VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 04 aug 2010 20:47 door ronny roeland
De eerste bewoners
6 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

Roeland BierdragerPosts:385


Profiel

ilpendam

Dn Lid


--
09 jan 2009 01:58

  Nadat de bak goed heeft gedraaid en de temperatuur goed op orde was, werd het toch stiekem wel een beetje tijd voor bewoners. Ik was toch old-fashion uitgekomen op de geweldige Tricolor, (sommige anderen gebruiken een hippere naam voor de Tricolor, ik weiger) altijd druk bezig met onzinnige dingen waar je lekker naar kan kijken. 

  Ik kende nog een kweker zeer dicht bij mij uit de buurt en heb deze opgebeld en een afspraak geregeld. Ik ging voor een mooie prijs weg met 6 ongeveer volwassen dieren en 2 jonge dieren die hij mij gratis mee gaf opdat zij konden opgroeien in een mooie ruime bak.

  De dieren meegenomen en vervoerd in een coolbox waarin ik kranten had gelegd (dieren ook in een krekeldoosje ingewikkeld in kranten) en daarbij een fles warm water. Thuisgekomen was de coolbox nog zelfs lekker warm van binnen, aanzienlijk warmer dan mijn verkleumde handen. De dieren snel de bak in gelaten en zij doken gelijk alle kanten heen.

  Gelukkig voor de dieren moest ik naar school en konden zij in alle rust de bak verkennen. Thuisgekomen zaten de dieren her en der door de bak heen en leken zij al vrij op hun gemak. Ze aten al hier en daar wat fruitvliegen en springstaarten. Vooral de jonkies waren erg actief. 

  Na het eten kwam ik boven waar net gesproeid was en ik hoorde al weer een Tricolor fluiten.. Er was al weer een man bezig met zijn territorium te verdedigen, hoog op de poten en vooral fanatiek fluiten. Fluiten kon hij eigenlijk nog niet, maar hij was alsnog erg stoer. 's Avonds kwam ik weer even kijken en toen zag ik dat een aantal Tricolors al weer netjes een slaapplek gevonden hadden in de bromelia oksels. Dat blijft toch wel erg leuk om te zien.

  De volgende dag teruggekomen van school hoorde ik al gefluit uit mijn kamer komen en ik zag het mannetje samen met het dikke vrouwtje in een bromelia oksel zitten. Dat is natuurlijk al een heel leuk gezicht. Het mannetje continu fluiten en na een tijdje was hij er ineens vandoor. Het vrouwtje zat er nog, en even later was ook zij weg. Kom ik later weer even terug, en jawel er lagen eitjes.. Mooi bevrucht en wel. Het mannetje houdt nu netjes de wacht op het blad ernaast en is gestopt met fluiten.

  Die beesten zaten amper 26 uur in die bak met een nacht meegerekend, en ze poepen al weer eieren uit. Toen wist ik weer waarom ik Tricolors had genomen. Van de eitjes komen nog foto's en ook van de andere dieren. Heb wel een kiekje (matige kwaliteit, telefoon) kunnen nemen van het koppel in hun liefdesnest op heterdaad betrapt.

  Een mooier begin van deze hobby kon ik toch bijna niet wensen!


   


  0

  Danny Stark  Posts:788


  Profiel

  NIEUWKOOP

  Dn Lid


  --
  09 jan 2009 08:53
  Zeker leuk!!, 26 is heel kort, dus ze zullen het zeker naar hun zin hebben in je nieuwe bak!.
  0

  Vincent Plomp  Posts:195


  Profiel

  Uitgeest

  Dn Lid


  --
  09 jan 2009 20:13

  Hoi Roeland,

  Da's nog eens een geweldige comeback en leuk dat je de hobby weer hebt opgepakt.

  Groet, Vincent

  0

  JaCor  Posts:137


  Profiel


  --
  23 jun 2009 14:06

  Hallo Roeland,

  Als het helemaal gaat kriebelen ben je verkocht aan het virus.

  0

  christiaan macco  Posts:1439


  Profiel

  heerlen

  Dn Lid


  --
  25 jun 2009 21:46
  hoe gaat het nu met de kweek, zie dat het toch alweer een maandje of 5/6 geleden is, nog legsels gehad en hoe is het met het eerste legsel afgelopen?

  grtz
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top