In het linkergedeelte(waar de Azus het meeste vertoeven) de Begonia weggehaald.Zo wat meer ruimte gecreëerd.Het is ook gemakkelijker om daar te voeren.Heb op de boomstronk dan een kleine vriesea gezet.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 jan 2010 22:57

ook langs de rechterkant wat meer plaats gemaakt door de crypthantussen te verwijderen.Eigenlijk viel het roze te fel op en nam het zo te veel het overzicht weg.Nu is alles rustiger groen.Ook moet ik toegeven dat ik crypthantussen mooier vind als ze nog kleiner zijn.Dan zitten ze dichter bij de grond.Als ze naar omhoog beginnen te schieten worden ze naar mijn mening minder mooi.

0

marc zoontjesPosts:244


Profiel

castricum

Dn Lid


--
31 jan 2010 11:25
ziet erg nog mooier uit nu het alle maal aan het
groeien is aangeslagen
super mooi

grt. marc
0

Wim van VelzenPosts:465


Profiel

Veenendaal

Dn Lid


--
31 jan 2010 12:09
Mooi uitgegroeiende planten! Wel geeft het mos op de voorgrond me een gazongevoel. Zou je niet wat meer met takjes en bladstrooisel doen, of een paar grote kiezels?
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
31 jan 2010 18:35
Geplaatst door marc zoontjes op 31 jan 2010 11:25:33
ziet erg nog mooier uit nu het alle maal aan het
groeien is aangeslagen
super mooi

grt. marc

 

Bedankt Marc,voor de reactie.

 

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
31 jan 2010 18:55
Geplaatst door Wim van Velzen op 31 jan 2010 12:09:49
Mooi uitgegroeiende planten! Wel geeft het mos op de voorgrond me een gazongevoel. Zou je niet wat meer met takjes en bladstrooisel doen, of een paar grote kiezels?
Wim,ik weet dat het misschien mooier zou zijn wanneer je Tincs in hun natuurlijke habitat kan zetten.Deze bak was mijn eerste poging en ondertussen ben ik ook meer geëvolueerd.Moest ik het nu opnieuw doen zou ik meer de natuurlijke omgeving proberen na te bootsen.Het kan dus zijn dat ik in de tijd nog eens wat verander aan het mos maar nu vind ik het zonde om het eruit te halen.Er zijn mensen in de hobby die alles zouden doen om het ook zo mooi te krijgen.Het lijkt wel een gazonnetje terwijl ik geen gazonman ben.Mijn tuin is Japans geïnspireerd en ligt vol met grint en bankirai.Misschien compenseer ik dat daarom dan in mijn bak.We zullen wel zien in de toekomst.
In maart begin ik ook met een nieuwe bak en daar staat het natuurlijke meer centraal.Daar wil ik werken met meer blad,takken en rotsen.Hij wordt wel niet zo groot als deze.Het wordt een bak van 120x55x90.Met deze bak kunnen we de dingen die ik hier en daar heb gezien toepassen.Ik hoop dat het wordt zoals ik in gedachten heb.Dat is altijd de moeilijkheid, om je gedachten volledig om te zetten.We zullen wel zien wat het wordt. 

0

Joost van LeerPosts:261


Profiel

Apeldoorn

Dn Lid


--
31 jan 2010 19:41
Haha, dat zal bij jou wel lukken, als ik naar deze bak kijk..
Dit had je vast ook zo in je hoofd? xD

Hele mooie bak! Maar persoonlijk houd ik iets meer van een natuurlijker bak, zodat het er iets minder "gemaakt" uit gaat zien.
En hoe is het met de azureussen?

groetjes, Joost
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
31 jan 2010 23:49

Joost,de natuurlijke bak is dus voor binnen een tweetal maand(is toch altijd leuk om iets nieuws te kunnen creëren).De Azureussen doen het goed.Zijn al regelmatig aan het zoemen.Ik zit wel met vijf mannen en één vrouw.Die blijkt nog niet zo geïnteresseerd ofwel kan ze moeilijk kiezen.Wel had ik weer een Azureus die een bruine verkleuring had op zijn rug(heb er afgelopen zomer ook al eens twee gehad met hetzelfde probleem).Hij doet wel normaal.Vorige keer dacht ik nog dat het van zwarte luis zou kunnen zijn maar ondertussen denk ik eerder dat het een soort verbranding is.Heel zeker een tijd te dicht bij de lampen gezeten.De verkleuring trekt wel stilaan weg.Heeft bij de andere twee wel een pigmentsverandering achtergelaten.Ze zijn op die plekken wat lichterblauw dan de rest van hun lijf.

0

Samuele OosthoekPosts:83


Profiel

huizen
--
27 jan 2011 22:01
jaloeeeeeeers:$
super mooi allemaal zeg!
hoe gaat het nu met je bak? zitten er alleen azureusen in?

