VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 09 jun 2009 23:07 door StevenG
Groepssamenstelling, Ranitomeya combi
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
27 mei 2009 12:49

  Hey,

  Ik zit nog met een paar vragen die ik wel denk te kunnen beantwoorden, maar better safe then sorry, dus hier zijn ze..

  Ik ben van plan in mijn nieuwe bak (zie weblog -> bouwverslag, voor foto's) van 80x50x90 een groepje bicolors te houden, samen met een ranitomeya soort. (vanzolinii of nominat-imitators). Wat zijn de ervaringen met deze combi? Ik lees vooral dat bicolors zeer tolerant zijn, niet of nauwelijks klimmen, dus ik kan me bijna niet voorstellen dat het problemen zou opleveren, maar toch.

  Verder nog een vraag over de groepssamenstelling. Het bodemoppervlak is iets kleiner dan de bodem van de bak door ventilatiestroken, en een watergedeelte en zal zo'n 40x70 zijn. Wat is een geschik aantal dieren voor dat formaat? 4? 5? En welke verhouding is het beste? Is het een probleem als er 4 mannen en 1 vrouw (of andersom) zitten, of moet ik echt streven naar een 2:2 of 2:3, 3:2 verhouding? Dit omdat het lastig is gesexte dieren aan te schaffen, en het meeste aanbod toch gewoon een groepje nakweek van onbekend geslacht is..

  Alvast bedankt!

  0

  Remco Stuster  Posts:6148


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  27 mei 2009 15:46
  ik zou gaan voor 3, hooguit 4 dieren. 1.2 of 2.2

  Meerdere jonge dieren uitkiezen kan natuurlijk altijd. Als ze volwassen worden hou je zelf enkele dieren en de surplus doe je van de hand.
  0

  Marianne Uni  Posts:300


  Profiel

  N'kerk aan den IJssel
  --
  29 mei 2009 13:02

  Ik lees vooral dat bicolors zeer tolerant zijn, niet of nauwelijks klimmen, dus ik kan me bijna niet voorstellen dat het problemen zou opleveren, maar toch.

  De bicolors zijn prima klimmers en gebruiken de hele bak en klimmen zelfs in lianen op zoek naar eten, vergis je hier dus niet in!

  Ik had een groep van 6 bicolors gecombineerd zitten met Bri bri-koppel in een bak van 100 x 50 x 70 hoog, maar heb de Bri bri's apart gezet.
  De bicolors zaten vaak in de bromelia-boom (liaan) waar de pumilio's hun jongen hadden zitten en dat gaf zoveel stress dat de Bri bri's de hele dag in de weer waren om de bicolors te verjagen. Nu zijn pumilio's geen ranitomeya's maar die kunnen toch ook best pittige kikkers zijn én vlak de bicolors niet uit. Al lijken ze tolerant te zijn, het zijn dominante kikkers die niet van wijken weten, zeker als er wat te eten valt.

  Ik zou gaan voor een groepje van 5 bicolors en je zult er veel plezier aan beleven want ze zitten echt door de hele bak.

  Ik begrijp dat je als beginner graag meerdere soorten bij elkaar wil proberen, heb ik ook gedaan, maar de enige combi die bij mij goed werkt in een bak van dezelfde afmeting is D. Auratus costa rica en P. vittatus. De vitatussen zijn beduidend minder schuw door het bijplaatsen van de auratussen.

  Qua samenstelling van de groep heb ik de indruk dat het niet echt veel uitmaakt hoeveel mannen of vrouwen het zijn. In mijn groep van 6 zitten zeker 2 vrouwen en zeker 2 mannen.

   

  0

  StevenG  Posts:588


  Profiel


  --
  09 jun 2009 23:07
  Bedankt voor de reacties.

  We zullen eerst voor een stuk over vier bicolors gaan, en dan eens zien hoe ze de bak gebruiken.

  Nog meer mensen met ervaring met deze combi?
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top