VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 24 mei 2009 09:58 door Douwe Kaspers
Voedsel Lygodactylus spp?
5 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

Erik NoutPosts:7


Profiel

Oisterwijk

Dn Lid


--
21 mei 2009 23:37

  Graag zou ik hier willen vragen wat iedereen Lygodactylus soorten te eten geeft. Graag wil ik nl beginnen met het houden van deze prachtige gekko's. Echter, ik twijfel of ik in mijn paludarium wel krekels wil, aangezien mijn ervaring is dat krekels zich in de achterwand nestelen (en deze kapot maken) en zich zelfs in het terrarium kunnen gaan voortplanten of dusdanig groeien dat ze voor deze gekko's te groot worden om te eten en daarbij wellicht een gevaar gaan vormen voor mijn pijlgifkikkers en/of gekko's. Wat zijn hier de ervaringen met het voederen van krekels in paludaria? Moet ik bang zijn dat mijn achterwand van varenwortel door de krekels gaat worden aangevreten en/of dat de krekels zich hierin gaan nestelen? Zijn er andere opties mbt voederdieren voor Lygodactylus soorten (en/of aanverwante kleine daggekko-soorten?

  Veel dank.

  0

  Remco Stuster  Posts:6204


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  --
  22 mei 2009 00:05
  ik zou voor krulvliegen kiezen
  0

  jeffrie gieze  Posts:281


  Profiel

  delft

  Dn Lid


  --
  22 mei 2009 06:24

  ik heb geelkop gecko's,al ruim een jaar zitten,en bij mij krijgen ze het zelfde als de kikkers,tropische pissebedden,grote fruitvliegen,springstaartjes,ze lijken een voorkeur te hebben voor de fruitvliegen.

  Ze doen het hier klaarblijkelijk goed op,ik heb in het jaartje dat ik ze nu heb nog geen uitval gehad en aan de lopendeband jongen.

  0

  Marco van den Boogert  Posts:378


  Profiel

  Arnhem
  --
  22 mei 2009 11:56
  Ik geef ze hetzelfde als de kikkers. Aangevuld met stofkrekels. Deze schijnen ze toch wel het lekkerste te vinden. Een fruitvlieg is maar een borrelnootje qua grootte als ik het vergelijk met de maatje 3-4 die ze gemakkelijk wegkrijgen.
  0

  Stijn Van de Water  Posts:203


  Profiel

  Gierle / België

  Dn Lid


  --
  23 mei 2009 22:11
  Krekeltjes zijn prima voer voor vele geckosoorten, aan enkel vliegen hebben ze niet genoeg. Ik doe de krekels in een diepe plastic beker, met op de bodem wat papier, en wat visvlokken als voedsel voor de krekels. De krekels kunnen de beker niet uit, gecko's kunnen wel in de beker. Ook voor diverse boomkikkersoorten gebruik ik deze methode, heb nog nooit overlast van krekels in m'n bakken gehad sinds ik dit zo doe.
  Verder zijn ook bonenkevers prima voer voor Lygodactylus, hier zijn ze er echt verzot op.

  Groeten,

  Stijn
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top