0

Pieter VPosts:32


Profiel

Dordrecht
--
27 jan 2011 22:34
Goed topic Christophe!!
Het is erg mooi geworden allemaal, komt er nog een update?
0

Gerard van den BerghePosts:741


Profiel

Woudenberg

Dn Lid


--
29 jan 2011 17:36
Super en goede keuze om er azureus in te doen.
Gr gerard
0

Sander van der VeenPosts:25


Profiel

Hilversum
--
30 jan 2011 22:30
Wat een onwijs mooie bak, duurde even voordat ik het topic door was, maar absoluut een staaltje creativiteit waar je trots op mag wezen.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
07 feb 2011 22:38

Als je alleen dit topic leest dan weet je natuurlijk niets over de kikkers die er in zitten omdat ik deze allemaal heb beschreven in aparte topics(deze kunnen ook bekeken worden).Ik zal het hier dan maar beknopt beschrijven.

De Azureus zijn maar met vier meer i.p.v. zes.Twee mannen zijn afgelopen zomer gestorven na het eten(teveel) van zwarte luis die van een giftige plant afkomstig was(achteraf maar beseft).De vier doen het goed.Ik heb drie nakweek van een maand rondlopen in mijn tweede bak.Als ze groot genoeg zijn ga ik ze bij de andere voegen.Hopelijk zonder problemen.Ik kon misschien al meer nakweek gehad hebben maar het probleem is dat er slakjes zijn die de legsels aanvreten.Dit was een legsel waar de slakken gelukkig niet bij konden komen.

Voor de rest zitten er ook nog vijf Fantasticus(nominaat) in.Deze beginnen nu te leggen maar de legsels die ik vind beschimmelen nog.

Hier nog een paar foto's van de bak op dit moment.

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
02 aug 2011 23:15

Allez, nog eens tijd voor een update.Vooral omdat ik het één en ander veranderd heb.Er was een liaan rot geworden en een paar planten deden het té goed.Ik wou de bak ook wat ruwer en opener.Het was niet de bedoeling om alles eruit te halen en opnieuw te doen maar om een basis te behouden en daar op te bouwen.Ik wou de kikkers er immers in laten.De Azureussen zou ik nog gemakkelijk kunnen vangen maar de Fantasticussen er uit krijgen is wat anders.

Alles is goed verlopen zonder problemen voor de kikkers.Er zijn varens bijgekomen,bladafval en takken op de bodem.Ook een boomstronk is in de linkerkant bijgeplaatst.
De Azu's hebben al een paar keer hun eitjes afgelegd op de bladeren en ook de Fanta's zijn meer te zien omdat ze tussen de bladeren op zoek gaan naar voedsel.Aangezien ik ook wat meer slakjes uit de bak heb kunnen halen heb ik nu al een paar legsels kunnen redden en zwemmen er een paar Azureuslarven rond.
Ik had er ook twee nakweek Azu's bijgevoegd die zes maand geleden aan land zijn gekomen en die ik tot nu toe had opgekweekt in mijn opkweekbakje.Jammer genoeg was het de tweede dag al mis.De dominante man in mijn bak ging er regelmatig op zitten en de kikkertjes waren helemaal het noorden kwijt.Ik heb ze dan maar weer in mijn opkweekbakje gezet.Gelukkig zijn ze daar nu weer op hun effen gekomen.Daar gaat mijn plan om wat meer Azureussen in mijn bak te zetten.De overige mannen die er in zitten hebben minder een probleem met de dominantie want ze kunnen zich gemakkelijker verweren.Ik zal er dus volwassen dieren moeten bij zetten.Natuurlijk kunnen die dan ook onder de stress bezwijken.Misschien is twee vrouwen er bij zetten een oplossing.Ik ga er van uit dat de man die vrouwen niet zal aanvallen of heb ik het mis?Als hij ze al gerust laat is er ook nog de vrouw die er in zit die voor problemen kan zorgen.Genoeg stof om over na te denken dus.Ervaringen van anderen hier op het forum zijn welkom.
Hier de foto's:

0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
14 feb 2012 09:35

Hier ook nog eens een update met foto's.
De vier Azureussen doen het goed.Regelmatig legsels maar er komt weinig uit(slakjes).
Vijf Fantasticussen die regelmatig pogingen doen om te leggen maar ik vind er niets van in de bak.Ik laat ze maar doen .

