VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 mrt 2013 20:36 door Jeroen van der Stien
hyla leucophyllata
187 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
Bericht is Afgesloten
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

serge pasquasyPosts:978


Profiel

brugge

Dn Lid


--
04 okt 2009 21:27

  hallo ik heb 3 hyla leucophyllata zitten 2man en 1groot vrouwtje heb ze al ongeveer 8maanden ik vroeg mij af of iemand ervaring heefd om die soort te kweken? is het de zelfde manier zoals de makki kikker regen seizoen?? vind niet veel informatie over hun het enige wat ik altijd lees is van ze gaan altijd dood %-) groetjes serge

  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  09 okt 2009 00:52
  Hoi Serge,

  Ik heb er vorig jaar mee gekweekt. Ik overweeg een nieuwe poging maar ben er nog niet uit of ik m'n beeten dat wel aan wil doen. Verderop kun je lezen hoe ik ze gekweekt heb, onder denrosophus leucophyllatus.

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  13 feb 2010 12:20
  hallo 1 van mijn man leucophylatta is nu al een paar maanden aan het kwaken zelfs zonder regen seizoen maar het vrouwtje reageert er nooit op.hij heefd 2 verschillende roepen bijna het zelfde als de ebracatta en dan een ander soort gekwaak maar rapper wel mooi om te horen..zou er iemand mij kunnen helpen aan een grotere groep om meer kans te hebben op een kweek?ik heb gehoord dat er al 5 mensen met deze soort heefd mee kunnen kweken..groetjes serge
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  23 jun 2010 19:27

  Hallo het is me eindelijk gelukt om met de Denropsophus Leucophyllata te kweken ik heb vandaag echt veel eitjes gevonden :-)
  2 dagen regen seizoen gegeven, echt harde regen, samen met mijn mist instalatie 2 nachten aan en overdag om 6u30 uit en
  resultaat eitjes en veel :-)
  Ze lagen in het water boven op de bladeren ik zag ze overal liggen ik heb de meeste er uit gehaald en ga ze met de bladeren
  op hangen boven water zoals ik met de Makis heb gedaan.
  Als er nog iemand raad heeft voor mij iemand die er meer van weet hou je niet in ;-)
  GrtZ

  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  24 jun 2010 12:11
  Gefeliciteerd. Ik ga binnenkort ook eens een poging wagen met mijn 2.2. Had je duidelijk signalen dat de dieren paarrijp waren? Naast het kwaken, bedoel ik.

  De opfok van de larven is volgens mij hetzelfde als bij a.callidryas.
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  24 jun 2010 18:06
  Ze zijn echt moeilijk te kweken ik heb het een jaar geprobeerd zonder succes en ik had van nog andere mensen gehoord dat het hun niet lukt
  De meesten vinden ook geen vrouwtjes ben jij zeker dat je een vrouwtje hebt? de vrouwtjes zijn echt groot en ronder, duidelijk een verschil met de man.
  nu heb ik ze 2maand droog gehouden 65% vocht temperatuur 25 graden 2 maand aan een stuk.
  Toen het weer veranderde bij ons het werd ineens zeer warm buiten dan heb ik om 16u30 mijn regen systeem aan gelegd ik zeg er ook bij zeer harde regen
  en ik heb ook voor de eerste keer mijn mist machine aan gelegd die verkoelde heel mijn paludarium.
  Dus om 16u30 alles aan tot 6u30 dan een hele dag geen regen, terug aan om 16u30 tot 6u30 en in 2 dagen de legsel gevonden :-)

  Ik heb signalen gezien dat het vrouwtje onrustig heel de nacht over mijn ruit heen en weer liep maar eigenlijk doet die dat al van in het begin dat ik haar heb
  die is wildvang en mijn 2 man en nog een andere vrouw zijn nakeek van wildvang komen van Rana een jaar geleden ongeveer.Die zijn echt veel rustiger
  echte luieriken, dat wildvang is altijd zeer actief ik mag alle dagen die ruiten kuisen want die maakt het echt vuil ;-)

  Ik heb dus vandaag gezien dat de eitjes goed zijn, meer goeie of slechte ze zijn al aan het ontwikkelen :-)
  Ik heb de eitje op de zelfde methode zoals de maki gedaan heb ze op gehangen boven het water en in mijn broedkas gestoken 24 graden 99% vocht.

  Vriendelijke groetjes
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  25 jun 2010 15:32
  De eitjes zijn plots al larven geworden, het gaat echt wel rap van boomkikkers ik zie ze nu al bewegen :-)
  Ik ben echt blij dat ik dat mag mee maken zalig gewoon :-)
  Ik Krijg niet veel reactie, de interesse is hier niet groot in boomkikkers geloof ik :-(
  grtz
  0

  Dean Withagen  Posts:9


  Profiel

  Bergen op Zoom
  --
  25 jun 2010 15:52
  Ik had van iemand, die geen kikkers in de tuin wil, kikkerdril uit zijn vijver gekregen. Onderhand zijn de kikkervisjes volgens mij al een paar maanden oud en ze hebben nog steeds geen achterpootjes. Ik had ze eerst buiten in een grote bak, maar nu heb ik de meeste in een nieuwe plas in het park gedaan en een stuk of tien binnen gedaan zodat ik de metamorfose nog kan zien. Ik heb ook boomkikkers, het lijkt mij ook wel leuk om daar eitjes bij aan te treffen !

  Kan je misschien nog wat foto's laten zien, want ik ben er wel in geïnteresseerd hoor
  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  25 jun 2010 16:23
  Ha Serge.
  Ik zie het nu pas super dat er gekweekt is met de kikkers.
  Ik denk dat de boomkikkers inderdaad minder in trek id dan de gifkikkers maar wat maakt het uit jij kweekt.
  Als ze goed op de kant komen heb ik wel intresse in een paar dieren( als je er een paar weg doet natuurlijk).
  Gr Gerard
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  25 jun 2010 23:53
  Hallo Serge,

  Gefeliciteerd!!! Had je toch gelijk, toen je zei dat het je eens zou lukken. Ik weet iet hoe jij het doet, maar ik heb ze gewoon in een aquarium gezet. Het water hield ik op zo'n 26 graden en ik voerde ze met fijngemalen tetra-animin. Dat ging bij mij heel goed. Ik had alleen haast spijt toen ze metamofoseerden want de larven zien er geweldig uit en kunnen qua schoonheid wedijveren met menig aquariumvis.

  Succes met het opkweken.
  0

  fred vosse  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  26 jun 2010 14:13
  Hoi Serge;

  Dat is heel mooi, met deze mooie en leuke kikker is nog maar heel erg weinig gekweekt, ze worden nog steeds massaal uit de natuur gehaald.
  Ik hoop dat ze goed ontwikkelen en een stabiele basis kunnen vormen in de hobby.

  Heb er zelf ook jaren geleden eens eitjes van gehad, maar daar is toen niets van terecht gekomen, hopelijk zetten ze bij jou goed door.

  Als er al eitjes gelegd worden dan is het meestal vlak na de import, en zijn de dieren toch niet goed op krachten en waarschijnlijk heeft dat ook z'n invloed op de eitjes.
  Jij hebt ze al een tijdje, dus ik denk dat ze wel een goede kans maken!

  Succes!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jun 2010 17:45

  Hallo bedankt voor de mooie reacties en Bert ik heb gewoon geluk denk ik, maar toen ik u zei dat ik erg fanatiek bezig ben met mijn dieren meende ik dat, als er me iets niet lukt geef ik echt niet op ik ga door tot het me lukt

  Van de na kweek als het goed gaat zal ik natuurlijk een mooie groepje voor mezelf houden En als er nog mensen zijn met Leucophyllatas zou ik dat graag weten en mag je zeker iets laten weten voor de na kweek zo zullen er misschien wel wat meer mensen kunnen kweken met hun, want Wesley zij me ook al dat er dan meer kans is op vrouwen en die vind je zelden. Ik hoop dat ik in de toekomst nog kweken mag verwachten van hun in de hoop dat ze de wildvangst dan meer met rust laten

  Goed nieuw en slecht nieuw)Vandaag zijn al de larven uitgekomen maar de eitjes begonnen ook wat te schimmelen samen met redelijk wat larven ik heb toen zo rap mogelijk de actieve gezonde larven er 1 voor 1 uit gehaald en in vers water gestoken. ik heb 70 gezonde larven geteld dus nu maar hopen dat ze het verder goed doen.

