VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 11 apr 2010 07:19 door jeffrie gieze
Van computerhoek naar paludarium
208 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
Bericht is Afgesloten
Pagina 1 van 3123 > >>
Auteur Berichten
jeffrie gieze

Posts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
19 dec 2008 14:57
  ik heb de komende weken vrij,dus dacht ik die tijd kan ik goed gebruiken voor mn volgende project die al een poos in mn hoofd zat maar waar ik de tijd niet voor kon vinden.

  Onze oude computerhoek was in een nisje onder de trap van de bovenburen,hier ga ik dus een paludarium van maken.

  Ik ben dus begonnen met het maken van een kozijn en draairaam,die zitten er dus inmiddels ook in,wat nog niet zo makkelijk was,aangezien we in een ouder huis wonen,er was dus geen muur plafond of vloer waterpas ,het was dus wel een hoop passen en meten voordat ik dat in orde had met mn beperkte timmermans kunsten.

  De maten zijn 220x100x220 [lxbxh] en het plafond loopt dus schuin af naar 220 op de vloer tot 20 cm bovenin,hier dus een paar fotos van de oude situatie,en waar ik op dit moment ben:

  Photobucket


  Photobucket

  0
  Danny Stark

  Posts:788


  Profiel

  Noorden

  Dn Lid


  --
  19 dec 2008 15:40
  Het begin is er zie ik,
  Op de foto's lijkt het kleiner dan 2 meter maar dat komt vast door de foto's
  0
  . van IJzendoorn

  Posts:1332


  Profiel

  Didam

  Dn Lid


  --
  19 dec 2008 19:28
  jij weet ook van geen ophouden hè...
  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  19 dec 2008 20:10
  Niet te stuiten die man!!!!

  Leuk Jeffrey!!!!

  Grtz
  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  19 dec 2008 22:06
  dat ziet er uit als profiwerk!
  FF een inhoudelijke vraag: het raam is BEHOORLIJK groot en ik ken veel projecten die mislukt zijn door uitgezakte kozijnen. Nu zie ik dat hier verbindingen in zitten die een "amateur" timmerman niet ff maakt. Heb je het kozijn laten maken?
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  20 dec 2008 07:51
  Ja het klopt ik kan niet meer stoppen,dit is het laatste hoekje in het huis wat nog niet echt een gebruik had,hierna is de ruimte op dus dan is het over met de grote projecten.

  @Guppekup,je hebt er wel oog voor ,ik heb op de LTS vroeger een jaar timmeren gehad en een jaar metselen gedaan ik ben uit eindelijk huisschilder geworden,dus ooit had ik de verbindingen geleerd ,ik moet wel zeggen dat het wel wat moeite kosten om alles weer voor de geest te halen,ik heb het kozijn dus met flinke slag pluggen aan de muren bevestigd,en de dorpels met pen gat verbindingen en bruislijm verbonden die zitten ook lekker strak tussen de stijlen en de 2 muren dus die zou het wel moeten houden[hopelijk ^^]
  Het draairaam heb ik ook met pen gat verbinding en bruis lijm verbonden plus op elke verbinding nog 2 flinke schroeven als extra zekerheid, ik heb ook op de uiterste hoek flink wat gewicht gehangen en alles bleef in zn fatsoen,dus hopelijk zijn dit genoeg maatregelen zodat er 1 grote ruit in kan,ik heb nog wel een nood plan mocht het toch niet goed gaan en het glas te zwaar blijken dan zou ik ook nog plexiglas kunnen gebruiken wat een stuk lichter is, maar het liefst heb ik glas dat vind ik toch mooier en minder kras gevoelig.
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  20 dec 2008 07:55
  @ Danny,
  Het vertekend idd op de foto,hier nog een foto met mij erin ik ben 1.89 lang dus mischien is het zo wat beter te zien.


  Photobucket
  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  20 dec 2008 10:51
  Hoe ga je de wanden verder afwerken? Polyurethaan erover?
  vooral de trapkant is een aardige uitdaging!!!
  0
  Rico Hulzebosch

  Posts:279


  Profiel

  MELICK

  Dn Lid


  --
  20 dec 2008 12:10
  Leuk project!

  ik vind vooral de verlichting een goede keuze!
  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  20 dec 2008 13:35
  Glasvezelbehangetje?
  Met een laag epoxy voor je gaat piepschuimen?
  Meteen alles waterdicht met maximale ruimte.

  Lijkt me het makkelijkst hoewel betonplex me ook goed te doen lijkt.
  Dan verlies je wel eea aan ruimte.

  Ik denk dat als je de ruit met WindowSeal vastkit je met 4 mm glas wegkomt.
  Het is een driehoek bijna dus redelijk vormvast, bovendien is de loodlijn vanuit de onderste scharnierhoek niet al te lang.
  Windowseal is eigenlijk bedoeld voor dubbele beglazing.
  Maar dat wist je denk ik al.

  Aan het lampje te zien worden het Hyla`s.


  Grtz
  0
  Danny Stark

  Posts:788


  Profiel

  Noorden

  Dn Lid


  --
  20 dec 2008 15:55

  @ Nu zie ik het al een stuk duidelijker.
  Ik vind het een interessant project en ben benieuwd hoe het verder zal lopen..

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  21 dec 2008 07:08
  Er komen uitsluitend turkse boomkikkers in dus vandaar de lamp  het is toch een sfeer maker[nee hoor worden weer pijlgifkikkers^^]

  op de wanden en het plafond wil ik met piepschuim weer een rotswand effect gaan maken,het plafond zal idd wel wat werk worden omdat die zo schuin en hol is,maar met schroeven en lijmen moet dat ook wel gaan lukken denk ik,hoe deed jij dat nou met het op kleur maken van de tegellijm met koffie Guppekup?dat wil ik ook wel eens proberen.

  Voor het piepschuim wil ik de wanden idd met betonplex bekleden Eric,op de vloer was ik van plan om er 2 lagen vijverfolie in te leggen daarop een laag roofmate en dan een laag zandcement,ik wil hiervoor gaan in plaats van glas zodat het veilig is om op te staan en niet zal breken als er iest zwaars op valt,ik moet er niet aan denken dat als hij af is hij lek zou raken kan ik na een paar jaar de hele bak weer afbreken,wat betrefd de glasruit die laat ik plaatsen door een glaszetter ,maar die gaat er pas in als alles helemaal af is ,dan kan er ook zo min mogelijk mee fout gaan^^.
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  28 dec 2008 19:02

  Ik ben de afgelopen dagen weer eens aardig aan het klussen gegaan,en weer lekker opgeschoten,hier dus weer wat update fototjes:

  Hier heb ik dus de wanden met betonplex bekleed

  Photobucket

   


   

  Photobucket

  Onder in komt dus een watergedeelte van daar dus het vijverfolie,hier heb ik 2 lagen van aangebracht voor de zekerheid.

  Photobucket

  Het vijverfolie heb ik aan de muren bevestigd boven in met schroeiven en verder met lijm vandaar ook de tape om de lijm te laten drogen zodat daar geen sproei water achterlangs kan gaan lopen,verder met floormate bekleed,dit inplaats van gewoon piepschuim om dat dit veel harder is en dus niet indeukt als ik er op sta.