0

hilde goossensPosts:118


Profiel

beringen

Dn Lid


--
30 apr 2013 00:22
Omg dit is een pracht van een bak, echt eentje om jaloers op te zijn, wow. Ik heb ook een aquarium van 1,5m staan die ik wil omvormen, maar als ik dit zie, begin ik er niet aan. Je moet echt wel handig zijn en heel veel geduld. Daarom zet ik mijn aquarium te koop zodat ik er een nieuw paludarium mee kan kopen. Maar dit is echt super hoor, succes ermee, grtjs hilde
0

hilde goossensPosts:118


Profiel

beringen

Dn Lid


--
30 apr 2013 00:22
Omg dit is een pracht van een bak, echt eentje om jaloers op te zijn, wow. Ik heb ook een aquarium van 1,5m staan die ik wil omvormen, maar als ik dit zie, begin ik er niet aan. Je moet echt wel handig zijn en heel veel geduld. Daarom zet ik mijn aquarium te koop zodat ik er een nieuw paludarium mee kan kopen. Maar dit is echt super hoor, succes ermee, grtjs hilde
0

ingel baaijensPosts:1874


Profiel

Arnemuiden

Dn Lid


--
30 apr 2013 08:58
prachtige bak!
0

Glenn GiesbertsPosts:196


Profiel

Privé

Dn Lid


--
30 apr 2013 09:20
Super bak!!!!!
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
21 mei 2013 22:41
Het is een tijdje geleden dat ik hier nog ben komen kijken.Allemaal bedankt voor de positieve reacties.
@ Hilde : zo handig ben ik ook niet(wel creatief) dus als je het niet probeert weet je het niet.Natuurlijk is je aquarium verkopen en in de plaats een terrarium aanschaffen wel een mogelijkheid.In mijn geval was het niet aan de orde omdat ik aan zo'n grote bak teveel verlies zou doen als ik daarna dezelfde grootte van terrarium zou aankopen.Daarom dus dat ik het geprobeerd heb.
Bij mijn tweede showbak moest ik van nul beginnen daarom dat ik dus voor een bak met schuifruiten geopteerd heb.
0

Jeroen van der StienPosts:1264


Profiel

's-Gravenzande

Dn Lid


--
22 mei 2013 00:03
Eerder beschrijf je over dode kikkers nav het eten van de giftige zwartebladluis.

Op welke planten zaten deze bladluizen???
0

Jeroen van der StienPosts:1264


Profiel

's-Gravenzande

Dn Lid


--
22 mei 2013 00:04
Net als jij had ik ooit een huidverkleuring bij een kikker.
Ik bedenk me nu dat ik die ook destijds zwarte luizen gaf die in mn achtertuin zaten.
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
27 mei 2013 23:23
Jeroen, sorry voor de iets latere reactie. De luizen kwamen van een blauwe regen(Wisteria sinensis).Daarvoor hadden ze ook op regelmatige basis zwarte luis gekregen die op Hosta's zaten.Hierna merkte ik dan bij een enkel geval verkleuring op.Precies zoals iemand die te veel in de zon heeft gelegen.Bij één ervan is nu ook nog te zien waar de verkleuring heeft gezeten.Op die plaats is de kleur lichterblauw.Het doet dus toch iets met het pigment.
Die luizen van de Wisteria gaven wel meer problemen.Alle Azureussen hadden er van gegeten.Dat heb ik zeker gemerkt want heel mijn groep was uit normale doen.Twee ervan hadden echt teveel op(je weet hoe Tincs kunnen eten).Die zijn dan ook de dagen erna gestorven.De dominante man ging dan ook nog eens van hun zwakte profiteren door op hen te gaan zitten.Ik heb ze er dan uitgehaald en apart gezet maar het was al te laat.De kikkers waren ook minder te zien.Mijn Azureusvrouw heeft zich een paar dagen volledig weggestoken zodat ik ook dacht dat ze het niet gehaald had maar na een week kwam ze weer te voorschijn en nu doet ze het nog altijd goed.Net zoals de andere drie mannen.
Ik heb dan maar voor mezelf uitgemaakt dat ik niets meer van buiten in mijn bak breng(ook al is het soms gezonder).Wat ik wel doe is mijn erwtenluiskweken (die ik normaal binnen in een aquariumpje kweek) bij het vervangen soms nog buiten laat staan.In de warmere periodes doen ze het daar dan ook nog verder.Daar haal ik dan ook nog luizen af en ik moet zeggen dat het verschil wel te zien is.De luizen buiten zijn veel donkerder van kleur dan die van binnen.Dat zal dan wel het verschil zijn met daglicht en kunstlicht.
0

Pieter RommelPosts:19


Profiel

Privé

Dn Lid


--
28 mei 2013 08:52
beste, ik weet dat Blauwe regen zeer giftig is voor honden , katten en ...
ik denk dat je daar je uitleg moet gaan zoeken.
0

miranda oonkPosts:216


Profiel

Privé

Dn Lid


--
28 mei 2013 17:24
Blauwe regen is idd giftig, net als gouden regen, taxus, vingerhoedskruid ed. Zou daar dus geen luis van voeren, ook al vind je die wel vaak op deze planten.
Kijk eens op de rozen, beukenhaag, lindebomen, bonen, courgette en pompoenplanten, die zijn zekers niet giftig. 
Tomaat en aardappel zijn van de nachtschadefamilie en ook giftig, alleen de vruchten/knollen zijn voor ons te pruimen. Bij twijfel de luizen lekker laten zijn voor wat ze zijn 
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 3 << < 123 > >>


Back To Top