  Waarom de eitjes begonnen schimmelen zijn weet ik niet, misschien was het te warm of door in mijn broed machine te steken, ik weet het echt niet ik heb nooit problemen gehad met andere soorten larven in mijn broed machine dus misschien ligt het wel aan de soort.

  En ja Bert daar heb je gelijk in had ooit eens een foto gezien van een larve die was echt buiten gewoon prachtig! Hoeveel larven had jij en hoeveel zijn er aan land gekomen? Lagen er ook eitjes in het water bij jou en zijn die ontwikkeld? en hoe gaat het met jou nakweek ik ben zeer nieuwsierig

  Hier nog een paar fotos van de mini larven en van de slechte eitjes en be schimmelde larfen.Als je zin hebt tel de larven maar eens er zijn er 70 misshien heb ik wel mis telt

  Grtz

  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  26 jun 2010 22:18
  In ieder geval vind ik het knap dat het je toch gelukt is. Je hebt natuurlijk altijd geluk nodig, maar als je ze niet goed verzorgt en let op welk klimaat ze nodig hebben, lukt het in ieder geval niet.

  Wat mijn legsel van destijds betreft: ik zag het paartje 's ochtends nog steeds zitten; dacht dat het niets meer werd en heb ze op de foto willen zetten. Maar ze schrokken erger dan ik verwachtte toen ik de bak openmaakte en gingen er als een speer vandoor. Op de plek waar ze tevoren zaten vond ik een stuk of 6 bevruchte eieren; de andere waren allemaal onbevrucht.
  Maar die zes zijn allemaal uitgekomen.
  De larven zijn heel gemakkelijk en eten gewoon tetra animin. De kikkerjes heb ik eerst gevoerd met erwtenluis en fruitvliegen. Maar na een paar weken aten ze ook krulvliegen en krekeltjes. Op dit moment (ruim twee jaar later) leven daar nog 5 van . Ik had er eentje bij met een vijfde pootje op de rug. Die heeft een jaar geleefd en toen lag het diertje dood in de bak. Maar de rest is er dus nog.
  Wat wel opvalt is dat de nakweek bij mij niet die felle oranje kleur op de buik hebben. Blijkbaar moeten ze toch wat extra caroteen of zo hebben.

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  29 jun 2010 22:53

  Bedankt voor je antwoord ik heb het een jaar geprobeert en jahh ik sprong bijna de lucht in toen ik de eitjes zag!
  Had dit nooit verwacht had hun bijna al op gegeven en dan krijg je dit, fantastisch gewoon! :-)

  Een 4 tal dagen geleden toch een paar larven gestorven maar de rest doet het nu wel goed, morgen zijn ze ook een week oud en zal hun dan voor het eerst voederen.

  Zal nog wat fotos toevoegen van de larven :-)

   

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  03 jul 2010 19:25

  De larven doen het nog altijd goed en ze beginnen er toch zeer speciaal uit te zien. De larven krijgen een soort haaien vin op hun staart heb ik nu nog nooit gezien :-) Iemand dit al gezien bij larven?grtz

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 jul 2010 12:48

  Vandaag mijn 2 de legsel gevonden van de Leucophyllata!!!!!!  :D  :lol:
  De kikkers waren al heel de week onrustig door de overdreven warmte en dan de verandering naar het onweer,
  de vrouwtjes zatten echt dikker of anders.
  Ik zei toen in mezelf ik ga ze nog eens een regen seizoen geven met de mist aan en de ruiten open gedaan,
  en ja weer 2 dagen later legsels, en terug rond 8u 9u s,morgens, ik had de nacht door gestoken en wat me op viel is dat het vrouwtje ook kwaakt maar een ander soort geluidje,ze lokte de man naar zich toe prachtig om te zien  :D
  Om 6 u smorgens had ik de sproei systeem uit gedaan en tegen 8 a 9 uur zijn de eitjes gelegd  :D

  Er zijn wel minder eitjes gelegd of de vorige keer maar ik tel toch nog veel goeie!
  We zijn vertrokken met de Leucophyllata kweek, echt zalig en echt trots op mezelf!!!  8)
  Grtz

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 jul 2010 12:58

  Hier nog wat fotos van de andere larven :-)

  0

  fred vosse  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  17 jul 2010 14:09
  Hoi Serge,

  Gefeliciteerd!
  Heel erg leuk, wees er zuinig op!
  Succes!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 jul 2010 15:28
  Zal ik zeker doen en thanks ben zo blij als een klein kind! hahaha
  Die zullen zeer goed en met veel liefde verzorgd worden! :-D
  Grtz
  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  17 jul 2010 16:29
  De smaak te pakken zie ik
  Best de dieren ook wat rust geven tussen het leggen door,
  hoe meer je eruit wil trekken hoe slechter de legsels zullen worden.

  In ieder geval goed om te zien dat de 1e het zo goed doen,
  heb je veel uitval van kikkervisjes gehad trouwens?

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 jul 2010 17:34
  Het was gewoon weer extreem warm en paar dagen later begon het te onweren ik zat toen te denken in de natuur gebeurd dit ook waarschijnlijk, dat de kikkers
  ook een paar keer in kweek stemming raken.
  de vrouwtjes zaten echt wel weer dik,toen heb ik eigenlijk weer hals over kop hun en regen seizoen gegeven.
  Ik snap wat je bedoel hoor, nu ga ik hun met rust laten tot met de lente en dan nog eens een kweek poging doen, ik zal deze keer ook die uv lamp gebruiken
  die je me had aan bevolen.
  Ik heb van de 70 larven 45 stuk over die het nu zeer goed doen, jammer genoeg zijn er teveel larven gestorven vind ik, de nieuwe eitjes heb ik wat minder warm gezet of de vorige.

  Heb vanacht gezien dat mijn Maki vrouwtje extreem dik zit, die zit zeker met eitjes mijn vraag is (misschien een domme vraag) Is dat nu slecht als ik hun niet laat paren of moet ik hun nu regen seizoen geven en laten paren om gezonder te blijven zoals dieren schijn zwanger kunnen raken en er aan dood gaan, heb ik al mee gemaakt met mijn fretje??

  Grtz
  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  18 jul 2010 15:50
  Klopt, alleen zullen de legsels gewoon slechter gaan worden.
  Voor de vrouwen kost het ook veel energie om de eieren te produceren,
  goed voeren en extra goed op de suplementen letten in ieder geval.
  Ook UV is een manier voor je dieren makkelijker de stoffen op te nemen.
  Bij mij zitten de boomkikkers graag een tijdje onder de lamp te "zonnen".

  Dat je van de 200+ eieren 45 larven over hebt is niet gek hoor.
  Het is niet voor niets dat er zoveel eieren gelegd worden,
  vergeet niet dat ook al die eieren door de man GOED bevrucht zouden moeten worden.
  Je hebt kans dat er nog iets afvalt tussen nu en halfwas kikkers.
  Dat legt, als je goed oplet, aan de dieren zelf.
  Daar kan je niets aan doen en dat moet je ook niet willen,
  de sterkste diertjes gaan straks volwassen worden en nog veel mensen een kans geven er nakweek van te krijgen

  Niet al te streng worden op jezelf nu

  Of een kikker dood kan gaan als die zijn eieren niet legt zou ik je niet durven vertellen,
  voor veel dieren geldt dit natuurlijk wel.
  Voor de zekerheid zou je ze de mogelijkheid kunnen geven en de eieren gewoon weggooien of zoiets.
  De vrouw is van de eieren af en jij hoeft je straks niet ook nog eens over weet ik het hoeveel hongerige roodoogjes te ontfermen.
  Zowieso zou ik me als ik jou was op de leucophyllata nakweek richten,
  roodogen zijn er "genoeg van"
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  25 jul 2010 01:55

  Van het 2de legsel is er niets van gekomen zoals Weley al zei ik zal ze wat langer rust moeten geven, een fout die ik niet meer zal maken.

  De larven doen het onder tussen zeer goed, ik zal nog wat fotos toevoegen van hun

  0

  David Brouwer  Posts:21


  Profiel

  Doetinchem
  --
  25 jul 2010 15:05

  Respect ! Mooie resultaten voor zo'n lastig te kweken soort !

  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  26 jul 2010 07:59
  Geplaatst door David Brouwer op 25 jul 2010 15:05:46

  Respect ! Mooie resultaten voor zo'n lastig te kweken soort !

