VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 okt 2009 12:13 door Gerard van den Berghe
voorstellen
7 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
George van Kwawegen

Posts:31


Profiel

Barendrecht

Dn Lid


--
10 feb 2009 21:56

  Mijn naam is George van kwawegen.

  Ik heb sinds 10 jaar pijlgifkikkers.

  Na jarenlang een "kikkerkamer"te hebben gehad waar ik altijd goed heb gekweekt met verschillende soorten (o.a. Azureus en Pumilio en Auratus),was ik genoodzaakt om in te krimpen i.v.m. familieuitbreiding (ook leuk).

  Ik heb nu nog een paludarium in de woonkamer waaraan ik veel plezier beleef ,en van die bak wil ik wat foto's laten zien.

   

   

   


  0
  Remco Stuster

  Posts:5844


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  10 feb 2009 23:26
  Hoi George! Leuk dat je ook aan het bloggen gaat

  Mooie bak trouwens! Is die helemaal van piepschuim of heb je ook met pur zitten spelen?

  Cheers,
  Remco

  0
  George van Kwawegen

  Posts:31


  Profiel

  Barendrecht

  Dn Lid


  --
  11 feb 2009 10:42

  Hey Remco,

  Ik heb tegellijm op het piepschuim gesmeerd en daar overheen flevopol met turfmolm er doorheen gemengd.

  Werkt wel goed maar ik merk dat de Flevopol bij de echt vochtige plekken(waterval) toch wel loslaat,gelukkig zit er tegellijm onder dus dat gaat wel weer begroeien.

  Gr.George  0
  Guy Hosselet

  Posts:70


  Profiel

  Lent bij Nijmegen

  Dn Lid


  --
  17 feb 2009 22:21
  Hoi George,
  wat een schitterende bak. Blijft toch steeds weer discussies oproepen die Flevopol, ondanks de mooie resultaten. In welke verhoudingen heb jij Flevopol (,water) en Turf gemengd? Je verteld wat minder goede ervaringen te hebben bij een waterval, maar hoe doet Flevopol het als het enigszins onder water staat?
  Met vriendelijke groet, Guy
  0
  George van Kwawegen

  Posts:31


  Profiel

  Barendrecht

  Dn Lid


  --
  19 feb 2009 20:15

  Hey Guy,

  Ik heb ongeveer de mengverhouding 1:4  toegepast,dus geen water,buiten dat de turf wat vochtig was.

  Als de flevopol onder de waterlijn zit wordt het binnen de kortste tijd weer zacht en brokkelt af .Je kan dan beter de tegellijm verven met een acrylverf..

  Gerard vd Berghe heeft dit samen gecombineerd  en dat ziet er erg mooi uit,hij heeft het eerst voorgestreken met flevopol daarna heeft hij het geheel  nog een keer nagesmeerd met pure flevopol.Het lijkt erop dat dat toch beter hecht.

  Maar het gaat zowiezo begroeien met mosjes enzo en alle epyfyten hechten er goed op,maar het is nog niet ideaal vindt ik,mischien omdat ik de tegellijm niet heb voorbehandeld, ik weet het niet, het blijft toch experimenteren.

  De bak is nu mooi begroeid met mossen en plantjes(http://www.paluplanta.nl/) en de orchideën bloeien steedts weer opnieuw,dus al met al ben ik wel tevreden met de bak.

  Gr. george.

   

   

   


  0
  Guy Hosselet

  Posts:70


  Profiel

  Lent bij Nijmegen

  Dn Lid


  --
  19 feb 2009 22:09
  Dank je wel voor de toelichting. Wijkt behoorlijk af van het orginele recept van Loek van der Klugt die een gelijk deel water en vier delen turf toevoegde. Wat bedoel je met voorbehandeling van de tegellijm? Tegellijm barst natuurlijk van de kalk wat natuurlijk weer niet zo'n goede ondergrond voor mos zou zijn. Wat ik overigens apart vindt als je ziet hoeveel mossen er op cement kunnen groeien of mergel.
  In Duitsland hoor je tegenwoordig van RFB, maar ook van een turfmengsel met Latexbindmiddel. Bij beide methoden zouden na een week droging terraria al in gebruik genomen kunnen worden. Bij beide methoden praten ze ook over een witte vloeistof die er uit zou lopen als het mengsel nog niet voldoende is uitgedroogd.Het Flevopolmengsel wordt gezegd dat het toch een behoorlijk lange droogtijd heeft (bij het orginele recept). in jouw verhouding van een deel Flevopol en een deel turf is het dan sneller droog of heeft het dan een gelijke of zelfs langere droogtijd nodig?
  Ik wil een aantal bakken ook met Flevopol gaan inrichten en als ik die detailfoto zie dan raak ik daar steeds meer van overtuigd. Dit soort begroeiing lijkt toch eerder steeds op Flevopol te ontstaan afgezien van de natuurlijke ondergronden als turf of varenwortel. Het ziet er schitterend uit George
  0
  George van Kwawegen

  Posts:31


  Profiel

  Barendrecht

  Dn Lid


  --
  23 feb 2009 20:04

  Hoi Guy,

  Ik weet niet zeker of het precies 1:1 was, ik heb gewoon flevopol met turf gemengd tot het enigzins te "kleien" was dus de verhoudingen zullen iets afwijken.Ik heb het meer op het gevoel gedaan.

  Met het voorbehandelen bedoel ik insmeren met pure flevopol,of het werkt weet ik niet maar Gerard vd berghe heeft dat gedaan met zijn bakken en dat gaat tot nu toe erg goed.

  Gr.George.


  0
  Gerard van den Berghe

  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  08 okt 2009 12:13

  Zaterdag nog naar Haarlem???????????????????

  Gr gerard

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top