VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 28 nov 2009 17:09 door serge pasquasy
argus
7 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

serge pasquasyPosts:978


Profiel

brugge

Dn Lid


--
27 nov 2009 11:41

hallo ja ja je hebt gelijk die kerel is gemist van naam %-) ja het zijn de die van jouw foto :-) de bruine zijn de man bij mij en die met dat geel zou moeten de vrouw zijn maar ze kwaken allemaal bij mij :-( ik zal ze ook weg doen want het gekwaak van hun gaat er wat over..ze zwijgen geen moment en zijn echt zeer luid, ik hoor liever mijn makkis en hylas maar van die rietkikkers kan ik niet slapen %-) ik doe ze alle 5 weg voor 20 euro als je geinterseert bent laat iets weten ik woon wel in brugge groetjes serge ps ik heb ook nakweek van makkikikker 140 stuks die verkoop ik binnen 2 maand

0

eric jansenPosts:3434


Profiel

amsterdam

Dn Lid


--
27 nov 2009 20:12

 Ik zou het haast doen.

Het zijn leuke kikkertjes, maar ik heb al een bak met herrie. 

Bij mij zitten ca 25 nakweekjes bij elkaar, dan hoef ik je over de herrie niets meer te vertellen met 8 volwassen mannen.
Bovendien heb ik geen ruimte voor een extra bak, erbij kan niet ivm het mogelijk kruisen van de soorten.

En de herrie valt best mee.
Ik wordt alleen wakker van ze als ze om een wijfje vechten, wie het hardst kan kwaken wint.
En dat is inderdaad verbazend hard voor zo´n klein kikkertje.
Dat duurt echter meestal hooguit een uur en gebeurt rond een/half twee ´s nachts.(bij mij ca drie a vier keer per maand) 
Daarna is het stil/rustig. De gelukkige rijdt ´s nachts rondjes mee op haar rug en de eierafzet is vaak net iets later dan de dageraad.

Verder kwaken ze bij mij van klokslag kwart voor elf tot ca half een, daarna is het stil/rustig tot ca 8 uur (late dageraad).
Maar het ochtendgekwaak mag eigenlijk geen naam hebben. Ze zoeken rond de dageraad allemaal een slaapplek en rond 9 uur zie je nog maar een enkeling die naar eten zoekt. 
Ook die gaan al snel slapen, rond tien/elf uur zie je ze meestal niet meer rondlopen.

Ik zou hun gekwaak echt niet meer willen missen.... 

Er is vast wel een liefhebber voor ze dichter in de buurt bij je, je kan ze op het aangebodenforum plaatsen.

Grtz


 

0

serge pasquasyPosts:978


Profiel

brugge

Dn Lid


--
28 nov 2009 17:09
haha ik zij dat ook ik zou hun gekwaak niet meer kunnen missen toen ze harder en harder met 5 zaten te kwaken zelfs overdag en heel de nacht door ik heb nog niet veel pauzes gehoord.. ik woon ook in een apartement en mijn geburen hoorde ze ook haha ging er echt over %-) ik hoor zeer graag mijn jeberosjes en venzolinni fluiten en mijn makkis zalig gewoon weg niet te luid en ook niet te stil :-) amai ik voel met je mee haha dat moet pas een herrie zijn bij jou %-) de fluitkikkers gaan morgen naar een maat van mij :-) terug rust in mn huis ;-) alvast bedankt voor je antwoorden ik hoor je meschien nog wel groetjes serge
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top