   

  Nu ja, lastig te kweken. Ze werden in ieder geval zelden gekweekt, vooral omdat er bijna nooit vrouwen bij importen zaten.

  Leuk kikkervissen.

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jul 2010 11:16
  Dat is ook wel een reden maar ik ken mensen met vrouwtjes en mannekes en het lukt hun aan geen kanten om er mee te kweken,
  Iemand dat ik ken probeert het al 4 jaar en die is echt professioneel bezig en het lukt hem ook niet, volgens mij zijn ze niet makkelijk te kweken
  zelfs als je vrouwen hebt, want ik heb het ook een jaar geprobeerd zonder succes.
  Grtz


  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  23 aug 2010 17:35

  Heb net de larven eten gegeven en nog wat fotos getrokken
  De larven doen het nog altijd goed heb er nog altijd 43, en zijn redelijk wat gegroeid sinds ze ook meer van die muggen larven eten, ze slokken ze in 1 trek binnen,ik geef wel nog altijd gecombineerd voer van algen tabletten en muggenlarven en paprika,wat ik ook leuk vind aan hun als ik eten geef komen ze als vissen direct naar boven om te eten

  Wesley of Bert of mensen die ervaring hebben met de Leucophyllata, heb een vraagje voor jullie, als je op de eerste foto kijkt zie je een larf die meer zwart heeft of op de foto er onder, ik heb er veel die zo mooi zwart hebben aan hun vinnen en dan redelijk veel die lichter bruin gekleurd zijn, nu zat ik te denken zou je daar geen onderscheiding kunnen zien van man en vrouw, die met hun mooie zwarte vinnen mannen en die bruine dan vrouwen, wat denken jullie hier van?
  En is dat normaal dat ze zo traag groeien ze zijn nu toch al een dikke 2 maanden oud en nu begint pas de achter poten
  Of misschien heb ik ze te weinig gevoerd??
  Nu groeien ze wel goed door met die muggen larven dus hadden ze misschien ook wat dierlijke voeding nodig?
  Veel vragen maar ik weet dat jullie hier kunnen op antwoorden
   

  Btw Wesley heb je tekst gelezen op het Dn blad over die vliegende boomkikkers was zeer interessant, echt een juweeltje om in huis te hebben!
  Grtz
   

   

   

   

  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  23 aug 2010 19:39
  Hey Serge,

  goed om te zien dat het goed gaat

  Volgens mij zou het TE toevallig zijn als dit met het geslacht te maken zou hebben
  In principe is de enige aanwijzing het kwaken en de afmeting,
  maar je kan altijd eens in de gaten houden wat de verschillen straks gaan worden
  Misschien heb je geluk en heeft er 1 van je dieren een verborgen erfenis van de reticulated vorm (giraffe vorm),
  al denk ik dat het niet zo heel veel betekent, maar het zou wel leuk zijn


  Afhankelijk van je temperatuur komen de eitjes tussen de 5-10 dagen uit.
  Ook de tijd van larf naar kikkertje kan verschillen.
  Afhankelijk van de watertemperatuur, voedsel aanbod en hoe vaak het water ververst wordt komen ze als het goed is tussen de 2 en 5 maanden aan land,
  toch zou ik de temperatuur niet omhoog gooien om ze sneller aan land te krijgen.
  Genoeg voeren en water verversen is voldoende,
  hoe sneller je ze aan land wilt halen, hoe kleiner ze aan land komen

  Je hebt dus in ieder geval nog genoeg tijd om van je visjes te genieten denk ik zo

  Leuk dat je het artikel gelezen hebt,
  zou ze graag willen kweken maar zit weer met maar 1 vrouw en ben nog steeds op zoek,
  zijn ook kikkers die graag in een groep voortplanten.
  Maar het zal toch eens moeten lukken

  succes met de opkweek
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  23 aug 2010 20:18

  Bedankt voor je antwoord

  Ja ik vond het een beetje raar dat de 1 wat zwarter is of de andere, zat heel tijd te denken of er misschien zo een verschil te zien was in man en vrouw, daar mee deze vraag,maar zal de bruine apart steken en eens kijken wat het verder word.Weet je toevallig nog links zijn over de leucophyllata, mensen die er ook mee gekweekt hebben, ik vind nergens goeie docu over de na kweek wat ik heel jammer vind

  Ik ben van plan om me 100% met de leucophyllata bezig te houden, ik zal nog kijken voor andere bloedlijnen om samen bij mijn na kweek te steken, om zo met mijn na kweek verder te kweken.Grote toekomst plannen dus   Mijn makis gaan wel hun terra moeten op offeren die gaan nu naar mijn beste maat in een terra van 1m50hoog 1m lang 80cm diep samen met nog 4 Makis zal dus een mooi groepje worden in een hele grote terra en ik gun het hun echt wel!

  Had het gelezen dat ze zo moeilijk te vinden zijn, khoop en wens je echt veel succes in het verder zoeken naar je boomkikkers

  we zien elkaar wel terug op de Dn kikkerdag

  Grtz

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  29 aug 2010 15:13

  Zal niet lang meer duren voor de eerste aan land komt

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  31 aug 2010 19:13

  De voor poten komen er aan! :D
  De achter poten zien er ook mooi stevig gezond uit, die komen mooi aan land 8)
  Ik heb ook al hun terrarium in orde gebracht 30x30x30. Als bodem blauwe filter en mos die uit mijn vriezer komt alles dood!Ik wil dit bakje zo simpel mogelijk, 1klimplant met een paar bladeren,een paar takjes, en een kom met water dat ik iedere dag kan verversen want ze doen graag hun behoefte in het water.Zo heb ik ze goed in de gaten als er wat misgaat.
  Ze gaan per 10 in 1 terra van 30x30x30 dit moet zeker lukken zo tot ze een maand of 2a3zijn dan gaan ze naar een grotere terra.
  Grtz

   

   

   

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  22 sep 2010 18:11

  Was al een tijdje geleden dat ik een up date had gehouden hoe het verder gaat met de larven.Ik heb eigenlijk slecht nieuws de larven komen aan land met 3 poten de meeste komen aan land zonder voor poten.Deze die aan land komen met 2 achterpoten kruipen al slepend zich naar boven op een blad en daar droogd hun staart dan die rot weg dan 2 dagen later gaan ze dood, de larven die niet op tijd een blad vinden die verdrinken, vind dit erg jammer dat het zo moest af lopen nooit gedacht dat ik zoiets ging mee maken met hun want de larven zagen er echt goed uit.

  Ik heb nog ongeveer 19 larven over die achter kwamen, er zijn er 4 van die echt groter zijn of de andere larven die zien er ook steviger uit dus nu maar hopen dat er toch nog een paar goed aan land komen.

  Er is een mail gestuurd naar iemand die hier veel van kent, dus zal ik misschien nog weten wat er mis is gegaan, maar het zou kunnen door een cromosoon te kort bij de ouders maar dit moet nog bevestigt worden.

  Zijn er nog mensen die hier een idee van hebben?

  Ik heb nu terug nieuwe Leucophyllatas besteld 2 man en 1 twijfel vrouwtje en 1 100% vrouwtje, dus de groep zal wat groter worden en hopelijk gaat het wat beter gaan dan.

  Ik geef zeker niet op

   

   

  0

  Peter Mudde  Posts:1059


  Profiel

  Ilpendam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 14:47
  Chromosoomtekort bij de ouders.. Lijkt me onzin. Vroeger gingen die verhalen ook over de 'luciferpootjes' bij gifkikkers. Dit is zo'n beetje het zelfde verschijnsel. Ik denk eerder dat deze larfjes te snel groot geworden zijn; te veel voer, te warm water.. zoiets. Maar goed, iedereen heeft een stokpaardje en het mijne is ' snelle groei' ..
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 19:28
  Hallo
  De eitjes zijn 23 juni gelegd geweest en ik had om de 2 a 3 dagen gevoederd met eten van Rana en dan afwisselend met Sera Micron en soms wat
  rode muggenlarven, dan gaf ik hun 2 a 3dagen geen eten.Ik ververs mijn water ook altijd om de 2 a 3 dagen en het water was 24 graden nu heb ik dat verandert naar 21graden.Zo heb ik ook mijn Makis goed aan land gekregen en zoals mijn larven van mijn pijlgifkikkers dus ik vind het echt raar dat ze toch slecht aan land komen.
  Te snelle groei denk ik niet want vond ze eigenlijk maar traag vergeleken met de boomkikkers larven die gaan meestal erg snel aan land, de mijne hebben er toch lang over gedaan vergeleken met mijn makis geweest, en te veel voederen heb ik ook niet gedaan ik denk eerder te weinig.

