VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 mrt 2010 09:20 door Nul Dertien
Een nieuwe boomkikker kopen
6 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Jeff PeereboomPosts:17


Profiel

Regio Alkmaar
--
13 mrt 2010 10:18

  Hey,

  Op het moment heb ik twee roodoogmaki's in een paludarium zitten en dat wil ik graag met een andere boomkikker soort gaan uitbreiden.

  Ik heb al wat rond zitten kijken naar kikkers van ongeveer dezelfde grootte en zo vind ik bijvoorbeeld de tijgerboomkikker en de apenboomkikker wel interessant. Ik kan echter niets vinden over hun gekwaak en omdat ik volgend schooljaar op kamers wil is dit toch belangrijk om te weten.

  Ik vraag mij dus af of jullie weten of deze kikkersoorten hard kwaken of dat er betere soorten zijn om te nemen.

  0

  Remco Stuster  Posts:6005


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  13 mrt 2010 10:55
  Geen idee of je de soorten wilt combineren, maar dat lijkt niet zo'n best plan. Apart houden is geen enkel probleem natuurlijk.

  Overigens heb ik geen idee wat tijgerboomkikkers en apenboomkikkers zijn. Ik gok bij die eerste op Phyllomedusa hypochondrialis en de tweede misschien Litoria sp.?
  0

  Jeff Peereboom  Posts:17


  Profiel

  Regio Alkmaar
  --
  13 mrt 2010 11:53
  Kan het dan veel problemen opleveren? Ik heb wel is gelezen dat maki's tolerant zijn tegenover andere kikker soorten van een soortgelijke grootte.

  De Latijnse namen zijn:
  Phyllomedusa tomopterna
  Phyllomedusa hypochondrialis
  0

  Peter de Jong  Posts:4029


  Profiel

  Vlaardingen

  Dn Lid


  --
  13 mrt 2010 17:29
  hoe groot is je bak waar je ze in wilt combinere.

  de roodogen kunnen wel tolerant zijn maar is de andere soort het ook?
  combineren is vaak geen goede optie ivm stress. eventueel kan je beter nog een paar roodogen nemen in plaats van een andere soort.

  0

  Jeff Peereboom  Posts:17


  Profiel

  Regio Alkmaar
  --
  21 mrt 2010 09:41
  Ik heb een bak van 50 × 40 × 80 cm.

  Of ze goed samen gaan weet ik niet, vandaar dat ik het ook hier vraag
  Ik heb al gevonden dat ze niet vanwege de luchtvochtigheid met de Phyllomedusa hypochondrialis samen kunnen. Een aantal sites claimen dat de Phyllomedusa tomopterna vergelijkbaar met de roodogen zijn.

  Wat betreft met stress zit ik nog te twijfelen. In het wild hebben roodogen toch ook met andere (boom)kikkersoorten te maken? Zo zijn er tegenwoordig dierentuinen (zoals het Gaiapark in Limburg) die verschillende diersoorten combineren. Het verhoogd inderdaad de stress maar het zorgt ervoor dat de dieren meer moeten nadenken (zoals bijv. voedsel concurrentie), zorgt dus zo voor meer prikkels en zodoende kan het ook stereotype gedrag voorkomen.
  Al gaat het daar wel om zoogdieren en weet ik niet of dit relevant is voor amfibieën.
  Nu is het natuurlijk niet mijn bedoeling dat de dieren onnodig aan stress gaan lijden, ik heb het beste voor hen voor. Maar van wat ik heb begrepen leeft de Phyllomedusa tomopterna onder soortgelijke omstandigheden als de roodogen, zijn zij ook tolerant tegen kikkers van dezelfde grootte en eten ze ook hetzelfde. Ik vind persoonlijk ook dat ik wel een aardig hoge bak heb dus indien ze het willen, kunnen ze elkaar ontwijken of zich verschuilen van elkaar.

  Meer roodogen is natuurlijk ook leuk maar ik wil niet dat er nageslacht komt. Dat is ook de reden waarom ik twee roodogen heb genomen en niet een groep.
  0

  Peter Mudde  Posts:1059


  Profiel

  Ilpendam

  Dn Lid


  --
  21 mrt 2010 23:02
  Ik denk dat de stress van het elkaar steeds op de lip zitten wel meevalt. Een ander probleem is, dat te veel dieren (en zeker boomkikkers) bij elkaar meer ontlasting kunnen produceren dan dat je door hebt... Je zou voor de grap de boomkikkers eens een paar weken op wit papier moeten houden ipv tussen planten... Als de ventilatie dan een beetje tegen valt wordt het een ongezonde bedoening. Een bodemoppervlak van 40x50 is niet erg groot.
  0

  Nul Dertien  Posts:993


  Profiel


  --
  22 mrt 2010 09:20

  Die bak is veel te klein voor meer kikkers. Ik vind het voor twee roodogen al aan de krappe kant. Niet doen dus.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top