  Photobucket

   

  Photobucket

   

  Photobucket

  Hier heb ik dus een laag van zandcement aangebracht,ik heb hier voor gekozen in plaats van glas/of alleen vijver folie omdat ik er voor de verdere werkzaamheden en in de toekomst dus in kan staan en dingen kan laten vallen zonder dat het glas barst of het folie lek raakt.[moet er niet aan denken dat ik dit opnieuw zou moeten doen als de bak is ingericht ]

  Photobucket

  Hier het kleine hokje/grotje wat er ook bij hoort,hier ben ik van plan on een soort van springstaarten/tropische pissebedden Walhalla van te maken dmv een luchtige dikke boden met boomschors/Cocopeat zodat dit de hopelijk op zich zelf zal blijven kweken, en dus op die manier hopelijk ook zal bijdragen aan het voedsel aanbod in de bak

  Photobucket

   

  Photobucket

   

   

   

   

  Photobucket

   

   

   

   

  0
  Danny Stark

  Posts:788


  Profiel

  Noorden

  Dn Lid


  --
  28 dec 2008 21:11
  Ziet er netjes uit zeg!!
  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  28 dec 2008 21:38
  wat ga je met het gat doen? komt daar ook water in te staan of komt het water maar tot de rand?
  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  28 dec 2008 21:46

  Jeffrie,hier is de man met de kritische noot.Nee,tot nu toe niets aan te merken want het is technisch gedoe en dat is mijn ding niet.Dus gaan we nog wat wachten tot het creatieve gedeelte aan bod komt om er op te springen.Zoals de vorige projecten zal dit ook wel weer in orde zijn.Ik ben wel benieuwd wat je springstaartenkot gaat geven.Ik dacht al in het begin van het topic wat dat zou worden maar dit is wel een verrassende keuze.

  Je gaat wel je bovenburen moeten inlichten dat ze in het vervolg stiller de trap gaan moeten afkomen.Ofwel moet je je sproei-installatie daar aan koppelen.Zo denken de kikkers dat het begint te donderen en daarna gaan de hemelsluizen open.

  Je laatste "grote" project?Er was wel nog een project,remember.Je tuin.Wat zeg je?Ah,nog altijd die Euromillions niet gewonnen.Blijven spelen dan.

  Hoe zit het met de rest van je creaties?Ik zal wel altijd foto's van mijn zelfde bak hier op het forum zetten.En dan nog zonder kikkers.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  29 dec 2008 15:59

  @Gup,

  Dat gat komt niet onder water maar word land,het water komt zeg maar ongeveer  tot 5 cm onder die rand te staan,in het gat wil ik dus een flinke laag met cocpeat en boomschoors met daarop turf bloken en plantjes hierin hoop ik een zelfreguleerende voedselkweek plaats te creeren voor dus springstaartjes pissebedden en ovenvisjes,ik had hier eens wat over gelezen en dit leek me een mooi hok om dat eens uit te proberen,het blijft dus open met de rest van de bak.

  @ Cristophe,

  Je input word gewaardeerd he dat weet je,dat is idd een goeie tip ja als de bovenburen de trap op gaan ^^,wat betrefd de tuin ik blijf dromen hehe wie weet ooit,met de rest van de beestenboel gaat het erg goed het word tijd dat ik weer eens een update ga maken ik heb al zo een 20 tal jongen tricolors rond springen,en mn eerste 2 imitators zijn ook vorige week op land gekropen ,helaas is mn enigste imitator mannetje de week ervoor wel overleden.

   

   

  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  30 dec 2008 00:38

  Jammer van je mannetje.Ik vraag me af of je dit zo gemakkelijk opmerkt in zo'n bak.Ik kan me best inbeelden dat met zoveel planten je wel eens een kikkertje over het hoofd ziet.Of zijn het meer de gewoonten die dan opvallen als er ééntje niet meer bij is?

  0
  Douwe Kaspers

  Posts:149


  Profiel

  Heerlen

  Dn Lid


  --
  30 dec 2008 21:05

  Ben benieuwd wat je als verlichting gaat kiezen, gezien de maten en de ruimte links boven denk ik een bright sun..... 

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 07:15

  @ Cristophe,

  Ja je hebt gelijk dat dat lastig is ,maar hij is vooraan bij het watervalletje gestorven dus hij lag vol in het zicht.

  @ Rufus,

  Er komt/is idd een bright sun van lucky reptile deze hangen in mn andere bak ook en bij de vijver wand en ik ben daar echt enorm over te spreken,ik had er nog 1 over van 50 watt ,deze heb ik er gisteren in gehangen ,en er is licht in overvloed ,ik wil ook nog een lamp hangen in het hokje dat word een spaarlamp van repti glo met uvb,deze heb ik op mn kweek bakjes liggen en geven ook een erg mooie kleur licht.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 09:24

  Ik heb gisteren de hele dag lekker mogen piepschuimen en puren het was een lange dag maar wel weer lekker opgeschoten,ik heb al het piepschuim aan elkaar bevestigd met acrylaat kit purschuim en sate prikkers[om ze op hun plaats te houden totdat de pur en kit uitgehard zijn],hier dus weer de voorderingen:

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Dit word dus het vijvertje in het midden de laag water die hier in komt te staan is +- 20 cm.

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  de lamp die voor het licht mag voorzien is dus weederom een bright sun geworden van lucky reptile

  Photobucket

   

  Ik heb boven de bak en hal een kruipruimte in het plafond,hier zat al een licht aansluiting, met een aan en uit knop op de muur naast de bak,ik hoefde dus alleen de lamp en starter er tussen aan te sluiten,en er was licht .

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Er is inmiddels al aardig wat materiaal in verdwenen,hier een klein lijstje:14 bussen purschuim,4 pakken piepschuim,en 12 tubes kit.

  Photobucket

   

  Vandaag ben ik van plan al het piepschuim te gaan modeleren en de over tollige purschuim weg te snijden.

   

   

  0
  Wim van Velzen

  Posts:465


  Profiel

  Veenendaal

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 10:41
  Het ziet er nu al mooi uit, dus dat belooft wat!
  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  31 dec 2008 11:49
  Hoe ga je het water filteren van het vijvertje?
  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  31 dec 2008 15:02
  Hoi Jeff,

  Dat word een leuke gangkast!!
  Heb misschien een tip voor je; met een kleine maat haakse slijper kun je snel en goed de tempex vormen zoals je dat wilt, maar snijden blijft ook alijd wel noodzakelijk, afhankelijk van hoe je het wilt vormen natuurlijk. (kijk wel uit voor je vingers!)
  Alleen het stuift als een gek, dus je hebt wel een stofmaskertje nodig en je vrouw een dagje uit winkelen sturen..zónder credit-kaart uiteraard..
  S'avonds maken dat je met een paar maten een biertje bent gaan pakken als ze thuiskomt..
  Nee, het valt wel mee; als je er een stofzuiger bij houd dan word het meeste stuif wel opgevangen..

  Succes!


  0
  Ruben Smits

  Posts:141


  Profiel

  Delft
  --
  31 dec 2008 15:40
  Hoe snijd je dat purschuim etc. eigenlijk weg? gebruik je een broodmes, brand je het weg of heb je een ander trucje? Ziet er goed uit trouwens, ik ben weer zeer benieuwd naar het eindresultaat. Ga je het ook weer helemaal handmatig insmeren met tegellijm? Je zou het bijna met spuitbeton moeten bedekken, lekker vlug...
  0
  Alan Brentnall

  Posts:559


  Profiel

  rotterdam

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 15:43
  Gebruik zelf een hand brandertje voor de vormgeving van peipschuim. Dan heb je alleen nog last van wat geur maar dat valt reuze mee.
  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  31 dec 2008 17:47
  Een brandertje...?? dat is een hele gevaarlijke tip!!
  Bovendien werkt dat niet..je kunt daar absoluut niet gecontroleerd mee werken (het tempex smelt heel snel alle kanten op en kan in brand vliegen) en het komt er niet uit te zien..ik heb in een grijs verleden nog wel es een soldeer-pistool gebruikt, ook dat werkt niet zo fijn, maar dat kun je dan nog beter doen dan een brandertje..
  Je krijgt ook nog eens van die harde, gemolten randen erlangs, die heel lastig zijn te bewerken en het is nog scherp ook!