  Ik heb nog nooit last gehad van lucifer poten nog nooit mee gemaakt in 3 jaar tijd dus heb er ook geen ervaring mee, maar die larven komen aan land zonder voor poten soms met 3 poten heb er ook 3 gezien met misvormde achter poten en soms komt de 4 de voor poot de volgende dag die is dan ook wat misvormd of soms
  groeit de voor poten door zijn onder nek door heb dit nog nooit gezien echt wat raars, dus zou het misschien wel kunnen dat er een ouder een cromosoon te kort heeft mee gegeven?Zijn er nog mensen met een mening hier over? Hier kan ik wat van leren dus hou je niet in, negatief als positief ;-)


  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 19:49
  Je kan wat folimzuur tabletten geven,dit doe ik ook bij mijn dieren sinds ik hier last van had(30 tabletten op een pot calcicare 40+ en gewoon de voedseldieren kalken plus een halve tablet op een liter water voor de larven.
  Ook bij mij kwamen de dieren zonder of met misvormde poten aan de kant, in overleg met Ensink ben ik foliumzuur gaan gebruiken(daarna nooit meer last gehad).
  Ik weet dat ik geen wetenschapper ben maar het geeft te denken.
  Ik hoop dat het de volgendekeer goed gaat.
  Gr Gerard
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 20:27
  Hey thanks voor je antwoord, ik heb nog 19 larven over misschien kan ik toch eens een test doen met die folimzuur tabeletten waar kan ik dit vinden?
  Zou er morgen om gaan :-)
  Bedoel je dan op de voeder dieren en dan aan de ouder dieren geven?
  Hopelijk komt het goed alvast zeer bedankt voor je gouden tip :-)
  Grtz
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  23 sep 2010 20:35
  Geplaatst door gerard berghe op 23 sep 2010 19:49:25
  Je kan wat folimzuur tabletten geven,dit doe ik ook bij mijn dieren sinds ik hier last van had(30 tabletten op een pot calcicare 40+ en gewoon de voedseldieren kalken plus een halve tablet op een liter water voor de larven.
  Ook bij mij kwamen de dieren zonder of met misvormde poten aan de kant, in overleg met Ensink ben ik foliumzuur gaan gebruiken(daarna nooit meer last gehad).
  Ik weet dat ik geen wetenschapper ben maar het geeft te denken.
  Ik hoop dat het de volgendekeer goed gaat.
  Gr Gerard

   

  Wat zou het foliumzuur precies voor effect hebben, Gerard? Ik word altijd een beetje kriegelig als mensen kikkers als soortgenoten behandelen...

  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 20:39
  @ Peter: Ik dacht aan dit stokpaardje omdat veel mensen van hetzelfde probleem last hebben bij bepaalde soortjes.
  nu denk ik dat jij wel een aardige basiskennis zal hebben wat genetica betreft.
  Mocht je bekend zijn met haploïde genen misschien de moeite waard er eens over na te denken


  De vergelijking met een gifkikker is wel wat moeilijk.
  Gifkikkers hebben net als mensen de beschikking over diploïde genen, op de geslachtscellen na, deze zijn wel weer haploïde.

  Vader en moeder geven beide hetzelfde pakket haploïde genen mee die weer samensmelten in groepjes van 2 (diploïde) om het simpel te stellen.
  Een eventuele beschadiging of defect wordt grotendeels opgevangen door het andere deel van de chromosoom.

  De leucophyllata groep heeft alleen haploïde genen zoals meerdere groepen binnen de Hyla familie,
  leucophyllatus heeft 30 chromosomen waarvan 15 van iedere ouder.
  Deze worden alleen niet samengesmolten maar per stuk gerangschikt en hebben bij een foutje als het ware geen back-up van een andere identieke gen.
  Hierdoor zijn ze voornamelijk voor inbred heel erg gevoelig.

  Het kan dus wel degelijk aan het genenpakket liggen

  Als het goed is is er al wat onderzoek naar gedaan en anders is dit nog bezig,
  veel van de soortjes met haploïde genen zijn gevoelig voor dit soort dingen en het kan ook
  goed een verklaring zijn voor de moeilijke kweek.

  Ook ik ben geen wetenschapper natuurlijk, vandaar dat ik er al een mailtje over gestuurd heb naar een kennis die dat wel is,
  deze vond het aannemelijk maar heeft het voor de zekerheid voorgelegd aan degene die er specifiek mee bezig was/is
  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 21:45
  Ha Wesley.
  Waarom zou er in de natuur iets dergelijks bestaan dat het kweken van de kikkers zo moeilijk maakt,ik zeg niet dat je ongelijk heb maar ik ben benieuwd.
  Erik ik heb niets gezegt wat je kriegelig maakt,en ik vergelijk geen mensen met kikkers.
  Maar bij een wondje droog ik het met wondpoeder(niet weer kriegellen) voor mensen en vitamine ook van de drogist.
  Maar ik geef foliumzuur tegen 'luciferpootjes' en dit lijkt er erg op.
  Ik had dit probleem in de zomer met 30 graden of meer, met het foliumzuur verdween het.
  Ook Ensink die zeer voorzichtig was met zijn zegje doen, was zeer tevreden.
  Serge ik heb het gewoon van de drogist(trekpleister) in een blauw potje.
  Het is ervaring van Ensink die 40 jaar kikkers kweekte en ik nam het over met zeer veel goede kikkers op de kant als bewijs.
  Maar nogmaals ik ben een amateur die in het verleden honderde kikkers kweekte met foliumzuur en nooit meer last had va n luciferpootjes .
  Serge probeer het gewoon je zal versteld staan bij het volgende legsel(ik hoop nog bij de rest van de larven).
  Gr Gerard
  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 22:50
  Gerard.

  Waarom het zo in elkaar steekt weet ik niet, er zijn meerdere binnen de Hyla groep die over deze afwijkende genen beschikken.
  Hyla marmorata-groep, Hyla microcephala-groep, Hyla parviceps-groep; Hyla leucophyllata-groep, Hyla labialis-groep, Hyla colombiana-groep en Hyla minuta-groep
  hebben allemaal deze opbouw.

  Misschien omdat ze massaal voortplanten dat dit ervoor zorgt dat alleen de jongen met een perfect genen pakket aan land komen,
  in het oogpunt van voedselconcurrentie misschien?
  Ik zou het niet durven zeggen
  Wel is aangetoond dat ze deze groepen haploïde genen hebben.
  Op deze manier schakelen ze wel direct de inteelt uit, de slechte genen zullen nooit aan voortplanten toekomen.

  Het is wat moeilijk uitleggen met alleen tekst,
  maar hopelijk wel begrijpbaar met de uitleg dat er geen exact dezelfde gen is maar met een andere opbouw die een defect op kan vangen.
  Een voorbeeld van defecte genen die opgevangen worden door een ander is bijvoorbeeld een albino.

  Heb je 1 albino met een andere zonder deze genen kan er geen albino uitkomen,
  wel iemand die de gen draagt, deze is alleen niet dominant omdat hij wordt opgevangen door het andere gen.
  Komen 2 mensen met een afwijking bij elkaar, krijg je kans dat beide dit gen doorgeven.
  Je hebt dan 25% kans op een albino kind, 50% kans op een kind die net als de ouders drager van het gen is
  en 25% kans op een kind dat 2 normale genen heeft.

  Zou je een haploïde opbouw hebben zou dit anders liggen.
  Albinisme die voorkomt bij 1 ouder wordt overgegeven voor 50% zou je stellen,
  het is namelijk dat of het goede gen van de 1 of het defecte gen van de ander meegegeven wordt,
  deze wordt vervolgens niet opgevangen en is direct van invloed.

  Bij het zien van veel nakweek die een misvorming aan de poten hebben,
  vreemde plaatsen, teveel of te weinig pootjes.
  Lijkt het mij niet zozeer iets dat te weiten is aan de voeding of snelheid van de groei.
  Al zou het in geval van Serge ook mee kunnen spelen,
  al zou het dan ook bij gifkikkers voor moeten komen in warme periodes.
  Dit heb ik zelf nog nooit gezien bij kikkers met "normale" genen.

