VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 17 apr 2010 22:54 door Douwe Kaspers
Nieuwe bak in wording.
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

jeffrie gieze



Posts:281


Profiel

delft

Dn Lid


--
08 jul 2009 06:26

Een heel leuk geckotje dus !!,als de nieuwe bak er is neem ik denk ik ook 1 man en 2 vrouwen,voor wat meer vrede in de bak ,bedankt voor de info,ik zal de voorderingen van je bak goed blijven volgen!

Dat is ook een prachtig soortje zeg!!

0

Douwe Kaspers



Posts:149


Profiel

Heerlen

Dn Lid


--
18 aug 2009 23:19
Update: een van de mannetjes picturatus vond de bak kennelijk niet naar zijn zin en is buiten gaan wonen. Hij loopt nu al meer dan een maand los in de serre en begint er steeds beter uit te zien (niet dat ie er van tevoren slecht aan toe was) Het geel is nog feller het grijs van het lichaam is imeer blauwachtig en hij is goed gevuld met een dikke staart. Overdag zit ie meestal op de gordijnroede of op het rolluik maar ook regelmatig in de ficus of lager om het fruithapje of de ontsnapte fruitvliegen te verorberen. Terwijl de anolissen zich smorgens graag een uurtje onder de bright sun leggen voor ze gaan jagen zie ik de geelkop dat nooit doen. In de bakken zelf zie ik dat trouwens ook nooit bij de lygos dus ik heb mijn twijfels bij het ''zongedrag'' van ze zoals overal wordt vermeld. Aangezien de serre ongeveer 3,5 bij 3 is ben ik aan het denken om de andere geelkoppen ook maar de ''vrijheid '' te geven (tezijnertijd). Ze houden ondanks wat gezegd wordt dat ze in een kleine bak kunnen worden gehouden toch wel van de grote ruimte, zolang er maar genoeg plaatsen met voedsel en water zijn en de temperatuur natuurlijk ook genoeg is. Ondanks dat mijn bak 230 cm is en 140 hoog en altijd vol met alle soorten voedsel blijft de ontsnapte toch net iets beter uit zien dan de gevangenen. De volgende stap is nu echter eerst een aquarium van 1 meter bij 30 bij 30 plaatsen en inrichten voor de koelkopjes in de serre zodat ik mijn larven van de anthonys en leucos hierin kwijt kan.Was aan het denken over een aantal trapsgewijs geplaatse bakjes erin voorzien van een soort van waterstroom van het ene bakje naar het andere door een eheim pompje. Dit wordt dan onder het raam in de keuken geplaatst en omgeven met een plantenbak, zo komt het serre oerwoud langzaam dichterbij.

Grts Douwe
0

marc zoontjes



Posts:244


Profiel

castricum

Dn Lid


--
09 jan 2010 14:56
mooie bak/serre^^ ziet er erg goed uit, ik
zou het ook wel willen hebben. alleen heb
er geen ruimte meer voor

grt. marc
0

Douwe Kaspers



Posts:149


Profiel

Heerlen

Dn Lid


--
17 apr 2010 22:54

De serre begint heel langzaam aan een mini oerwoud te worden. De anthonys fluiten je de oren van het hoofd en doen wat ze het best in zijn  (laatste head count was 15 volwassenen) Hierbij wat foto's van de nieuwe wand en tevens een vraag. Weet iemand welke soort lygodactylussen dit zijn? Ze kwamen volgens de winkel uit Tanzania en zijn iets kleiner dan de picturatussen en meer gedrongen en wat voller van postuur. 

0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top