VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 04 sep 2008 00:09 door eric jansen
pur spuit
1 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Remy schramPosts:802


Profiel

Roermond

Dn Lid


--
03 sep 2008 23:54

  Hoi ik heb iets gebruikt ontdekt wat ik jullie niet wil onthouden.

  Het is een purspuitpistool van de bouwmaat waar je purbussen opzet en vervolgens heel fijn mee kunt purren. De pur wat erbij hoort is overigens ook enorm fijn en heel fijn van structuur, makkelijk te doseren en geen enorme uitzetting. Hier kwam ik achter nadat ik alle bakken reeds gepurd had, op een enkele na.

  grt Remy

   


  0

  eric jansen  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  04 sep 2008 00:09
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit!!!

  Normaal gesproken kan je de navulbus erop laten zitten tot hij leeg is .Als het pistool onbelast is sluit de nozzle en blijft de pur in de lans vloeibaar. Zodra er een kleine beschadiging is (aan de nozzle bijv doordat je de punt te hard stoot of hij valt daarop) dan droogt je dure spuitpistool op binnenin en is het nagenoeg niet meer schoon te krijgen. Vervuiling blijft dan optreden met aankoeken/dichtkoeken als gevolg.

  Normaal kan je de navulling er ook afdraaien als hij nog (half)vol is zodat je het pistool als je het enige tijd(langer dan een a twee dagen) niet gebruikt schoon kan spuiten met een speciale reiniger, deze komt in een soortgelijke opdraaibus. Dat schoonmaken is erg belangrijk om je pistool werkend te houden. Het pistool is veel duurder dan de navullingen. Ook bij het hervullen met een nieuwe bus wil er nog wel eens bij het losdraaien een beetje pur in de schotel komen. Dit kan je met aceton of thinner met een kwastje schoonmaken.

  Zodra er iets pur op het pistool komt neigt het te gaan groeien, het best is het pistool van meet af aan schoon te houden voor een langdurig gebruiksplezier.

  En inderdaad heel nauwkeurig met weinig tot geen na-uitloop als je hem neerlegt.

  Veel plezier ermee!

  Voor degenen die maar één bakje hoeven te purren en zo`n pistool een veel te dure aanschaf is heeft Illbruck een spuitbus purschuim met een taps toelopende spuitlans die eindigt in een gaatje van 3 mm. Deze spuit ook erg nauwkeurig. Het heet 'illbruck maxx' , een schuim met een hoge opbrengst die niet zoveel naschuimt, wat lekkerder werkt. Zo kan je op maat schuimen. De bediening is met aangegoten greep wat lekkerder werkt dan doorsnee purbussen. Bus met afgeronde groene doozichtige dop, oa verkrijgbaar bij de Bo-mij. Als je stopt even een 4 mm schroefje erin draaien zodat hij niet opdroogt in de lans.

  http://www.tremco-illbruc...Maxx_TDS_NL_5874.pdf

  Grtz
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top