  Maar goed, dat is wat ik eruit haal met een middelmatige kennis van genetica.
  Vandaar dat ik het voorgelegd heb bij mensen die naar vererving en dat soort dingen onderzoek doen.
  Daar hoorde ik ook dat er iemand al mee bezig is/was dat verder uit te zoeken.
  Hopelijk kan die het beter verwoorden als ik het doe
  en het woord van de expert is nog altijd sterker als die van een hobbyist

  0

  Peter Mudde  Posts:1059


  Profiel

  Ilpendam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 22:50
  Wesley.. Ik kan niet echt ontdekken wat je nu bedoelt. Heb je misschien een bron voor deze informatie? Een artikel waar het in terug te vinden is?

  Foliumzuur is betrokken in een aantal processen van de embryonale ontwikkeling. Bij ons kan een gebrek er aan leiden tot een 'open ruggetje'. Bij kikkers kennelijk tot geen of gebrekkige voorpootjes. Ik denk dat je Gerard's tip daarom zeker moet proberen.
  Bij 'te snel' opgroeien zie je wel, dat dieren als het ware niet gelegenheid hebben gekregen om voldoende van de voor hen belangrijke stoffen uit de omgeving (hun voedsel) op te nemen. Het uiterlijk zichtbare resultaat is dan b.v. een weinig intense kleuring. Mara simpelweg het aanvullen van de stoffen waar een tekort aan is, helpt ook.
  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 23:05

  Hoi Peter,

  in het boek van Duellman, Hylid frogs of middle America staat hierover geschreven.
  Zij hadden een afwijking gevonden in het genenpakket van een aantal Hyla soorten.

  Een paar andere bronnen op internet voor als je het boek toevallig niet hebt liggen:


   een pdf www.springerlink.com/content/r6873g0865x87733/

  www.archive.org/stream/hylidfrogsof...l_djvu.txt

  www.gutenberg.org/files/31221/31221-h/31221-h.htm

   

  Mocht je toevallig uitkomsten van een onderzoek tegenkomen ben ik ook benieuwd,

  tot nu toe of er overheen gelezen of het gewoon niet gevonden :D

  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  23 sep 2010 23:11
  Sorry voor de vele spel en opbouw fouten in de uitleg
  Zit het terug te lezen en het stikt ervan
  Ben momenteel aan het typen met een knallende koppijn van een griepje,
  vandaar

  Mocht het echt storend zijn kan er vast een moderater doorheen ploegen
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  24 sep 2010 09:57
  Geplaatst door gerard berghe op 23 sep 2010 21:45:12

  Erik ik heb niets gezegt wat je kriegelig maakt,en ik vergelijk geen mensen met kikkers.
  Maar bij een wondje droog ik het met wondpoeder(niet weer kriegellen) voor mensen en vitamine ook van de drogist.
  Maar ik geef foliumzuur tegen 'luciferpootjes' en dit lijkt er erg op.
  Ik had dit probleem in de zomer met 30 graden of meer, met het foliumzuur verdween het.

  Nee hoor, je maakt me niet kriegelig. Als het voor jou werkt, moet je er gewoon mee doorgaan natuurlijk.

   

  0

  Remco Stuster  Posts:6055


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  24 sep 2010 13:37
  leucophyllatus heeft 30 chromosomen waarvan 15 van iedere ouder.


  uhh... ik lees in je bronnen dat ze n=15 ofwel 15 chromosomen hebben, dus geen 15 van iedere ouder ofwel 2n (diploïd)...maargoed, dat terzijde.

  Deze haploïde kikkers hebben voor elk chromosoom zo'n 50% kans dat deze van pa of ma af komt (voor het gemak ga ik daar vanuit aangezien dat meestal zo is). Waarom hebben dan alle nakweekjes hetzelfde defect en niet de helft?

  Bovenstaande zou zo zijn mits het volgende ook niet roet in het eten zou gooien van je veronderstelling:
  De ouders zijn blijkbaar geen drager van het gen aangezien de ouders niet over dit defecte gen beschikken en gezond zijn. Het gaat in dat geval om een genetisch defect dat ontstaat tijdens de voortplanting van deze dieren. De kans dat dit defect bij zowel pa als ma ontstaat lijkt me miniem tenzij het door externe factoren wordt bewerkstelligd, en ook die kans is denk ik niet erg groot...

  Ook ik heb een beperkte kennis van genetica, maar ik gok dat 1 + 1 echt 2 is, en dit om die reden een theorie is die bepaald niet voor de hand ligt.  Na zo'n jaar of tien kweken met gifkikkers ben ik ervan overtuigd geraakt dat problemen met voorpootjes te wijten zijn aan een tekort dat ontstaan is bij de ouderdieren. De laatste keer dat ik dergelijke problemen gezien heb bij mijn dieren is ook al jaren geleden. Destijds opgelost met foliumzuur tegenwoordig voer ik gewoon bladluizen. Geen idee wat daar in zit, maar het werkt perfect voor zowel mij als veel andere hobbyisten. De opkweek van larven heb ik nog nooit iets aan veranderd wegens problemen met de voorpoten dus ik persoonlijk verwerp ook dat het bij mij thuis ooit aan de opkweek heeft gelegen. langzame groei van larven resulteerde bij mij zelden in kikkers die gezond opgroeiden overigens. Ofwel ze kwamen niet aan land, ofwel ze metamorfoseerden vele malen kleiner dan gewoonlijk. Larven die hard groeien zie ik het liefst eigenlijk...
  0

  fred vosse  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  24 sep 2010 14:07
  Een genetische afwijking daar geloof ik helemaal niets van.
  Bert had ook wat probleempjes met zijn leucophyllata's en er bij zitten met een extra pootje op de rug..
  Ik denk dat ze een tekort ergens aan hebben, waar aan, dat is moeilijk te zegen, kan met van alles te maken hebben, zoals Remco zet, kan het een tekort zijn dat al bij de ouders is ontstaan, maar het kan ook best een ander soort van tekort zijn.
  Laatst heb ik nog larven en jonge kikkertjes van een Hyla-soortje gezien, die opgroeiden in een ontzettend smerig modder-poeltje met behoorlijk warm water (zon er op), bij ons in het aquarium groeien ze op in bijna steriel en kraakhelder water..
  Ik geloof vast dat er componenten uit de klei van belang kunnen zijn, en misschien ook wel het levend voer dat er vaak ruimschoots aanwezig is (muggenlarven, allerlei kleine waterdiertjes, etc.)
  Zoek het maar in de voeding wat mij betreft.
  En de tip van Gerard zou ik ook maar ten snel uitvoer brengen. (desnoods split je ze op in groepjes waar je verschillende dingen in kunt uittesten)
  Succes!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  24 sep 2010 15:08
  Hey bedankt voor de antwoorden :-)
  Ik kom net van de Apotheek en vroeg een potje met tabletten folium zuur maar ik heb een andere doos gekregen
  Folavit 0,4 voedingssupplement met foliumzuur 0,4mg 200% ADH.Is dit het zelfde?
  Het zijn kleine gele tabletten.

  Volgende vraag hoe ga ik best te werk was het de helfd van 1 tabelet verdelen op 1 liter en hoeveel keer moet ik dat geven
  of moet het constant in het water zitten?
  Nogmaals bedankt voor de hulp hoor :-)
  Vriendelijke groetjes
  Serge
  0

  wesley brouwer  Posts:1050


  Profiel

  Zaandam

  Dn Lid


  --
  24 sep 2010 19:39
  Remco,

  je hebt waarschijnlijk inderdaad gellijk.
  Ze hadden het over afwijkende genen en noemde de kikker haploid.
  Verder zag ik wel staan n=15 maar ook in een andere tekst over de ebracatta 2n=30, dit zal dan toch betekenen dat ze gewoon diploïde zijn met enkel een afwijking in de hoeveelheid genen die ze hebben.
  Het zal meer afwijkend zijn in de vorm van, niet te kruizen, er staat ook vermeld dat deze dieren eventueel in een andere groep gedeeld moeten worden.
  Daar zal dan Dendrosophus vandaan gekomen zijn waarschijnlijk.

  Misschien dat ik de vraag verkeerd gesteld heb, maar ze zeiden zelf ook al op de hoogte te zijn van de hoeveelheid uitval en vreemde misvormingen.
  Vandaar dat ze misschien zeiden dat het volgens hen ook een genetisch verhaal kon zijn, in ieder geval wordt het wachten wat zij kunnen vertellen over hun onderzoek ernaar.
  Zij hadden het weer over de afwijking Haploid 15 ofzo,
  zoals ik zei ben ik geen wetenschapper dus ik kan dit ook verkeerd begrijpen natuurlijk.
  Ik weet wat Haploid, Diploid etc. is maar de bijbehorende formules en uitdrukkingen zou voor mij alles kunnen betekenen

  Jammer genoeg kan je af en toe best lang op antwoordt moeten wachten.


