VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 20 dec 2014 03:27 door joeri b
Ombouw aquarium naar kikkerbak
222 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 45 << < 23456 > >>
Auteur Berichten

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
30 jul 2008 12:41
Geplaatst door 013 op 30-07-2008 12:14
Met een mistapparaat krijg je de rlv nooit echt goed omhoog. Laat staan dat de planten vochtig genoeg worden gehouden. Het is geen vervanging van sproeien. Eén keer per dag met de hand volstaat voor veel bakken niet.


Mist is 100% rlv alleen dat zakt naar beneden, dus je zal dat apparaatje langer aan moeten laten staan om zo`n grote bak te vullen/bemist te houden. Inderdaad geen vervanging voor div planten wat sproeien betreft behalve epyfieten maar 1 x daags goed sproeien moet toch wel volstaan lijkt me. Er is een waterval. misschien een klein stukje achterwandbevloeing? Wel elke dag werk met zo`n lange bak. Weekeindje weg??? Grtz
0

Christophe De NevePosts:769


Profiel

Denderleeuw

Dn Lid


--
31 jul 2008 01:14

@ 013,ik kan niet uit ervaring spreken.Ik weet ook niet wat jij als mistapparaat aanziet.Zijn dit die kleine spulletjes of ken je deze Boneco.Voor de luchtvochtigheid zit je zeker goed met deze.Dit dan nog tezamen met de waterval en het verwarmde watergedeelte dan denk ik dat ik op het gebied van luchtvochtigheid geen probleem zal hebben.Ook kan je de Boneco regelen hoeveel er moet uitkomen en hoelang.Als je hem lang laat opstaan kan je bak ook na verloop van tijd heel nat worden(maar dat is niet echt mijn bedoeling).Op het gebied van planten zal ik moeten bijsproeien.Voordeel is dat ik doelgericht kan sproeien.Heeft deze éne plant meer vocht nodig dan besproei je hem toch wat meer.Het  is ook mijn bedoeling om de meeste van de planten als epifyten te nemen.Je weet dan ook dat hun voeten moeten kunnen opdrogen.Dus zit ik met mijn systeem denk ik wel goed.Alles moet ook niet snel,snel snel(kikkers komen maar volgend voorjaar) dus zal ik wel uitzoeken wat de beste regeling zal zijn.

Met het systeem dat ik wil toepassen ben ik ook niet over één nacht ijs gegaan.Ik heb op het net genoeg informatie hierover opgezocht.Ik weet niet of je hier op het forum Vink(Vincent Kroon) kent.Die werkt met een Boneco en een achterwandbevloeingsysteem.Zijn bak staat prachtig vol met planten.Ik heb hem een paar keer gemaild en hij was vol lof over de Boneco.Ik denk gewoon wanneer je iets niet echt kent of gebruikt dat je er dan niet veel kan over zeggen.Alleen over de manier waarop jezelf met iets werkt.Ik denk dat er velen zijn die een andere manier hebben om fruitvliegenkweken op te zetten.Als de jouwe een grote opbrengst heeft wil dat niet zeggen dat dat de enige manier is om een grote opbrengst te verkrijgen.Iemand anders kan dat evengoed op een andere manier.

Eric,als ik een weekendje weg ben neem ik de bak toch gewoon mee.Nee,normaal gezien ga ik nooit weg op weekend.En oplossingen zijn er daarvoor toch altijd te vinden.

Zeg nog een vraagje,als ik de turf water heb laten opnemen en ik verwerk hem in de bak kan het dan veel kwaad als hij daar weer opdroogt(kan niet heel mijn systeem direct laten werken).Planten staan er dan wel nog niet in dus daar is er nog geen probleem.Of besproei ik de turf in de bak best op tijd eens.

Eric,heb je nog tijd voor je kikkers want je bent hier vaste klant heb ik al willen zien.

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
31 jul 2008 03:20
Tijd voor mijn kikkers????? Die gaan eigenlijk gewoon voor, er is altijd tijd als het moet. Elke avond dus. De coffeeshop heeft besloten om te stoppen met de bak Ik heb onlangs een glazen mensen terrarium daar gebouwd(rookruimte)en opeens kreeg ik die mededeling. Het moest weg, of ik alles wilde hebben???? Dus Mathieu,(was even langs toen ik er niet was), is de laatste die de bak in haar oude glorie heeft gezien. Ik ben de afgelopen dagen bezig geweest de hele boel te ontmantelen en uit te vangen en drie of vier verdiepingen omhoog te brengen. Alle dieren zitten momenteel in 2 aquariums (vissen en rietkikkers) en 3 grote curver bakken(soort van)(kreeften, bombina`s en die roodrugstreepkikker oid apart). Alleen een leeg vivarium staat beneden te wachte tot het omhoog mag De rietkikkertjes zitten tijdelijk in een HS aqua 35 de luxe(schademodelletje voor weinig) met z`n allen en kwaken er vrolijk op los. Samen met de krekels van Schlomo is het een aardig orkest hier om dit tijdstip. Er komt dus een aardig partijtje werk aan. Ik had mijn eigen kast al gepland, 100x80x260 lbh, met een boom/oever oid, vissen,kikkers,gecko`s, skinkjes en bovenin misschien een kammie (of twee, mannetjes Schlomo`s blijken hun vrouwtje een groot deel van het jaar te bewaken las ik, kan misschien dus ,een paartje)(ook vond ik 6 led buitenspots (IP65) voor weinig in de uitverkoop alvast als richtspots)en dit vivarium moet opnieuw ingericht, dit keer onderhoudsarm mèt kreeftjes. Als kweek/opgroeibakje En eigenlijk had ik eenhoog panoramapaludarium in gedachte, ik heb denk ik een hele mooie oplossing zodat ik eeen heel voorruit heb (schuif/uittilbaar) zonder lelijke roosters ed. Dus alleen glas wat je ziet. Genoeg te doen dus, mijn huis moet ook tussendoor een beetje op zijn kop. Dus bijna tijd voor een log en eindelijk dat lidmaatschap. Als je de turf in laat drogen in je bak dan zal je open naden krijgen door krimp. Ik zou het gewoon vochtig houden met een sproeier. Het water zal er uit zakken maar het blijft dan vochtig en opgezwollen. Is goed te doen met de spuit. Grtz
0

Jeroen HilferinkPosts:1018


Profiel

Zwolle

Dn Lid


--
31 jul 2008 09:25
Super gaaf project zeg. Hele mooie achterwand. Ik ga dit zeker in de gaten houden. Hou ons op de hoogte.
0

013Posts:993


Profiel


--
31 jul 2008 09:31
Ik ken de Boneco en het is een goed ding. Maar het is geen apparaat dat enkelhandig de rlv langdurig opschroeft of de plant vochtig houdt. Kijk, met een bevloeide achterwand is een ander verhaal. (Hoewel ik ook mensen ken met zo'n achterwand bij wie de planten wegrotten en de kikkers wegkwijnden.)
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 45 << < 23456 > >>


Back To Top