VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 jul 2015 16:00 door roel van marrewijk
Buitenterrarium voor tropische kikkers
48 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 10 << < 23456 > >>
Auteur Berichten

Douwe KaspersPosts:149


Profiel

Heerlen

Dn Lid


--
27 okt 2008 22:25
Ik heb in het verre verleden iets soortgelijks geprobeerd en ben tegen diverse problemen aangelopen. (niet met tricos maar bombina's salamanders en hagedissen. Een probleem bij mij was de open bovenkant, gaas erover ziet gewoon niet uit dan past het ook niet meer naadloos in de tuin. Zonder afdekking, wel met een naar onder gebogen rand op een meter hoogte, bleef het probleem dat ze op de een of andere manier toch na een tijdje weg waren en sommigen vond ik op andere plaatsen in de tuin. Tsja wat in de boeken staat klopte dus niet. Bovendien kun je last krijgen van indringers die je niet wilt hebben, katten, ratten, marters, eekhoorns, eksters en vlaamse gaaien, reigers en ga zo maar door. Ook al zullen ze niet alle dieren in het terrarium eten, ze zullen ze meestal wel doden. Kat en muis geldt ook helaas voor kat en kikker. Het blijft nog steeds een droom van mij en als ik wist hoe ik het kon verwezenlijken zou ik er weer aan beginnen. Dus hou me maar op de hoogte.

groeten

Douwe
0

Bert BroersPosts:570


Profiel

Ureterp

Dn Lid


--
28 okt 2008 00:16

Ik heb m'n savignyi's s'zomers wel eens in een kooi van horregaas. Werkt perfect. Gewoon van aluminium-frame een een bak maken met een deur er in en die bekleden met horregaas. Kleine insectjes, springstaarten enzo komen daar gewoon door. Nu hebben boomkikkers daar niet zoveel aan dus bij hen gebruikte ik iets grover gaas, maar in principe zou dit moeten lukken. Ik heb die bak ongeveer 10cm in de grond ingegraven; dan kun je hem gewoon in de volle zon zetten (met even een schaduwplantje of zo). Of je zet er iets voor, zodat de helft van de bak in de schaduw staat.

 

0

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
13 mei 2009 22:07

Ik ben vandaag met de bouw begonnen. oppervlak 130 x 90 cm en 60 cm hoog. Ik heb de bodem van grote douche tegels gemaakt, zodat de mollen of muizen e.d. niet binnen kunnen komen. Ik denk er over na om daar bovenop tempex te leggen om de bodem temperatuur wat te isoleren. Geen idee of dat nut heeft maar mogelijk weet iemand daar wat op? Een deel van het verticale is van glas. De ander 2 wanden worden van metalen horregaas. Het geheel ligt deels in de schaduw. Er bovenop komt gaas dat iets grover is en waar naar mijn idee de wilde fruitvliegen doorheen moeten komen als ze gelokt worden door een rottende banaan of ander fruit. Zal binnenkort wat foto's gaan plaatsen!

0

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
07 jun 2009 21:26

Begin van een buiten terrarium. Hier ben ik het gaas aan het bevestigen.

Zijwanden 2 stukken glas en 2 stukken horregaas vertikaal. Daar bovenop komt 5 mm gaas horizontaal als deksel zodat er nog het een en ander naar binnen kan vliegen als ik er wat rot fruit in leg. Als voedselbron voor klein gedierte dat weer gegeten kan worden door de kikkers.


0

jonathan wallaardPosts:1168


Profiel

ameide

Dn Lid


--
11 jun 2009 20:34
mischien, moet je 2 wanden maken van gaas, en 2 glasplaten, die recht tegenover elkaar zijn, zodat je makkelijker een goede luchtstroom hebt, en dan boven ook een glasplaat als dak, kan je er toch goed doorheen kijken, en niks (wat ongewenst is) kan er in/er uit...

mvg
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 10 << < 23456 > >>


Back To Top