  Toch lijkt het mij ook vreemd dat de dieren pootjes teveel of op vreemde plaatsen krijgen door enkel te kort aan voedingsstoffen.
  Bij andere kikkers zie je dan toch ook niet dat ze ineens een pootje bij hun nek krijgen of op de rug.
  Dat is toch heel iets anders dan slappe pootjes door gebrek aan voedingsstoffen.?

  Maar goed. hopelijk is het gewoon op te lossen met het foliumzuur, zou wel heel mooi zijn natuurlijk

  0

  eric jansen  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  26 sep 2010 19:07
  Erg jammer om te lezen Serge.
  Hopelijk vindt je de oplossing.

  Ik heb wat spaties toegevoegd aan jouw topics om eea makkelijker leesbaar te maken.

  Grtz
  0

  Bert Broers  Posts:570


  Profiel

  Ureterp

  Dn Lid


  --
  11 okt 2010 21:31

  Ook maar even m'n ervaringen spuien. Dat kikkertje met het pootje op de rug is denk ik gewoon toeval geweest. Ik had maar zes larfjes; 5 zijn 2,5 jaar geleden goed opgegroed en leven nu nog; één had een vijfde poot op de rug en is uiteindelijk afgelopen voorjaar doodgegaan.

  Met hyla savignyi heb ik wél dezelfde dingen beleefd als Sergé. Waar het aan ligt? Geen idee. De eerste dieren zonder voorpootjes of gebrekkige voorpoten had ik al bij mijn eerste nakweek. Dat waren nakomelingen van kikkers die ik zelf meegebracht had van verschillende watertjes en zullen nog niet teveel aan inteelt geleden hebben.

  Daarna heb ik ieder jaar wel larven met dit soort toestanden gehad. Soms was een legsel helemaal goed, soms waren het er 5 op de 100; soms waren het ze allemaal.

  Het kwam voor dat het ene koppel goede kikkertjes gaf en het andere niet; soms was een tweede legsel van een zelfde koppel wél goed en het eerste niet.

  Ik heb ze op verschillende temperaturen, watersamenstellingen en met verschillend dieet grootgebracht, maar altijd dook het verschijnsel weer op.

  Omdat het soms onder alle omstandigheden wél en soms niet goed gaat heb ik het maar geaccepteerd als natuurverschijnsel waar je het maar mee moet doen, hoewel ik er wel veel dieren aan verlies: ik denk zo tussen de 5 en 8 % van het totaal.

  Ook vraag ik me af of het foliumzuur zal helpen. Want als ik de eerste keer larven heb met misvormde poten als gevolg van gebrek aan foliumzuur; waarom gaat het dan bij andere legsels wél goed?

   

   

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  30 nov 2010 13:37

  Even mijn topic af werken.Vorige week is de laatste larf ook slecht aan land gekomen en dus ook dood gegaan.

  De meeste larven hebben zelfs geen voor poten gekregen ze kwamen dan aan land of ze verdronken omdat ze al hun longen aan het ontwikkelen waren en niet op tijd aan land raakte omdat ze geen voor poten hadden.

  Vind dit echt jammer dat ik dit heb moeten mee maken had toch gedacht dat er toch wel 1tje goed aan land ging komen echt een zonde om 45 larven dood te zien gaan!

  Ik heb nu een groter groep Leucophyllata 6 man en 2 vrouw en zal tegen de lente een nieuwe kweek poging onder nemen en zal ook eens die arcadia lamp uit testen bij hun, ik hoop dat het me ooit lukt ik geef zeker niet op! 

  Van de lente laat ik zeker weer weten hoe het verloopt met de kweek!

  Einde topic!

  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  02 dec 2010 21:08
  Jammer ik hoop dat het in het voorjaar beter gaat, geef ondertussen gewoon het foliumzuur aan de ouders.
  Geluk gr Gerard
  0

  Peter de Boer  Posts:6


  Profiel

  Purmerend
  --
  30 dec 2010 22:04

  Ik was vanmiddag toevallig bij HCH in Hilversum.

  er kwam een zending uit suriname binnen, met o.a. Leuco's

  ik heb er 5 meegenomen, 3 mannen en 2 vrouwen

  heel duidelijk verschil te zien!

   

  van de 300 dieren ongeverr 10 vrouwen.

  voor wat betreft de luciferpoten, of het ontbreken van voorpoten:

  Remco heeft gelijk, het schijnt een gebrek aan bepaalde stoffen te zijn bij het moederdier.

  Hugo Claessen heeft onderzoek gedaan, enkele jaren geleden.

  het meeste resultaat krijg je met Foliumzuur.

  algehele aandacht voor de suplementen is onmisbaar

   

  cacicare en vergelijkbare producten helpt maar voor een deel.

  bij gifkikkers voeg ik vloeibare multivitamine toe aan het sproeiwater.

  je ziet het probleem meestal bij kikker soorten die veel eieren leggen.

  het verschijnsel luciferpoten is variabel en loopt van stevige poten, die niet gebruikt kunnen worden tot aan het ontbreken van voor poten.

  ook bij mij, na toepassing van de juiste suplementen nooit meer last!

  succes!

   

  Peter de Boer

   

  0

  fred vosse  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  31 dec 2010 01:04
  Hoi Peter,

  Heb jij succesvol gekweekt met Dendropsophus leucophyllatus?
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  31 dec 2010 01:20
  Dus dan toch die foliumzuur?
  Ik had graag ook nog een vrouw of 2 bij gehad, moest je me er nog kunnen aan helpen en als je toevallig naar Hamm gaat? ;-)
  Ja er is zeker een groot duidelijk verschil tussen de man en vrouw je pikt de vrouwen er zo uit.
  Ik vroeg me nu ook al een tijdje af wie er nog met de Leucophyllatus heeft gekweekt en wat hun resultaten waren.
  ik ga alvast van de lente een nieuwe kweek poging ondernemen en zal dan ook die Foliumzuur toe passen alvast allemaal bedankt
  voor de goeie raad :-)
  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  31 dec 2010 09:10
  Tuurlijk foliumzuur??????????????
  Gr gerard
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  31 dec 2010 18:30
  Geplaatst door gerard berghe op 31 dec 2010 09:10:08
  Tuurlijk foliumzuur??????????????
  Gr gerard

  Hey gerard ik twijfel niet aan jou hoor zeker niet,  maar het schrikt me gewoon af om foliumzuur te gebruiken voor mijn kikkers. Ik weet niet veel van medicijnen en ik ben bang dat ik iets verkeerd zou doen.Ik had het al gebruikt bij de laatste larven maar ik was toch wel wat bang want ik heb andere pillen foliumzuur of van jou ik vind ook die blauwe potjes niet,  dus heb er gekocht in de apotheek Folavit 0,4 mg maar hoe weet ik dat ik de juiste dosering geef?

  Als je mij een perfect recept kan maken voor mij met 0,4mg dan durf ik dat zeker wel eens testen maar nu klinkt het wat te ingewikkeld voor mij

  Misschien kan ik wel via internet het blauw potje online kopen dan zal het recept dan wel kloppen dat je me eens pm had gestuurd,  maar waar vind ik dan kalk of welke kalk kan je dan gebruiken?

