VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 jul 2015 16:00 door roel van marrewijk
Buitenterrarium voor tropische kikkers
48 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 1012345 > >>
Auteur Berichten

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
22 sep 2008 17:16

  Wie heeft er ervaring met een buiten terrarium? Het idee dat ik heb ontstond omdat ik op een gegeven moment een tricolor buiten hoorde fluiten. Ik kon mijn oren niet geloven dus ik op jacht. En na enkele uren luisteren, zoeken, speuren, had ik eigenlijk de moed al opgegeven. Ik keer het hele terrein maar om, wie weet vind ik hem alsnog, bleek meneer in een oude bloempot te zitten. Maanden geleden (in het voorjaar) is me namelijk een kikker ontsnapt (dom dom, maar ik had de ruit open laten staan). Ik heb wel meer tricolors dus die ene werd niet echt gemist. Maar omdat ik mijn kikkers wel ken, kon ik constateren dat dit mijn kikker moest zijn. Nu heb ik deze zomer de deur 's nachts wel open gehad om de temperatuur omlaag te krijgen dus de kikker kan ook veel later naar buiten zijn gegaan.

  Maar u begrijpt mijn idee na deze inleiding vast wel. Ik wil wat tricolors in de zomermaanden in een buitenterrarium plaatsen. Maar wie heeft daar ervaring mee? Volgend zomer wil ik van start en me goed voorbereiden. Alle suggesties zijn welkom. Hoeveel ruimte, voedsel, temperatuur (in de natuur kunnen ze vrij koud) luchtvochtigheid enz. enz.

   

  0

  Jeroen Hilferink  Posts:1018


  Profiel

  Zwolle

  Dn Lid


  --
  23 sep 2008 12:48

  Op zich geen raar idee. Maar in hoe verre dit handig is weet ik niet. De dieren zulllen het vast wel overleven buiten maar... hoe vang je ze weer als het winter wordt? Als ze jongen hebben kun je die nooit allemaal vangen.

  Voer je ze zelf of moeten ze het doen met wat ze in hun "tuin" vinden. Als je het gaat afzetten met bijvoorbeeld horregaas (lijkt me hiervoor het meest geschikt) kunnen er ook geen vliegjes en onder spul bij komen. Je kan de bak niet van glas maken lijkt me want dan krijg je een broeikasje waar de temperatuur niet of nauwelijks in de hand is te houden.

  Ben benieuwd of en hoe dit wat gaat worden.

  Groet,
  Jeroen

  0

  Marco van den Boogert  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  23 sep 2008 12:55
  lijkt me idd moeilijk beheersbaar.......ik denk aan een soort konijnenberg, cavia ren, schildpaddenverblijf of zoiets. Gemaakt van horrengaas, met vijvertje en moerasgedeelte van boven open...........leuk projectje om over na te denken
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  24 sep 2008 09:16
  Ik denk aan iets van 1m x 1m, met gaas dat wat grover is zodat er wel vliegen doorheen kunnen. Mijn vraag ligt ook meer op het vlak van hoe bouw ik zo iets? Zodat de vliegen er in kunnen en de kikkers er niet uit. Moet de bodem ook dicht? of maak je een omheining van gaas? Las dat E. pictus tot 10 graden Celsius in z'n woonomgeving heeft, dus die zou nog beter kunnen? Voeren door fruitafval in het terrarium te leggen waar de nodige wilde vliegen en andere voedseldiertjes op af komen. Verder denk ik aan een beetje compost van de composthoop er bij te leggen waarin het nodige "ongedierte" in zal zitten wat weer goed gegeten kan worden. Ik dacht zo das weer eens wat anders? Misschien gaat de kweek wel veel beter? Er is natuurlijk licht, mogelijk levert dat nog voordelen op.
  0

  Martijn van Beek  Posts:594


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  26 sep 2008 10:13
  Met alle respect: dit lijkt mij geen haalbaar -of handig (zie opmerkingen Jeroen)- project.

  Groet,
  Martijn
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 1012345 > >>


  Back To Top