VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 jul 2015 16:00 door roel van marrewijk
Buitenterrarium voor tropische kikkers
48 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 10 van 10 << < 678910
Auteur Berichten

jos van den brandPosts:209


Profiel

nootdorp

Dn Lid


--
06 jul 2010 12:22
Op het fluiten zit ik eigenlijk ook op te wachten. Nu zijn de meesten wel te jong en de twee ouderen van ong 7 maanden zijn volgens mij beiden twee vrouwtjes, dus kan ik lang wachten :S. Ik heb wat betreft het sproeien ook nog gedacht aan zoiets probleem is dat de terrarium in de zon staat en ik ben een beetje bang dat na het sproeien de planten/bladeren/wortels zullen verbranden. Dus ik sproei met de hand zodra de zon uit de terrarium is. Dan gaan ze ook gelijk met een hogere luchtvochtigheid de nacht in.

Ik weet niet of het bij jou ook zo is, maar zijn ze jou ook wat schuwer dan in een normale terrarium. Waar ze bij vandaan kwamen zaten ze voor de ramen te wachten op het eten. Tegenwoordig als ik een stap in de buurt maak zijn ze weg.

Courgettes lekker . Ik voer ze zelf gewoon bij. Hoewel ik genoeg klein grut zie rondlopen. Probleem is dat zodra ik iets neerleg er gelijk mieren op af komen. Heb jij daar geen last van?.
0

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
07 jul 2010 13:24
Mieren heb ik tot nu toe geen last van gehad. Ik gooi al het fruitafval (met 2 kleine kinderen heb je dat wel) bij de bak in. Elke keer op dezelfde plek. Ik zie daar dus ook allerlei fruitvliegen e.d. op zitten. Dat lokt vliegen aan die door de grove maas van het deksel kunnen komen. Ik voer dus niet bij! Ze eten wat de pot schaft. Vorig jaar waren ze absoluut niet mager. Wat schuwheid betreft, je hoort ze vaker fluiten dan dat je ze ziet. Daarvoor heb ik misschien wel (te) veel schuiltuimtes. Het bladerdek op de bodem kan natuurlijk ook gebruikt worden om onderdoor te vluchten. Maar daardoor hebben ze ook plekken waar het koeler is als de zon schijnt. Die courgettes staan er in omdat die snel groeien en ik had er 2 over van de gewone tuin. Tot nu toe fluiten ze elke avond. Wat fluiten betreft een tricolor van 2,5 maanden op het land kan al fluiten dat is mijn ervaring. 8 maanden leggen ze dus ik vermoed dat als je niets hoort je misschie alleen maar vrouwen hebt. Bij mij reageren ze op de andere kikkers die nog in mijn schuurtje volop ook fluiten en dan heb je soms dat er heen en weer gefluit wordt. Heb je nog ideeen voor andere kikkersoorten?
0

jos van den brandPosts:209


Profiel

nootdorp

Dn Lid


--
08 jul 2010 12:23
Zal wel heel toevallig zijn als het inderdaad alleen maar vrouwtjes zijn :S.

Andere kikkers is best wel lastig. We weten dat de tri/anthony behoorlijk veel kunnen hebben. Een alternatief (dit kan ik niet met 100% zekerheid zeggen) is de Dendrobates Leucomelas. Waarschijnlijk niet verstandig om die samen met de anthony te plaatsen maar wat bekend is van de Leucomelas is dat het goed bestand is tegen hoge temperaturen (volgens verslagen) en wat zeker belangrijk is tegen wisselingen in de luchtvochtigheid. Hij word namelijk gevonden in gebieden die relatief droog kunnen zijn. Ze zoeken dan namelijk plekken op waar ze vochtig blijven met temperaturen van rond de 40 graden (alleen in de nacht moet het afkoelen). Enige zorg is dan de lage temperaturen. Het advies is dat ze niet lager dan 20 graden gehouden kunnen worden. Ik heb het idee dat daar best wel marge in kan zitten aangezien ze op 800 meter hoogte ook voorkomen. Ik denk dat ze tot 15 graden wel gehouden kunnen worden.

Let wel ik heb dit nog niet 100% uitgezocht. Maar ik denk wel dat het een goede kandidaad is.
0

roel van marrewijkPosts:293


Profiel

den hoorn
--
08 jul 2015 16:00
dit onderwerp is al ff stil maar hoe is het met dit wilden idee?
denk er zelf over om ook zo iets in elkaar te kuntselen alleen dan in een leeg stukje van de de kas, weet niet helemaal hoe en ouders zijn het er nog niet helemaal mee eens, maar er is een plan/idee
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 10 van 10 << < 678910


Back To Top