  Grtz

  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  01 jan 2011 14:59
  Serge ik heb het gewoon van de drogist(trekpleister) in een blauw potje.
  Gr Gerard
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  02 jan 2011 13:21
  Blijkbaar hebben we hier in Brugge geen Drogist want iedereen stuurt me door naar de Apotheek! hahaha.
  Ik had in de Apotheek dan die doos Folavit gekregen.
  Ik ga het van de week eens online zoeken en bestellen, ik laat je nog wel wat weten. ;-)
  Grtz
  Serge
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  25 jul 2011 20:01

  Na 4 kweek pogingen van de jaar heb ik dan toch vandaag een legsel gevonden, koppige beesten zijn het! :lol:
  De mannen geen probleem maar de vrouwen doen echt moeilijk.
  De vrouwen worden mooi dik, het regent buiten dan geef ik hun regen seizoen de eerste avond hangen de mannen aan de vrouwen, dan als ik de volgende dag de vrouwen zie dan zitten ze al weer mager, dan zoek ik achter eitjes maar vind niets.
  Ik geef hun dan heel de week regen seizoen dan zie je soms 2 dagen een koppel in amplex, maar toch legt de vrouw geen eitjes ze word gewoon zeer mager in de plaats en dan moeten ze rap droog voor het mis gaat met de vrouw.
  En zo gaat het altijd als ik met hun wil kweken.
  Ik geef telkens regen seizoen samen met mijn mistmaker en zet de ruiten open als het regent,
  wat ik nu heb gedaan is ook mijn lichten om 14 u uit gedaan in hun terrarium en vanmiddag pas de lampen terug aan gestoken en ik zag een legsel liggen! :D
  Er hangen nu nog 2 mannen aan 1 vrouw en die zit ook nog mooi dik dus ik verwacht morgen vroeg nog een legsel van mijn 2 de vrouw.
  Hopelijk zijn de eitjes goed bevrucht en gaat het eens goed van de jaar en alles eens met 4 poten!!!!

   

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jul 2011 10:52
  Ik tel al ongeveer 6 bevrucht eitjes die al aan het ontwikkelen zijn, blij dat het me toch nog eens gelukt is!
  hopelijk heb ik straks gezonde Leucophyllata aan land!
  Ik heb nog niet geweest gaan kijken als er een 2 de legsel ligt durf hun nog niet storen maar tegen 12 ga ik toch eens gaan kijken.
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jul 2011 10:54
  Kan er even een mod ook de naam even aan passen van Hylla naar Dendropsophus?
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jul 2011 13:57
  Geen 2de legsel gevonden maar er zit nog altijd 1 koppel in amplex.
  Ik heb de leucophyllata hun roep op de film ze gingen lekker luid vannacht!
  http://www.youtube.com/watch?v=dDHM_GBJU8Q
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  26 jul 2011 21:34
  Ik heb net gezien dat er 9 eitjes aan het ontwikkelen zijn, het is niet veel maar toch zeer blij mee! :-)
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  27 jul 2011 07:48
  Leuk, ik hoop dat je meer geluk hebt dan de vorige keer.
  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  27 jul 2011 22:16
  Ik hoop dat het lukt.
  Gr Gerard
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 jul 2011 12:56
  Ik hoop het ook heel erg hoor.
  Er zwemmen al 5 larven rond er moet nog 1 uit komen, de rest is weer aan het weg schimmelen.
  Dit had ik vorig jaar ook dat alles rap begon te schimmelen maar ik ben al zeker van 5 goeie larven waar ik zeer blij mee ben.
  Bert Broers had ook maar een legsel van 5 ongv die goed was maar bij hem waren alle kiks mooi aan land gekomen,
  dus hoop ik ook met het kleine aantal die ik nu heb dat ook alles prima verloopt.
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 jul 2011 13:52
  De andere vrouw Leucophyllata heeft nergens eitjes gelegd ze zit ook terug mager.
  Ik ga ze terug droog zetten en ik ga geen kweek pogingen meer onder nemen tot volgend jaar.
  Ik ben echt super blij met de enkele larven en hoop dat ze het echt goed doen.
  Iedereen duimen zenne. ;-)
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 jul 2011 17:52
  Het zijn uiteindelijk 7 larven geworden!Super!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 jul 2011 22:57

  0

  Remco Stuster  Posts:6055


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  28 jul 2011 23:46
  je hebt het vast al gezien maar toch: http://www.dendroboard.co...ophus-giraffe-4.html

  ...daar dus ook succes met goede eitjes
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  29 jul 2011 00:55
  Een dag na mijn legsel schitterend!
  0

  fred vosse  Posts:1274


  Profiel

  almere
  --
  29 jul 2011 01:00

  H Hoi Serge,

  Leuk dat je weer larven heb, zou leuk zijn als het lukt, moet mogelijk zijn!

  Hier doen ze het ook goed; hierboven een foto-tje hoe ze er uit zien als ze ongeveer 1,5 cm zijn.

  Ze zitten hier in de achtertuin, en deze zat in huis op de klamboe achter muggen aan..

  Succes!

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  07 mrt 2012 13:33

  Tegen vanavond probeer ik mijn 3de kweek poging, ik hoop dat alles nu eens goed verloopt met de 5 nieuwe vrouwen die ik bij heb.

  4 van de vrouwen staan op ontploffen dus ik heb er goeie hoop in.

     Uploaded with ImageShack.us

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2012 01:10

  Na 10 dagen regenseizoen en volle bak mist is er sinds vanavond een koppel in amplex gegaan, het heeft weer langer geduurt of verwacht.
  Ik heb er ook een foto van, de vrouw is echt enorm groot veel groter of de eerste vrouw waar ik een legsel van had.
  Er zitten nu nog 3 zo'n grote dikke vrouwen en ik hoor al wat meer gekwaak zal niet lang duren voor de andere in amplex gaan.
  Ik verwacht morgen de eerste eitjes.

   

  0

  Touchwood Touchwood  Posts:997


  Profiel

  Twello

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2012 09:50
  Wat een mooi verslag.

  Op zeker moment hebben de larven wel wat weg van de Heterandria Formosa.

  Groeten;

  Touchwood
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2012 11:47

  Jaja het is van dat!

   

  0

  Remco Stuster  Posts:6055


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  17 mrt 2012 13:52
  Mooi hoor! Liggen de eieren nu ietsje boven het wateroppervlak?? Het is moeilijk te zien op de foto's.

  Ik hoop over een aantal weken mijn glaskikkers weer uit de regenbak te halen en mijn Dendropsophus bifurcus erin te plaatsen. Eens zien of die ook willen kweken!

  Een tijd terug heb ik de Spheanorynchus lacteus er ook in geplaatst maar die wilden niet eens roepen. Die zitten dus weer droog tot een later moment.
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2012 14:15
  Op de eerste foto's liggen de eitjes net boven het water.
  En op de laatste foto lig het legsel ongeveer een 1cm onder het water.
  het heeft hier ook 9 dagen geduurd voor de eerste man van de 7 begon te kwaken, maar vannacht hoorde ik er al wat meer en ging gaan kijken en zag toen deze van op de foto in amplex.
  Vroeger in het begin toen ik ze had kreeg ik ze altijd rapper aan het kwaken nu heeft het toch wel even geduurd.
  Ik werk meestal niet met regen kamers en zeker niet met de leucophyllata want als ik die versteek stressen ze te veel, ze zijn er meestal niet goed van en laat staan nog kweken.
  Ik hou ze in hun bak zelf en ik heb daar een regenkamer in gemaakt en zo kan ik ze laten zitten zonder hun stres aan te doen.
  Nu het eitjes leggen lukt me al telkens maar de larven gezond aan land krijgen vind ik het moeilijkste, al heb ik wat meer hoop in de nieuwe vrouwen en mannen die ik bij heb gekocht.
  Ik heb ze nu ook vitamine van Repasy gegeven nog meer variatie aan voer gehad, als het nu niet ga lukken gezonde na kweek aan land te krijgen dan ben ik echt einde raad.

  Hou me op de hoogte van je Bifurcus deze zijn bijna de zelfde als de leucophyllata, ben benieuwd naar je kweek ervaring er mee.
  Succes er mee!
  0

  Remco Stuster  Posts:6055


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  17 mrt 2012 14:50
  Ik duim voor je!
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  17 mrt 2012 19:10
  Succes!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2012 20:30

  Bedankt.

  Ik ga zowiezo regen seizoen blijven aan houden tot ik van de andere dikke vrouwen een legsel heb.
  Als ik van de 4 vrouwen een legsel van krijg met verschillende mannen dan hoop ik toch wel dat er iets goed aan land moet komen.
  Het zal weer spannend afwachten zijn.

  Net de eitjes heel voorzichtjes in de curver geplaatst met 1cm water.

  Een natte handdoek over de curver geplaatst zodat de curver en de eitjes vochtig blijven.

  vandaag achter water planten geweest waar ze meestal de eitjes op leggen.
  Alles staat klaar voor het volgende legsel.

  Deze man was vanmiddag al heel vroeg wakker zat hardop te kwaken.


   

  Word vervolgd

  0

  Gerard van den Berghe  Posts:741


  Profiel

  Woudenberg

  Dn Lid


  --
  18 mrt 2012 14:00
  super suk6
  gr gerard
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  18 mrt 2012 15:04

  De eitjes ontwikkelen verder!