  Het hangt er natuurlijk ook vanaf wat je er van wilt maken..als de vorm niet zoveel uitmaakt, het hoeft nergens op te lijken en je wilt het risico nemen dat de boel in de hens vliegt, is een brander natuurlijk perfect!

  Nee, alle gekheid op een stokje; Alan, je bedoelt het goed, maar kijk uit met dit soort tips..de trapkast moet in een paludarium veranderen, niet in een brandkast..

  Miro; je kunt het prima wegsnijden met een grove maat breekmes, alleen is de scherpte er snel vanaf..wat goed werkt en waar je ook dieper mee kunt snijden is zo'n ijzerzaag blad van een grotere maat, hier even de haakse slijper een paar keer langs halen, en dan een handvat maken van een stuk rubber folie of iets dergelijks, je hebt dan een heel eng stuk gereedschap gemaakt wat perfect werkt en lang scherp blijft.  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 18:40

  Bedankt voor de reacties en het mee denken iedereen.

  @ Gup,

  er komt een aquariumpomp in die onder water ligt, ook wil ik een aquariumverwarming gaan gebruiken,ik heb in de vijverrand een soort van grotje gemaakt zodat deze 2 aparaten daar in kunnen terwijl je ze niet kan zien van buiten de bak,de stroom voorziening hiervoor haal ik uit het hokje ik heb daar een geaarde steker doos geplaats,hier ga ik ook nog een waterdicht kastje om heen bouwen van betonplex zodat ook tijdens het sproeien er geen water tegen kan komen,ik zal er morgen wat fototjes van plaatsen.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  31 dec 2008 19:05

  Hoi Fred,

  Bedankt voor de tip,umhh ik was alleen al klaar toen ik jouw reactie las,maar ik kan jouw topic nog wel herinneren van dat mooie 6 kantige paludarium daar stonden ook van die mooie foto's van hoe je het stap voor stap had gedaan daar zag ik ook dat je  zo'n haakse slijper gebruikt had,ik had je topic trouwens van de week nog even snel doorgekeken voor inspiratie Fred [van de meester moet je het leren hehe],mn meisie die is idd vandaag even lekker buitenshuis geweest en dat was maar goed ook wat geeft dat piepschuim snijden toch ontsettend veel troep.

  Voor het wegsnijden en vorm maken van het piepschuim en pur,heb ik een steakmes gebruikt als wapen,ik vind de scherpe punt en de kartels erg fijn werken gaat er doorheen als boter.

  Wat betrefd het branden,dat durf ik idd ook niet aan met een openvlam ,wat ik wel gebruikt heb is een verfafbrand fohn [deze heb ik vanwegen mij beroep] die heeft meerdere standen zodat het niet te heet word en ook geen vlam heeft,ik vond hem wel prettig om te gebruiken met het structuur geven van de vlakken piepschuim delen het geeft je de kans om het heel gedoseerd vorm te geven,maar ook met een fohn ook moet je natuurlijk nog steeds heel erg voorzichtig zijn wat betrefd brand.

  @ Miro,

  ja ik ga het weer met de handschoen aanbrengen^^.

  ik zal morgen de foto's plaatsen heb ik nu de tijd niet meer voor.

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  31 dec 2008 19:41
  Hoi Jeff,

  Je gaat flink te keer zo te horen..
  Leuk dat de foto's van de bouw van het 8-kant paludarium gebruikt worden en iemand er iets aan heeft!
  Ha,ha, ik zie mezelf niet als een meester hoor, loop heel wat af te experimenteren en klooien af en toe..maar zo kom je soms tussen alle mislukkingen door af en toe weer op nieuwe ideën..

  Ben benieuwd hoe het word!
  Succes!

  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 00:58

  Hallo Jeffrie,ik dacht daar zijn ze weer die afschuwelijke plantenbakjes.Gelukkig waren ze snel weg door een andere foto te laten zien.Zoals gewoonlijk zal het weer de goede kant uitgaan éénmaal alles bestreken is.Zeg, ben je niet bang dat je geen enkele kikker meer te zien zal krijgen.Als je daar in dat kruiphokje een springstaarten en pissebeddenwalhalla gaat maken zie ik die kikkers daar niet meer uitkomen.Vergeet hen daar geen toog en een paar barkrukken te zetten.Dat zullen daar plezante,zatte avonden worden voor je kikkers.Tournée générale en proost.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 09:34

  Ja mooi he Cristophe die planten bakjes ik weet dat je er en fan van bent,er zullen idd heel wat kikkertjes in dat grotje willen kamperen^^ van mij mogen ze hehe ,toen ik mn eerste bak af had was ik ook bang dat er te veel schuilplaatsen waren maar dat valt reuzen mee,de eerste paar weken, maanden zijn sommige schuw maar na verloop van tijd zit eigenlijk alles wel in het zicht.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 09:37

  Hier dus de foto's van het bij gesneden pur en piepschuim,ik heb hiervoor dus een fonh gebruikt en een steakmes.

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Hier de plek waar de pomp en verwarming komen[van buiten de bak dus niet te zien]

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 10:15

  Ik ben gistreren en vandaag aan het tegelijmen gegaan,ik was gisteren zo goed als klaar maar kwam net te kort [ 50 kg tegelijm toch niet genoeg dus]dus ik moet vandaag nog het laatste stukje af maken hier alvast wat foto's van de vorderingen.

   

  Photobucket

   

  Ik heb er dit keer voor gekozen om de tegelijm op kleur te maken tijdens het mengen

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Ook heb ik er dit keer flink wat turfaarde doorheen gemengd,hiermee hoop ik de mosgroei en de vochtig heid van de muren wat omhoog te krijgen ten opzichten van alleen tegelijm

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Tijdens het aanbrengen van de tegelijm met de hand is het helaas zo dat een hoop van de details dicht gesmeerd worden,om dit tegen te gaan maar ook om de tegellijm een wat gladder uiterlijk te geven strijk ik de tegellijm na het aanbrengen nog even na met een kwast met water zo kreeg ik de details en de scherpen randen weer makkelijk trug

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

  Hierna gooi ik er letterlijk ook nog wat turf strooisel tegen aan om wat meer structuur en kleur verschil te krijgen

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  .

  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  02 jan 2009 13:09
  en nu drogen maar!
  Ben benieuwd hoe de kleur zal zijn na droging
  0
  Danny Stark

  Posts:788


  Profiel

  Noorden

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 13:18

  Het vordert lekker snel zo te zien!! ziet er goed uit en ik blijf het topic de hele tijd volgen

  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 15:08

  Jeffrie,je overtreft je iedere keer.Wat gaat dat niet worden als je de miljoenenpot wint en je project in je tuin kan beginnen.Ik denk dat je na dit project in een zwart gat gaat vallen(bij gebrek aan projecten).Misschien kan je dit dan als bijverdienste beginnen doen.Ik denk wel dat er vraag zal zijn.En niet alleen op gebied van gifkikkerfanaten.Als ik deze foto's bekijk,zou dit gedeelte met de rotsen op zich ook prachtig staan in een aquarium of een andere biotoop met bv.hagedissen.Als je dan zelf geen dierentuin kan beginnen kan je altijd eens gaan informeren of ze geen werk voor je hebben.Je creaties tot nu toe zouden er zeker niet misstaan.

