VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 jul 2015 16:00 door roel van marrewijk
Buitenterrarium voor tropische kikkers
48 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 10 << < 12345 > >>
Auteur Berichten

Remco StusterPosts:6361


Profiel

Delft

Dn Lid
Bestuur
Voorzitter
--
26 sep 2008 13:11
Er zijn reeds mensen die succesvol met tricolors in hun tuin hebben gekweekt. Het is zeer zeker wel te doen en geeft over het algemeen zeer sterke nakweekdieren.
Een omheining fabfriceren waar de dieren niet uit kunnen komen is vrij gemakkelijk wetende dat de dieren niet op zijn kop kunnen klauteren. Je hoeft de boel dan niet eens af te dekken met gaas. Ook kun je wat fruit binnen de omheining gooien om insecten te lokken. Totaal geen probleem dus.
Je zult alleen met de beplanting er rekening mee moeten houden dat ze die niet kunnen gebruiken om buiten de omheining te komen. Als ik er de mogelijkheid voor had zou ik het reeds geprobeert hebben
0

Jeroen HilferinkPosts:1018


Profiel

Zwolle

Dn Lid


--
26 sep 2008 13:41
Onmogelijk lijkt het mij niet, alleen vrij lastig. Als de kikkers inderdaad niet op de kop kunnen klimmen hoef je alleen maar een omheining te maken die bovenaan een stukje terugloopt de "bak" in. Zoals je ook wel ziet bij hoge hekken met van dat prikkeldraad aan de bovenkant.
Dan zou je tegen de vogels er een grof net overheen kunnen spannen. Dan kun je de zijkanten van bijvoorbeeld horregaas maken of. En inderdaad dat fruitafval en compost werkt natuurlijk ideaal. Een leuk poeltje erbij met een watervalletje ofzo. Wat planten zoals varens, Hosta's (mooi tropisch uiterlijk) en inderdaad zorgen dat ze niet via de planten naar buiten kunnen.
Het lijkt me alleen wat lastig worden met het eruit vangen van de dieren.

Dan blijft er volgens mij maar 1 ding over en dat is de luchtvochtigheid. De lucht hier in Nederland is niet zo vochtig als in de regenwouden waar de kikkers vandaan komen. Ik durf niet te zeggen in hoeverre dit nadelig is voor de kikkers. Maar goed als Remco zegt dat het al eerder gedaan is zal het nu ook wel moeten lukken. En anders kun je altijd nog wat extra sproeien met een plantenspuit.

Ik moet toegeven dat ik er hoe langer ik erover nadenk hoe enthousiaster ik er ook over wordt Zo kun je je eigen wildvang dieren maken

0

Remco StusterPosts:6361


Profiel

Delft

Dn Lid
Bestuur
Voorzitter
--
26 sep 2008 15:09
Dat alle gifkikkers vooral in regenwoud voorkomen is een fabel. Tricolors worden ook veelal in vrij kale droge gebieden gevonden langs de stroompjes... zorg voor een mooie poel en laat de kikkers lekker gedurende de warme middagen wegduiken.. niks aan de hand.
0

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
26 sep 2008 21:48

Dank voor jullie reacties. Ik zit nog even te denken over die rand hoe zou je dat moeten maken? Ik heb in dierentuinen wel eens iets met glas gezien, maar als ik die kikkers van mij dat glas op zie kruipen dan wordt ik een beetje bang dat ze er toch uit kruipen. Ik ga zeker volgend voorjaar aan de slag en jullie zullen zeker de nodige plaatjes of in ons lijfblad of hier op deze site vinden! Een waterdeel had ik ook al over nagedacht. In de delen van Christmann zie je ook plaatjes van kale rotsen in de volle zon. Ik wil ze echter in mijn tuin toch iets meer in de schaduw zetten ik denk dat dat onder de struiken ook de nodige extra vochtigheid oplevert. Welke kikkers zouden nog meer geschikt zijn?

Nog even terugkomend op mijn eerste bijdrage, ik heb al een tricolor in het wild in mijn tuin gevangen zonder omheining dus ik ben jullie een stapje voor met de eerste in Nederland wild gevangen tricolor.

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
26 sep 2008 22:26
Wildvang?
Duh.... als je ze eerst laat ontsnappen.

Overlevende
Grtz
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 10 << < 12345 > >>


Back To Top