VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 29 okt 2009 23:04 door Roeland Bierdrager
Onderhoud
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Roeland BierdragerPosts:385


Profiel

ilpendam

Dn Lid


--
29 okt 2009 23:04

  Een korte toevoeging, ik ben niet heel actief meer op het forum. Het schiet er een beetje bij in, ook al heb ik zeeën van tijd.

  Mijn bak draait als een tierelier (foto's komen echt snel) en de Tricolors (of moeten we nu Anthonyi gaan zeggen) hebben het erg naar hun zin. De man fluit continue en de eitjes komen in een constant ritme.

  De man heeft al een legseltje 2 à 3 naar het water gebracht en de visjes zijn dan ook te vinden in het grote watergedeelte. Erg leuk om die gasten te zoeken en ook te vinden. Wat me opvalt is dat ze ontzettend passief zijn, op de bodem liggen is hun voornamelijke bezigheid. 

  Het verwonderde me dan ook ontzettend dat er in het bioloog onder mijn bak een kikkervisje naast de pomp lag… De avonturier was door de afvoer van m'n bak (dus omhoog gezwommen) gegaan, door het filter, omhoog over het tussenschot, en levend aangekomen in het pompreservoir… Na waterverversing bleken dit er 2 te zijn, 2 erg dikke visjes!

  Waarom de visjes uit het bioloog zoveel groter en voller waren dan de visjes die ik apart houd is mij een raadsel. Ik kreeg zowat de neiging om de visjes terug te gooien bij de pomp, in de hoop dat zij allemaal zo groot worden.

  Ondertussen ben ik bezig een klein bakje op orde te maken om de toekomstige jeugd in op te laten groeien. Het bakje kwam bij een vriend vandaan en bleek lek te zijn en nog enkele simpele defecten te hebben. Ik ga na het uitharden van de kit de bodem beleggen met een plaat varenwortel. Deze zal de bodem niet volledig bedekken. Aan de voorkant komt een klein slootje zodat de visjes hier hun laatste weekje kunnen doorbrengen en simpel aan land kunnen kruipen. Op het varenwortel ga ik een hele dikke laag dode bladeren leggen en een kleine bromelia toevoegen. Dit is hopelijk snel klaar zodat de geënte springstaarten zich alvast goed kunnen voortplanten en er rijkelijk voedsel is voor de jonge dingen.

  Springstaarten kom ik in om, waar ik straks erg blij mee ga zijn. Over de springstaarten ga ik straks of morgen nog een 'special' schrijven (incluis foto's) omdat ik denk dat ik een ontzettend handige/efficiënte manier van kweken heb!

   

  Groet,

  Roeland

   

  Ps: Toegevoegd een foto (erg slechte kwaliteit) van de Tricolor man met visjes.

   

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top