  0
  Pusaka .

  Posts:257


  Profiel

  Gouda

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 15:47

  Ik vind het prachtig worden Jeffrie, echt kunstig zoals je dat elke keer weer doet,

  ik probeer ook wel eens wat, maar krijg toch zeker niet jou resultaat.

   

  Gr Ben

   

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  02 jan 2009 15:48
  Gaat goed zo!
  Leuk dat je het model van de trapkast aangehouden hebt..

  Ik zou me inderdaad niet druk maken w.b. het verstoppen van de kikkers; mijn ervaring is dat hoe meer verstopplekken ze hebben en hoe groter de bak is, hoe beter je ze ziet..hangt natuurlijk ook nog wel een beetje van het soort af..
  Bivendien zitten ze niet graag de hele dag in het donker, dus ze komen echt die "grot" wel uit, het zijn geen vleermuizen!

  Succes!
  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  02 jan 2009 21:04

  Wordt weer een topper Jeff!!

  Grtz

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  03 jan 2009 14:38

  Bedankt voor de leuke reacties en complimenten dat is natuurlijk erg leuk om te horen  ,het is altijd echt spannend om van piepschuim naar tegellijm effect te gaan,tuurlijk heb je wel een grof idee van hoe het word maar het blijft toch altijd weer een spannende verrassing hoe het er onder uit komt.

  De tegellijm is inmiddels zo goed als droog,en ik heb hier en daar al wat met de planten enzo zitten spelen,morgen wil ik het water erin gaan doen en alles een beetje zn plekje gaan geven[foto's volgen natruulijk],ik heb de glaszetter ook al gebeld en met een beetje geluk kan die het glas de volgende week plaatsen,dus het word steeds spannender hoe het eind product eruit gaat zien.

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  03 jan 2009 16:32
  Hoi Jeff,

  Als je de gelegenheid hebt, kun je eerst het beste een paar keer goed nat maken en afsponzen, het best is om het goed vochtig te houden en dan een paar uur later afsponzen en weer opnieuw een paar eer herhalen.
  Je merkt dan dat het "vuile" water dat er afkomt steeds minder "glibberig" aanvoelt.
  Ook na een paar dagen je watergedeelte verversen en dit een paar keer herhalen.

  Succes!
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  04 jan 2009 18:07

  Hey Fred,

  Bedankt voor je advies, ik was wel van plan om het watertje een aantal keren te verversen maar dat afsponsen was een nieuwe voor mij,heb ik inmiddels dus ook gedaan en ook het watertje 2X  opnieuw gevuld,dit zal ik ook de komende week nog een paar keer herhalen.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  04 jan 2009 18:17

  Nou de plantjes zitten op hun plaats,en ik kon gelukkig mn vader zo gek krijgen om een foto sessie te houden van de bak,hij heeft een veel beter camera,en ik ben erg slecht in foto's nemen,maar goed hier dus te plaatjes:

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket


   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket.

  0
  Bram Eijgenhuijsen

  Posts:538


  Profiel

  Overijsel
  --
  04 jan 2009 18:32
  duuuuudee what the.. nee haha erg mooi geworden! ben zeker wel jaloers.
  Welke kikkers ben je er van plan in de te doen? En misschien nog vissen?
  Ik vind dat eilandje in het water zelf erg mooi, veel plezier met je nieuwe bak
  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  04 jan 2009 19:13
  Gaaf hoor Jeff!

  Wat een project! en wat een nog mooier eindproduct!

  Ben benieuwt welke dieren je er in gaat doen!
  is dit trouwens je enige palu?
  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  04 jan 2009 19:13
  lichtval is bijzonder fraai zo! Volgens mij had je tijd over want je hebt het erg snel in elkaar gezet. Fraai, zeer fraai!
  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  04 jan 2009 19:44

  Ik weet hier eigenlijk geen superlatieven voor te bedenken.....

  en dan is ie nog niet eens af........

  Grtz

  PS:
  Ik weet wel nog ergens Hyperoliusjes, klimmertjes, daar is de bak perfekt voor........

  0
  Johan1

  Posts:1307


  Profiel


  --
  04 jan 2009 23:37
  Man, man, wat prachtig!!!
  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  05 jan 2009 00:07

  Jeffrie,wat jammer.Dit maal geen oranje stenen in je bak waar ik kritiek kan op geven.Ik heb zitten zoeken maar niets te vinden.Je leert dus bij.Nee,prachtig gedaan man.Met deze maten heb je ook het voordeel dat je er grotere bromelia's in kwijt kunt.

  Je maakt het jezelf wel moeilijk.Nu heb je al drie plaatsen waar je moet van genieten.Je zal je dagen moeten verdelen.Stilaan kan je ook beginnen denken aan rondleidingen geven(was dat niet één van je dromen:een eigen dierentuin).

  Fan van het eerste uur(allez,het tweede maar dat komt door die lelijke bloembakjes in het begin).

  Groeten,Christophe.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  05 jan 2009 11:31

  Jongens bedankt voor de leuke reacties en complimenten,altijd erg leuk om te horen,ik ben ook stiekem wel een beetje trots maarja ik ben ook wel een beetje bevooroordeeld natuurlijk he dus leuk om reaties te horen van derden.

  @ Bram en Richard,

  Ik ben van plan om er auratus costa rica,tricolor buena esparanza,en venrti borja ridge in te gaan houden,mischien ook nog en bicolor maar dat word mischien teveel van het goede dus dat moet ik nog gaan bekijken.

  Voor de vissen worden het denk ik guppen,neon tetras,algeneter achtigs iets als ze maar geen kikker visjes eten ^^

  De auratus en de tricolors heb ik al in een opkweekbakje zitten dus zodra de bak een aantal weken goed is ingedraaid mogen die er alvast in voor de rest moet ik gaan sparen want mn spaarpotje is aardig geslonken ^^

  Ik heb nog 1 grote andere bak Richard van +- 190x50x110  heb ik ook een weblog van en nog 2 kleinere opkweekbakjes.

  @ Eric,

  Klinkt leuk die hyperbolussen^^ ik ben allen bang dat als ze vowassen zijn ze jongen tricolors en dergelijke als voedsel gaan zien of overschat ik hun groten nu heel erg ?

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  05 jan 2009 11:45

  @ Gup,

  Ik vind het schaduw effect ook erg mooi met deze spot net of er zonne stralen door de takken heen stralen^^,ik heb expres gewacht tot mn vakantie ,3 weken vrij om dit aan te pakken anders zou het wel heel veel weekenden verslinden, ik heb de uren die ik er aan heb gewerkt trouwens bij gehouden [mischien wel leuk om te weten] ik zit net over de 80 uur tot nu toe dus het was maar goed dat ik vakatie heb.

   

  @ Cristophe,

  Het was mn doel om een bak te maken waarbij jij niets kom vinden hehedus toch gelukt nee geintje hoor maar wel een leuk compliment,en je hebt gelijk dat het wel leuk is om ook eens voor de wat grotere bromelia's te kunnen kiezen want daar zijn ook zoveel mooie van,dat is wel een idee ja ronleiding geven hehe.

