VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 okt 2009 12:13 door Gerard van den Berghe
voorstellen
7 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

Guy HosseletPosts:70


Profiel

Lent bij Nijmegen

Dn Lid


--
19 feb 2009 22:09
Dank je wel voor de toelichting. Wijkt behoorlijk af van het orginele recept van Loek van der Klugt die een gelijk deel water en vier delen turf toevoegde. Wat bedoel je met voorbehandeling van de tegellijm? Tegellijm barst natuurlijk van de kalk wat natuurlijk weer niet zo'n goede ondergrond voor mos zou zijn. Wat ik overigens apart vindt als je ziet hoeveel mossen er op cement kunnen groeien of mergel.
In Duitsland hoor je tegenwoordig van RFB, maar ook van een turfmengsel met Latexbindmiddel. Bij beide methoden zouden na een week droging terraria al in gebruik genomen kunnen worden. Bij beide methoden praten ze ook over een witte vloeistof die er uit zou lopen als het mengsel nog niet voldoende is uitgedroogd.Het Flevopolmengsel wordt gezegd dat het toch een behoorlijk lange droogtijd heeft (bij het orginele recept). in jouw verhouding van een deel Flevopol en een deel turf is het dan sneller droog of heeft het dan een gelijke of zelfs langere droogtijd nodig?
Ik wil een aantal bakken ook met Flevopol gaan inrichten en als ik die detailfoto zie dan raak ik daar steeds meer van overtuigd. Dit soort begroeiing lijkt toch eerder steeds op Flevopol te ontstaan afgezien van de natuurlijke ondergronden als turf of varenwortel. Het ziet er schitterend uit George
0

George van KwawegenPosts:31


Profiel

Barendrecht

Dn Lid


--
23 feb 2009 20:04

Hoi Guy,

Ik weet niet zeker of het precies 1:1 was, ik heb gewoon flevopol met turf gemengd tot het enigzins te "kleien" was dus de verhoudingen zullen iets afwijken.Ik heb het meer op het gevoel gedaan.

Met het voorbehandelen bedoel ik insmeren met pure flevopol,of het werkt weet ik niet maar Gerard vd berghe heeft dat gedaan met zijn bakken en dat gaat tot nu toe erg goed.

Gr.George.


0

Gerard van den BerghePosts:738


Profiel

Woudenberg

Dn Lid


--
08 okt 2009 12:13

Zaterdag nog naar Haarlem???????????????????

Gr gerard

0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top