VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 20 dec 2014 03:27 door joeri b
Ombouw aquarium naar kikkerbak
222 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 45 << < 12345 > >>
Auteur Berichten

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
29 jul 2008 10:05
Meestal beperkt zich dat lekken tot een volgelopen buitenste laagje mits hij overal goed plakt(dus niet op een stoflaag,vet) zodat er geen water langs loopt. Kun je er geen laagje kunsthars overheen smeren? Je bent nu pas halverwege en kan er nog bij, als het later problemen geeft ben je verder van huis. Grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 jul 2008 00:26

Eric,eigenlijk is de pur dubbel gespoten.Daarmee wil ik zeggen dat er een laag zit op de voorkant(zoals je op de foto's ziet) maar ook een laag langs de andere kant van de wand.Misschien zal dat wel volstaan.Ik zal er in ieder geval op letten als ik er water in laat lopen.Desnoods als er zich problemen beginnen voor te doen zit ik nog in een fase dat het water er weer uitkan om dan nog eventueel aanpassingen te doen.Zo een grote hoeveelheid water is het nu ook weer niet.

Vandaag niet veel aan de bak gedaan.Een beetje met de filters en de uitgangen voor de waterval bezig geweest.Van één van de filters een aansluitklep afgebroken dus mag ik morgen naar de aquariumwinkel om een nieuw stuk.Ik gebruik mijn twee Eheim buitenfilters die elk onder een eiland het water wegzuigen en alletwee in het middenstuk van de bak uitmonden als waterval.Ook heb ik vandaag mijn osmoseapparaat aangesloten en al eens uitgeprobeerd.Het duurt wel een tijdje eer je wat osmosewater bij elkaar gesprokkeld hebt.Gelukkig loopt het afvalwater er ook niet te snel uit.Als je vroeger voor de Malawicichliden om de week een waterverversing deed van 160 liter dan valt het afvalwater voor de osmose nog goed mee.Je kunt het dan ook nog voor iets anders gebruiken.Vandaag waren een paar planten in de tuin daar heel tevreden mee.

Ik moet mijn turfblokken nog in het water leggen.Zou ik dit ook in osmosewater doen of kan dit in het gewone leidingwater(kalk)?Zwellen die nog veel op of blijft dit beperkt?

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
30 jul 2008 00:51
Turfblokken zwellen een procent of 40 in de hoogte(laagjes) en een procent of 15 in de lengte(vezel) op. Ik denk dat het niet veel uitmaakt, Osmose of kraanwater. Met sproeien maakt het uit. En tegen de tijd dat de kikkers erin gaan is dat water al 5 keer ververst Maar ik wel mijn blokken ook in osmose. En niet om te drammen maar mocht je problemen met water krijgen dan zit het dus overal in en is alles nat. Behalve even het water eruit hecht daar dan even niets op tot alles droog is. Het stilstaande water erin zou kunnen gaan rotten. Mijn osmose geeft 1 op 4 dus een wekelijkse verversing van 160 liter levert 48 emmertjes afvalwater op voor de tuin....... wat je mee vind vallenGelukkig hoef ik het niet de tuin in te dragen Troost je met de gedachte dat als je het in de winkel haalt , dit water dan zeker weggegooid wordt. Grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
30 jul 2008 01:40

Eric,het water in de leefruimte van de bak zou normaal altijd in circulatie moeten zijn met de twee filters.Als er eventueel lekkage zou zijn, zou alleen in de kleine ruimtes van de zijwanden zich stilstaand water kunnen ophouden.We zullen wel zien wat we er kunnen aan doen.Misschien dat ik de kikkers leer de vloer te dweilen.

Zeg ben je helemaal besodemieterd(om het op zijn Hollands te zeggen).Malawicichliden houden van hard water dus 160 liter was dus geen osmose(heb het apparaat nog maar pas van vandaag in gebruik dus moest ik eerst eens kijken hoe het juist werkt)maar kraantjeswater.Misschien dat ze in Nederland met emmertjes water dragen maar bij ons in België gebruiken we een tuinslang om water te sproeien in de tuin.

 

0

013Posts:993


Profiel


--
30 jul 2008 12:14
Met een mistapparaat krijg je de rlv nooit echt goed omhoog. Laat staan dat de planten vochtig genoeg worden gehouden. Het is geen vervanging van sproeien. Eén keer per dag met de hand volstaat voor veel bakken niet.
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 45 << < 12345 > >>


Back To Top