  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  05 jan 2009 14:00

  Nee, tricolors zijn te groot als voer.
  Ik denk dat een volwassen vrouwtje 2,5 keer zo groot is als een tricolor.
  En eigenlijk denk ik dat ze geen kikkers eten.
  Een van de grootste mannetjes zat laatst naast een ieniemienie jonkie op het glas.
  Dat jonkie ziet er dus niet uit als de andere hyperoliusjes en is redelijk egaal van kleur .
  Ondanks dat de volwassen man de kleine aanstaarde en de kleine meermaals bewoog (en drie keer in zijn bek paste), werd het niet voor prooi aangezien.
  Dit was me al eerder opgevallen, dat ze niet gegeten worden. Ook vrouwtjes heb ik dit nooit zien doen, ondanks mogelijkheden daartoe.

  Maar ja, behaalde resultaten in het verleden bieden natuurlijk geen garanties voor de toekomst.

  Grtz

   

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  05 jan 2009 22:22
  Geplaatst door jeffrie op 05-01-2009 11:31

  Ik heb nog 1 grote andere bak Richard van +- 190x40x110  heb ik ook een weblog van en nog 2 kleinere opkweekbakjes.


  Foto's! Of het linkje! Wil dat namelijk graag zien!
   

   

  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  05 jan 2009 22:39


  Klik op weblogs voor alle weblogs, of klik op Jeffrie Gieze voor Jeff zijn log.
  Beide boven de topictitel.
  Of zoek bij forums naar weblogs en dan naar Jeffrie Gieze.
  Je bent in dit topic dus al in Jef`s weblog.
  Of de zoekfunctie gebruiken.

  Grtz

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  06 jan 2009 11:15

  @ Eric ,

  Moet ik dan een beetje aan de maat van mn argussen denken of zijn ze nog net iets groter?

  @Richard,Hier ook de link als dat makkelijker is .

  http://www.gifkikker.nl/Forum/tabid/96/forumid/100/postid/68363/view/topic/Default.aspx

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  06 jan 2009 12:58
  @ Jeffrie!

  Wat ziet je andere bak er ook gaaf uit!
  0
  Ruben Smits

  Posts:141


  Profiel

  Delft
  --
  06 jan 2009 21:57
  Wow, weer een schitterend project! Pas maar op met rondleidingen aanbieden, voor je het weet wordt je huis platgelopen.
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  07 jan 2009 09:07

  @ Richard,

  Leuk dat je hem mooi vind,ik zal er binnen kort een update van maken met foto's van de nakweek en de bak word wel weer eens tijd inmiddels.

   

  @ Miro,

  Mischien moet ik maar 5 euro gaan rekenen dan ^^ [inclusief 1 koffie natuurlijk he],nee hoor iedereen is welkom en de koffie staat altijd aan ,en dat storm lopen valt volgens mij wel mee.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  10 jan 2009 14:07

  Als ventilatie en extra verwarming naast de aquarium verwarming, heb ik gekozen voor een warmtemat deze zit dus buiten de bak onder het ventilatie rooster,ik zat dus te twijfelen of ik computer ventilatorjes zou gaan gebruiken tegen het beslaan van de ruit,maar ik kwam toen op het idee om er een warmtemat voor te gebruiken,warme lucht stijgt immers dus op deze manier zou er ook een zwak briesje langs de ruit moeten gaan,het is een warmte mat van 30 watt gewoorden deze warmt zichzelf en zn directe omgeving op tot max 40 graden.

  En na het instaleren en het maken van de ventilatieroosters,dus het spannende moment werkt het wel goed genoeg?nou gelukkig wel, het werk zelfs erg goed de lucht die uit de onder roosters stroomd is gemiddeld 27 graden,en zelfs na het sproeien niets qua dampen te zien, iets wat in mn andere bak die geventileerd word met ventilators wel gebeurd na het sproeien,het is echt grappig als je je hand, op het bovenste rooster legd voel je echt een warme briesje eruit komen,ik heb de warmte mat ook nog even uitgedaan om te kijken of de ruit dan wel zou beslaan,en na een half uurtje begon hij idd te beslaan.

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  10 jan 2009 14:26

  Het glas is inmiddels al weer 2 dagen geleden geplaatst,ik heb om de bak vlieg dicht te maken gekozen voor dubbele tochtstrips.

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  10 jan 2009 14:50

  De bak draaid nu dus al 2 dagen,en ik heb de luchtvochtigheid en de temperatuur al aardig zoals ik het hebben wil,met 1 x per dag sproeien is de rev 80 % overdag ,en 100% snachts ,de temperaatuur is onder in de bak 25 en boven in 28 graden,snachts koelt het af naar 22 graden.

  Er zitten inmiddels ook al entporsies voedsel dieren in van: ovenvissjes,springstaartjes, tropische pissenbedden [De laatste met dank aan Pusaka/Ben].

  De hoop is dus dat ze tijdens het proefdraaien, zich lekker gaan vermenigvuldigen en zichzelf genoeg instand houden, zodat de bak ook een beetje in zn eigenvoedsel blijft voorzien.[maar goed dat moet de toekomst nog gaan uitwijzen.]

  Ik zat nog erg te twijfelen over de soortjes die ik in deze bak ga houden 2 stonden er al vast[auratus costa rica ,tricolor buena esparanza,voor de klimende soortjes wist ik het nog niet zeker,ik vind ventries ook erg leuk ,maar die leggen geen voedsel eitjes ,ik wilde het liefst toch wel een soortje die voedsel eitjes legd,dit omdat er zoveel bromelia's inzitten, dat het me geen sucses leek om daar elke week doorheen moest gaan om de larven eruit te halen,toen heb ik gemailt met Pusaka/Ben die namelijk een heleboel thumbnail soortjes heeft en met de meeste kweekt, en hem dus om wat advies gevraagd,waarna hij zij waarom kom je niet een keer langs kan je ze allemaal zien en praat het ook wat makkelijker,dus daar ben ik gisteren geweest,wat erg leuk en gezelig was,hij heeft trouwens een prachtige zelfbouw stelling die volstaat met allemaal moois,na de grote toer te hebben gehad en veel gepraat, ben ik gekomen tot 3 pumilio bastimos, en een volwassen kweekkoppel fantasticus geband,die beiden dus ook voedsel eitjes leggen,deze komen er als alles goed gaat over anderehalve maand in.

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  10 jan 2009 15:29
  Hoi Jeff,

  Is mooi geworden, is zou je alleen adviseren - zeker met die kleine soortjes- om risico's van verlies te vermijden, de Nepenthes en de Saracenia eruit te halen..alhoewel ik denk dat de Saracenia purpurea het daar niet gaat doen en lange, dunne bladeren gaat vormen..moet veel meer licht hebben..
  Overigens de Drosera capensis staat ook te donker..moet meer vooraan in het licht, en vol in de turf of turf met zand gemengd.
  Veel succes!
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  10 jan 2009 16:17

  Hoi Fred,

  bedankt voor je advies ik zal ze er uit halen,wel jammer ze zijn zo mooi ,maar goed kikkers gaan voor natuurlijk.

  De Drosera capensis zal ik gaan verplaatsen naar een zonniger plekje.

  Ik ben vanmiddag zowieso nog wat kleine veranderingen aan het aanbrengen geweest,nog wat meer mos soortjes geplaats,en een 2de waterloop/valletje gemaakt,de pomp was wat sterk voor 1 en het spoot iets te hard naar mijn mening,ik heb hem dus gespilts ,en er 1 bij gemaakt achterin:

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

  0
  Danny Stark

  Posts:788


  Profiel

  Noorden

  Dn Lid


  --
  10 jan 2009 18:49

  Het ziet er echt heel kunstig uit!