   

  0

  Kevin Pira  Posts:140


  Profiel

  zwalm

  Dn Lid


  --
  18 mrt 2012 15:12
  zo zie je maar serge
  komt in orde eh!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  18 mrt 2012 15:16
  Dat is nog veel te vroeg om dat te zeggen he Kevin, vanaf ik gezonde voor poten zie dan is het geslaagd! :-)
  Moet anders eens heel mijn topic hier door lezen wat ik al heb tegen gekomen met dit soortje.
  0

  Kevin Pira  Posts:140


  Profiel

  zwalm

  Dn Lid


  --
  18 mrt 2012 15:45
  serge ik heb je topic al gelezen
  hier en op het belgische forum!
  mijn "zo zie je maar" was bedoelt op dat er eitjes zijn
  en ik duim voor je in de hoop dat je nu gezonde kikkertjes aan land krijgt
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  19 mrt 2012 16:40

  Bedankt voor te duimen Kevin 

  Ik heb daar net alle eitjes brut geteld en er zijn er 200 die ontwikkelen!
   


  0

  Kevin Pira  Posts:140


  Profiel

  zwalm

  Dn Lid


  --
  19 mrt 2012 17:47
  graag gedaan sergios

  das een mooi aantal! nu hopen dat alles mooi ontwikkeld!
  heb je van de andere koppels ook eitjes?

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  19 mrt 2012 18:07
  Nog niet, maar ik heb gisteren geen regen gegeven en eerst nog wat extra gevoerd met vitamine, en vanmiddag terug de regen pomp aan gelegd.
  Gisteren waren er al 6 man hevig gaan kwaken redelijk luid hoor,ik begon al weer even paniek te krijgen dat mijn geburen dit kunnen horen,
  ik heb ze al eens op bezoek gehad toen ik rietkikkers had, ze vroegen hun af wat ik nu weer had gekocht die zoveel lawaai maakte hahaha.
  Ik heb deze achter 3 weken weer moeten weg doen, ik kon er niet van slapen en blijkbaar mijn geburen ook niet.(na deel van op een apartement te wonen)
  Wat een geluk dat de leuco's niet zo luid gaan.
  Ik ga nog eens een filmpje plaatsten van de leucophyllata hun roep.


  http://www.youtube.com/watch?v=dDHM_GBJU8Q
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  22 mrt 2012 13:52

  Gisteren avond zat er weer een koppel in amplex maar geen nieuw legsel gevonden, ze gaan weer moeilijk gaan doen.

  Ondertussen zijn gisteren de larven allemaal uit gekomen en zwemmen al rond.
  Vorige keer begon de volgende dag het legsel te schimmelen, van deze keer niets van schimmel, dus is al weer een goed teken ik hoop deze goed aan land te krijgen!

   

  0

  Kevin Pira  Posts:140


  Profiel

  zwalm

  Dn Lid


  --
  22 mrt 2012 17:32
  mooi serge! succes met het opkweken!
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 mrt 2012 14:16

  Ondertussen zwemmen alle larven rond en zijn sinds vandaag wat actiever geworden, ze zijn ook al beginnen eten.
  Nu hou ik de larven in een grote aquarium met het zelfde water waarden die ik toen gebruikte voor mijn tropische vissen.
  Ik heb er ook java mos en zuurstof planten in gedaan en ook wat drijf planten, algen,amandelblad, en als bodem zand en een stuk yati hout.
  Het water verwarm ik naar 23graden.
  Ik heb er ook een filter geplaatst maar met een fijn netje de pomp ingepakt zodat de larven niet kunnen mee gezogen worden.

  Ik zie nu al heel de week nog Leucophyllata in amplex gaan met erg dikke vrouwen en toch willen ze niet leggen dit vind ik echt vreemd, ik denk dat ik ga mogen blij zijn met 1 legsel.
  Toch ga ik nog enkele dagen door maar dan ga ik het stil leggen met regen seizoen en hun terug droog zetten want ze beginnen luider en luider te gaan ik verwacht ieder ogenblik bezoek van mijn gebuur voor nacht lawaai. ;-)

   

  Deze foto heb ik vannacht getrokken.

   

  Ik heb hun ook even gefilmd vannacht, je ziet er ook 1tje lichtjes kwaken.

  http://www.youtube.com/watch?v=FaG719vhD0o

  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --

  Remco Stuster  Posts:6055


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  28 mrt 2012 16:34
  Probeer eens een week droog tussendoor, en dan weer sproeien. Constant sproeien/regenen geeft geen overgangen, terwijl die er vaak toe lijken te doen...
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  28 mrt 2012 16:43
  Ik wissel af hoor ik hou hun dan wel maar een dag of 3 droog om ze goed in het voer te zetten en dan weer regen.
  Maar misschien moet ik ze wel een week langer droger houden, ik ga dat eens uit testen bedankt voor de raad Remco.
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  08 apr 2012 14:58
  Ik hou de leucophyllata nu al 11 dagen goed droog en na mijn verbazing lag er een legsel op de bladeren die op het water gedeelte ligt.
  Dit vind ik nu wel erg vreemd dan gaan ze nu gaan leggen tijdens ze nu al even droog zitten.
  Het legsel ziet er goed bevrucht uit.

  De andere larven doen het ondertussen nog altijd zeer goed, eten goed groeien goed door!
  Toch super dat ik nu een legsel heb van een ander bloed lijn, zo kan ik later een nieuw kweek groepje maken van mij na kweek dieren.

  Ik heb ook wat slecht nieuws, mijn appartement word te koop gezet en ze willen eerst herstelling werken doen in mijn huis, nieuwe vloer leggen, plafond vermaken enz.
  Ik zal dus maken dat ik al verhuist ben voor ze aan die werken beginnen want mijn hobby kamer word ook onder handen genomen, dus ik zal geen risico nemen en zelf op tijd verhuizen voor ze hier lastig gaan doen.

  Ik heb dus besloten een heel KLEIN beetje in te krimpen tot ik verhuist ben.
  Ik heb zo besloten dat de 3 grootste bakken weg moeten.
  De leucophyllata groep gaat weg de Klappenbachi groep, en de Punctatus.
  Meer gaat er niet weg.
  De leucophyllata gaan in zeer goede handen zijn, die gaan naar Bert Broers ik kon niemand beter wensen!
  de andere dieren zullen ook in hele goeie handen komen dus dat verzacht al wat de pijn.

  Ik neem wel de Larven mee van de leucophyllata en zal met deze verder werken.
  Ik zal ook kijken om nu naar een huis te gaan wonen dat ik nu wat meer plaats heb voor mijn hobby.
  Ik hoop dat alles goed verloopt zonder problemen want mijn kikkerkamer zal een ramp worden om te verhuizen ik zie het echt niet goed zitten hoor.  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  12 apr 2012 21:44
  Na raad van Rene heb ik eens aan de larven wat levende Artemia gegeven en tot mijn verbazing zag ik
  alle larven er achter gaan jagen net of het rovers zijn.
  Ik heb er een kort filmpje van.

  http://www.youtube.com/watch?v=vQXkuOlr3V4

  De larven van het 2de legsel zwemmen sinds vandaag ook al rond.
  0

  kees geldhof  Posts:575


  Profiel

  Middelburg

  Dn Lid


  --
  12 apr 2012 22:25
  hoi serge miss kan je ze voeren met watervlooien het is te proberen toch

  gr kees
  0

  serge pasquasy  Posts:978


  Profiel

  brugge

  Dn Lid


  --
  12 apr 2012 22:43
  Hey Kees dat wou ik ook geven maar dat hadden ze niet binnen in de viswinkel.
  Maar ik geef het ook in droog voer (Daphnia) en gedroogde rode muggenlarven.
  Ik probeer ze van deze keer met meer dierlijke voeding op te voeden.
  Ik ben ook erg blij want van deze keer sta ik er niet alleen voor, na 3 jaar slechte kweekpogingen en jongen die slecht aan land komen
  krijg ik nu wat hulp van ook ervaren mensen!
  Ik geef zo een hele grote deel van de larven weg aan Bert broers en Wesley brouwer en Rene Krutter en aan Flying Kip en aan Ruud.
  Als er wat goed aan land komt bij 1 van die mensen en bij mij niet dan weet ik hoe ik verder moet. :-)
  0
  Bericht is Afgesloten
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top