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  10 jan 2009 21:20
  Geplaatst door jeffrie op 07-01-2009 09:07

  @ Richard,

  Leuk dat je hem mooi vind,ik zal er binnen kort een update van maken met foto's van de nakweek en de bak word wel weer eens tijd inmiddels.

   

  @ Miro,

  Mischien moet ik maar 5 euro gaan rekenen dan ^^ [inclusief 1 koffie natuurlijk he],nee hoor iedereen is welkom en de koffie staat altijd aan ,en dat storm lopen valt volgens mij wel mee.


  Voor 5 euro of iets lekkers bij de koffie kom ik graag een keertje bij je langs!

  Graag een pm-tje zodra je kikkers in je tweede palu hebt zitten... Dan rij ik direct langs de banketbakker!

   

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  10 jan 2009 21:28
  Of ben ik dan heel brutaal?

  ik ben 25 jaar, werkend als makelaar in den haag en heb een rio 125. Vandaag de naam...

  Wil heel graag zelf een palu.. Maar heb daar nu de ruimte nog niet voor.
  Daarom wil ik me graag in het palu gebeuren verdiepen en vooral veel leren van anderen...
  Vooral ook over de kweek van de voedseldieren...

  Dit zodat ik weet waar ik aan begin en later geen impulsaankoop doe terwijl ik nog niet voor 100% voor mijn kikkers kan zorgen.

  Zodoende!

  0
  fred vosse

  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  11 jan 2009 00:09
  Hoi Jeff,

  Je S. purpurea (dit is ssp. Venosa) kun je als je een vijver hebt in het voorjaar in de moerasrand plaatsen, wel eerst genoeg turf erin en eromheen afdekken met levend veenmos (sphagnum) dan doetie het prima en is ook winterhard.
  De Nepenthes, tja..ik ken mensen die speciaal voor de Nepenthes e.d. een planten-vitrine met hoge luchtvochtigheid hebben gemaakt..prachtig!
  alleen zonder gifkikkers dan..in de huiskamer word het een drama, daar doet Nepenthes het niet..
  Succes!
  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  11 jan 2009 00:17

  Zeg Jeffrie,was het leuk bij Ben?Hij heeft me gezegd dat hij jou ook eens ging opzoeken.Ik zei dat hij dit beter niet kon doen want je gaat heel zeker van nu af aan inkomgeld beginnen vragen.

  Deze zomer(eind juli) zijn mijn familie en ik op vakantie in Ouddorp(Center Parcs).Ik had beloofd om Ben eens een bezoekje te brengen.Ik heb gezien op de kaart dat Delft en Gouda ook niet zo ver uit elkaar liggen.Ik wil best eens binnenspringen op één voorwaarde.De V.I.P.behandeling zonder inkomgeld.Doe ik ook in één keer de "creatieve keuring".Weet je dan ook of dat alles in orde is en dat je mag doorgaan met zulke projecten.

  Weer een paar mooie foto's bij(met dank aan vader zeker?).

  0
  eric jansen

  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  11 jan 2009 00:33

  Echtgeworden, Jeff!!

  Grtz

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  11 jan 2009 07:33

  Thx Eric en Danny.

  @ Fred,

  Ok die S. purpurea zal ik dan bij mn vijvertje/moeras poeltje gaan proberen van het voor jaar.

  @Richard,

  Dat is natuurlijk niet brutaal,en je bent van harte welkom, ik heb zelf met de zelfde vragen rond gelopen toen ik begon[zo'n kleine anderhalf jaar geleden], en ff bij iemand kijken is toch het makkelijkst,ik zal je binnenkort een pmtje stuuren als mn costa rica's , tricolors erin gaan,deze gaan er wel wat eerder in als de andere soortjes.

  Want Cristophe's geduld,dat heb ik niet , het is zo raar om naar de bak te kijken zonder kikkers erin,ik blijf er maar in turen om er 1 te ontdekken,maar ja er is niets te zien als er niets zit he.

  En Cristophe,ja het was erg leuk bij Ben ,zeker een aanrader^^, het is maar een klein half uurtje rijden van Delft ,ik zou het dus ook erg leuk vinden als je van de zomer langs zou komen,en krijg je zeker de vip behandling[ vips mogen zelf hun koffie kopjes afwassen namelijk hehe ^^].Laat het maar weten waneer en ik zal er zijn ,de laatste paar foto's heb ik wel zelf gemaakt die gingen per ongeluk wel redelijk.

   

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  11 jan 2009 12:37
  Heey Jeffrie!

  Top dat ik welkom ben.

  Wil gewoon graag weten wat er allemaal bij jomt kijken om kikkers te onderhouden.
  (En hoe ik mijn vrouw zo gek krijg om ook deze zoveel-tijd-verslindende en ruimte-in-nemende hobby van haar man wederom voor lief te nemen.)

  Ik zie graag je pm-tje zo snel mogelijk tegemoet..... =D

  En in de tussen tijd volg ik je voortgang met veel plezier via het forum.
  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  11 jan 2009 20:24
  @ Jeffrie; dat geduld van Cristophe is echt noemenswaardig.... Wat een gave bak heeft hij ook! Niet normaal!

  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  11 jan 2009 22:13

  Richard,eigenlijk is mijn bak niets vergeleken met wat Jeffrie hier allemaal verwezenlijkt heeft(smaken verschillen natuurlijk).Als ik de foto nog herinner van zijn eerste bak(met de mengelmoes van dieren,hé Jeffrie) dan vind ik dat hij heel veel vooruitgang geboekt heeft.

  Jeffrie,kom nu niet zeggen dat er niets inzit hé.Er zitten wel Corydoras in hé.Dan nog een heel deel insectjes.Dus dat is wel wat meer als niets.

  Bedankt voor de uitnodiging.Ik zal zeker iets laten weten een paar weken voor we naar Center Parcs komen(ik weet niet wanneer jij je vakantie neemt en of jullie weg gaan).Ik zal mijn vaatwasser meebrengen voor de afwas te doen.

  Had ik iets gezegd van foto's?

  0
  . van IJzendoorn

  Posts:1332


  Profiel

  Didam

  Dn Lid


  --
  11 jan 2009 22:44

  klasse hoor, echt weer heel mooi geworden. Zoals je dat piepschuim ook weer verwerkt hebt...ik gebruik zelf altijd alleen natuurlijke materialen, maar voor mijn nieuwe probeersel heb ik nu toch ook voor het eerst piepschuim gehaald. Hopelijk komt het er een klein beetje zoals dat van jou uit te zien

  nu alleen nog wat tijd zien te vinden pfff gelukkig is december voorbij...

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  12 jan 2009 06:43

  @ Richard ik pm je snel,en je hebt gelijk Cristophe heeft ook een heel erg mooi bak.

  Ja je hebt gelijk Cristophe mn eerste bak liet wel wat te wensen over,ik heb al heel lang kikkers, salamanders en hagedissen gehad, maar pijlgifkikkers eigenlijk dus pas anderhalf jaar ,sinds die die tijd zat ik ook meer en meer hier op het forum te kijken,toen maar een acount gemaakt, en toen ik al deze bakken zag, en zag hoe het stap voor stap gemaakt werd ja ,nog een hobby erbij he, bakken maken,en je hebt gelijk er zit al wat in guppen sinds gisteren,maar de Corydorassen volgen nog ^^.

  Ik ga eigenlijk bijna nooit op vakantie Cristophe,dat is erg lastig te regelen met al mn vogels en vissen honden en kikkers,dus als je komt neem ik wel een dagje vrij  van het werk geen probleem dus,en foto's ja schiet je kaartje maar vol hoor .

  @ Ivy,thx ,ben erg benieuwd hoe het je bevalt dat piepschuim,we willen wel foto's zien he

  0
  Marco van den Boogert

  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  12 jan 2009 09:34
  het valt me op hoe goed je stenen eruit zien!
  Is alles nu van schuim gemaakt of heb je ook nog leistenen verwerkt? (laatste foto's)
  0
  Ruben Smits

  Posts:141


  Profiel

  Delft
  --
  12 jan 2009 12:31
  Echt schitterend, ik wil ook wel op de gastenlijst en ik studeer in Delft, dus voor mij hoef je geen vrij te nemen van je werk ;).
  0
  013

  Posts:993


  Profiel


  --
  12 jan 2009 15:23

  Technisch perfect gemaakt. Erg knap. Inrichting zou ik zelf anders doen, maar goed, ieder zijn eigen smaak.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  13 jan 2009 06:49

  @ Gup,op 2 stenen na is alles piepschuim,als je kijkt naar de 2de foto van onder,daar kan je de 2 echte steentjes zien,om bij de 2de waterval de slang te verbergen heb ik er daar 2 opgelegd zeg maar die grijzen steen waar het mos op ligt en die er boven de rest is piepschuim,ik denk dat jij dat bij jouw zuilpalu zeker ook gaat krijgen als het nat word,ik merk in deze bak dat de kleur van het rotseffect in elk hoekje anders lijkt door de licht val en de schaduw speling,maar ook hoe nat de rotsen zijn heeft invloed op de kleur ,en dan krijg je natuurlijk na verloop van tijd nog mos/alg groei op de natte rots gedeelte.

  @Miro,je bent welkom hoor,geef maar een pmtje als je een keer zin hebt.[dat is idd lekker handig als je al in Delft studeert].

  @013,Thx ,en je hebt gelijk over smaak valt niet te twisten.

  0
  Jeroen Hilferink

  Posts:1018


  Profiel

  Zwolle

  Dn Lid


  --
  16 jan 2009 11:40

  Hele mooie bak geworden. Had dit topic nog helemaal niet gezien maar wat gaaf zeg.
  Als ik commentaar mag geven op de beplanting. Ik had zelf wat meer klimplanten gebruikt en wat minder grote bromelia's. Door die grote bromelia's lijkt de bak een stuk kleiner. Daar tegenover staat dat door de schaduwwerking van je Spot de bak weer een stuk groter lijkt. Misschien door de planten (met name de bromelia's) wat meer in clusters te zetten dat de lijkt de bak een stuk overzichtelijk. Minder rommelig zou je ook kunnen zeggen maar dat klinkt zo negatief (want het absoluut niet negatief bedoeld)
  Eigenlijk is het sowieso zonde om die schitterende achterwand te verbergen achter planten. Want die is echt HEEEEEEEL goed gelukt!
  Het is nu ook nog een tijdje afwachten hoe de bak verder groeit en bloeit natuurlijk.

  Nog een vraagje... Hoe heet dat plantje op het eilandje? Ik heb hem zelf ook in de bak staan maar weet niet hoe hij heet. Ik heb hem van een mede hobbyist gehad maar die wist ook niet hoe hij heette.

   

  Groetjes,

  Jeroen

   

  0
  013

  Posts:993


  Profiel


  --
  16 jan 2009 11:54

  Hoe langer ik er naar de foto's kijk, hoe jaloerser ik word. Ik zou willen dat ik zo netjes kan werken...

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  17 jan 2009 06:56

  @ Jeroen,

  Thx ik ben ook een grote fan van jouw prachtige bak,dus om zo'n compliment te krijgen van jouw vind ik erg leuk om te horen,

  Ik heb ook nog eens na jouw tips te hebben gelezen nog eens critisch naar de bak gekeken,en ik ben het eigenlijk wel met je eens,ik ben gisteren dan ook weer wat met het planten bestand aan het romelen gegaan, en heb er 3 grote bromelia's uitgehaald en er nog een klimer bij geplaatst,en de bak lijkt idd veel breder en heeft meer diepte te hebben gekregen,bedankt voor het meedenken dat word gewaardeert![ik zal morgen weer wat foto's maken en plaatsen met de veranderingen]

  En wat betrefd dat plantje,die heb ik ook op de zelfde manier gekregen als jij, en ik ben eigenlijk ook vergeten te vragen hoe hij heet.

   

  @ 013,

  ,het gaat eigenlijk iedere keer als ik een projectje doe iets beter,kwestie van leren van de vorige ervaringen,en elke keer weer iets nieuws proberen,maar het blijft voor mij ook een grote verassing hoe het eronder uit komt na de tegellijmfase,echt een erg spannend en leuk moment.

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  17 jan 2009 23:43
  Vandaag, zaterdag de 17e van 14:00 tot 16:00 bij Jeffrie op de koffie geweest!
  Het leek er wel de dierentuin van Delft en ik heb er me ogen uitgekeken.

  Ik vond het enorm gezellig en ben weer aardig wat wijzer geworden. (Met name over het kweken van voedseldieren)

  Jeffrie heeft twee palu's die zeker het bewonderen waard zijn.
  Wat mij ook opviel is dat zijn Palu's in werkelijkheid veel groter zijn, dan dat ze hier op de foto lijken!
  Maar dat kon ook aan mij liggen.

  Mijn wens om snel met een eigen palu te beginnen is alleen maar groter geworden!

  @Jeffrie... Ik spreek je vast nog wel eens.

  Grtz Richard
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  18 jan 2009 17:57

  @ Richard,

  Ik vond het ook erg gezellig!,Het klopt wel ja dat de foto's altijd de grote van de bakken wat vertekend,en sucses met je plannen he,we zijn benieuwd.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  18 jan 2009 18:07

  Nou hier wat foto's nadat ik de beplanting dus nog wat meer ben gaan herindelen na de tips van Jeroen,ik heb er een paar bromelia's uitgehaald,en er nog een klimer bij gedaan,en ik vind het eindresultaat wel mooi zo,alles moet natuurlijk nog wel gaan groeien en lekker gaan aanslaan.

  De klimmer die ik erbij heb gedaan heb ik ook in mn andere bak staan en geeft een erg leuk blad en de steel verhout na een aantal maanden,ook bloeid hij af en toe mooi witte kelk bloemen[ik weet allen de naam niet]

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket


   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

  Er staat ook nog eenmangrove soortje in, die nu nog erg klein is maar na tuurlijk als hij goed aanslaat ook mooi in de hoogte gaat groeien deze geeft als het goed is ook mooie luchtwortels,ook wil ik in de toekomst op beurzen en dergelijke nog wat bijzondere kleinere plantjes gaan aanschaffen zoals orgideen enzo.

   

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  18 jan 2009 18:27

  Nu de Temperatuur en luchtvochtigheid nog steeds stabiel zijn,en ik maar in de bak bleef turen zonder dat er beestjes in zaten,heb ik er 6 stuks tricolors [buena esparanza],4 auratus [costa rica],en 1 bicolor,ingedaan.Ik weet het ik heb een tekort aan geduld,het was fantastisch om te zien trouwens hoe ze allemaal de bak gingen verkennen,de tricolors wat een soortje is die toch beneden zouden moeten blijven in de bak,daar was er dus 1 bij die na een half uurtje al in de hoogste bromelia zat,de bicolor weet ik niet of ik in deze bak houdt ,moet gaan bekijken hoe dit gaat samen met de rest gaat als het te druk word gaat hij terug naar een kleinere bak,de klimende soortjes komen pas over 6 weken er in.

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

   

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  18 jan 2009 22:28
  Pot verdrie Jeffrie,

  Vooral die 5e en 6e foto zijn vet!

  Heb je de endlers nog in je bak losgelaten?

  Grt Rich

  0
  Jeroen Hilferink

  Posts:1018


  Profiel

  Zwolle

  Dn Lid


  --
  19 jan 2009 16:16
  De bak lijkt echt een stuk groter zo. Heel mooi geworden. Die mangrove heeft nou ook mooi de kans om de hoogte in te gaan, ik denk dat dat er heel gaaf uit gaat zien.
  Op de laatste foto, zit de bicolor daar tegenover een Darkland ofzo? Lijkt net een pumiliotje, maar die zie ik niet in je lijstje staan van de dieren die erin zitten.
  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  19 jan 2009 17:11

  Hey Richard,

  Ja ze zitten er in,hebben inimiddels al weer aardig wat rondjes gezwommen,nog bedankt he!

   

  @Jeroen,

  Ja het maakt echt een erg groot verschil zo ,in het echt nog meer als op de foto's,bedankt voor je tip ik was er zelf niet opgekomen.

  Op de laatse foto is het een tricolor bij de bicolor[de esparanza's zijn nog erg donker van kleur ,dus is het ook moeilijk te zien,volgens Remco worden ze pas vanaf 1 jaar roder qua kleur]ik heb er ook een close up foto van maar had hem niet geplaats omdat het niet de zuiverste foto was maar hier is die dus:

   

   

  Photobucket

  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  20 jan 2009 23:12

  Gelukkig ben je een geduldig type,Jeffrie.De voedseldieren die je geënt hebt krijgen veel kans om de kikkers te voorzien van permanent voedsel(zoals je van plan was).Langs de andere kant begrijp ik het wel.Zo'n prachtige bak vraagt natuurlijk om kikkertjes.Geeft het zo nog wat extra.Kan je zo ook je huiselijke taken ontlopen.Als de vrouw je roept kan je zeggen dat je naar de kikkers aan het kijken bent(gaat wel wat moeilijker als er niets in zit).

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  21 jan 2009 18:58

  Ja dat wilde ik je nog vragen Cristophe,waar koop je dat geduld van jouw??is het duur ??,maar je hebt helemaal gelijk wat betrefd de voedsel diertjes,wel nu moet ik zeggen,dat in het voedsel hok/grotje,de meeste springstaartjes en pissebedjes ongeveer 30cm onder het opervlakte te vinden zijn,dus mischien dat het nog goed komt^^,maar ik ben het met je eens 1 of 2 maanden langer wachten was wijzer geweest,maarja ik kon deze kikkers niet langer in hun kleine bak laten zitten terwijl deze af is[deed gewoon pijn aan mn hart].

  Wat betrefd mn vrouw,die staat net zo vaak voor de bak als ik ^^.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  21 jan 2009 19:17

  Er is nog een bewonertje extra in de bak gegaan 2 dagen geleden een baby Lygodactylus luteopicturatus,dit gecko soortje heb ik al een poosje in mn andere bak zitten[heel erg leuk soortje,echt een aanrader],en heb ik meerdere keren zien paren,en ook al een paar keer eitjes van ontdekt die ze in de fireball bromelias afzetten,ik heb ze steeds maar gewoon laten zitten,nu zag ik dus 2 dagen geleden tijdens het sproeien iets kleins bewegen,en ja hoor een gecko van 3 a 4 milimeter,die liep op zn gemak de water drupeltjes op te likken, zo tussen de volwassen gecko,s die hem dus schijnbaar met rust laten.nou ik dacht dus meteen dat zou wel leuk zijn in mn nieuwe bak,en hij was makkelijk te vangen liep praktisch uit vrije wil zo mn hand op,in de nieuwe bak heeft hij zijn teratorium gevestigd over 2 bromlias en is de hele dag druk in de weer,en springstaartjes worden dan ook graag door hem weggewerkt,ik moet zeggen dat dit heel erg leuk was/is om mee te maken.

  Ook wat fototjes van gemaakt ,de eerste is 1 van de mannetjes,2de een vrouwtje,en ja de derde spreekt voor zich:

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

   

   

  Photobucket

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  21 jan 2009 20:41
  Potverdrie...

  Ik kan al bijna weer komen zie ik!

  Voor mij zit er niks anders op, dan gauw verhuizen... Klein bakje kopen en Tricollers bij je ophalen jeff!
  IK WORD GEK! IK WIL OOK EEN PALU! ;-D
  0
  Christophe De Neve

  Posts:769


  Profiel

  Denderleeuw

  Dn Lid


  --
  22 jan 2009 00:01

  Jeffrie,wat zijn de volgende diersoorten die er in komen?Snel werk maken van die kikkertuin,zou ik zeggen.Kan je je volledig in uitleven.

  Voor dat geduld.Ik zal je wat meebrengen als ik deze zomer bij je langskom.Moet ik niets anders meebrengen voor bij de koffie.

   

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  23 jan 2009 19:06

  @ Richard,ja jammer dat de nieuwste aanwinst nog in het ei zat toen jij er was,maar erg leuk om te zien dat je dat je ook het pijlgifkikker virus flink te pakken hebt,wat betrefd de tricolors nr:20 kwam vandaag ook op het land gekropen,dus dat zit ook wel goed tegen de tijd dat je zover ,ik heb er meer dan genoeg.

  @ Cristophe,een goed humeur en de rest komt vanzelf wel dus dat zit wel goed denk ik ^^.

   

  0
  Gerard Schouw

  Posts:525


  Profiel

  Zundert

  Dn Lid


  --
  23 jan 2009 22:01

  Ziet er mooi uit hoor! ben benieuwd hoe de planten zich gaan ontwikkelen en de mossen.

  0
  jeffrie gieze

  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  25 jan 2009 08:00

  Thx Gerard,

  Ik ben ook erg benieuwd hoe alles gaat groeien en bemossen,mn andere bak draaid nu ongeveer een jaartje dacht ik,en het is een heel erg leuk proces om alles zn gang te zien gaan,ik ben met name ook erg benieuwd hoe de mangrove er uit zal gaan zien met zn luchtwortels.

  0
  Richard Pronk

  Posts:188


  Profiel

  Den Haag
  --
  25 jan 2009 10:42

  @ JEffrie..

  Ik heb het "virus" inderdaad te pakken.
  Kenmerken: ik erger me groen en geel aan het feit dat ik te weinig ruimte heb om nu al met de hobby te beginnnen   
  EN ik word giftig als me vrouw er over begint dat ze één bak eigenlijk al genoeg vindt! 

  Yep.. ik ben dus aangestoken met het pijlgifkikkervirus...

   

   

   

   

  0
  Ruben Smits

  Posts:141


  Profiel

  Delft
  --
  30 jan 2009 20:39
  Ik ben vandaag ook bij Jeffrie op bezoek geweest, echt zeer de moeite waard! Fantastisch om al die bakken te zien en ze zijn veel groter en mooier dan op de foto's. Zeker een aanrader!
  0
  Bericht is Afgesloten
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Back To Top