Symposiumdag

Weet u alles over kikkers? Wij hopen toch van niet… 

Ieder jaar organiseert DN een speciale studiedag voor al haar trouwe kikkerfanaten. Diverse sprekers vertellen u alles over de succesvolle kweek van veeleisende soorten, het onderzoek naar kikkers in de tropen, de opbouw van regeltechniek en meer… 

De gratis toegankelijke symposiumdag is dus hét moment om meer over de vereniging en DN-leden te ontdekken! 
Wij nodigen geregeld interessante wetenschappers uit. Dankzij hun onderzoek kunnen wij verschillende uitdagingen stevig aanpakken en maken wij van het symposiumprogramma een uniek leermoment. En dat allemaal met een gratis voorraad aan koffie en thee. 
Ons programma prikkelt niet alleen uw brein, maar ook uw fantasie. Wij bieden u namelijk altijd een spannend reisverslag van uw medehobbyisten. Zij vertellen uitgebreid over hun ervaringen in tropische kikkeroorden en doen uit de doeken welke misstappen u op uw eigen reis kunt voorkomen. 
De symposiumdag is ook een ideaal moment om nieuwe contacten te leggen. Dit is zeker handig wanneer uw hobby even mis loopt, u hulp zoekt bij een technisch klusje, of nog een vakantie-oppas nodig heeft. 
 

Voortplanting
Han. Peper

Voortplanting

Gifkikkers hebben een bijzondere voortplanting. Anders dan onze eigen inheemse kikkers die na het afzetten van de eieren in het water hun legsel verlaten, leggen de meeste gifkikkers eieren op het land en besteden ze daar intensieve broedzorg aan. Naast het nathouden van het legsel dragen de ouders de uitgekomen larven op hun rug naar open water. Binnen de superfamilie van gifkikkers wordt het gehele spectrum aan vormen van ouderzorg gevonden die in het dierenrijk bekend zijn. Zo zorgen bij gifkikkers, afhankelijk van de soort, het mannetje, vrouwtje of de ouders samen voor hun nakomelingen. Bij sommige soorten worden de larven aan hun lot overgelaten, andere soorten voeren de larven met voedseleieren of dragen zelfs de larven tot de metamorfose op hun rug mee. Voorafgaand aan de paring laten mannetjes hun soortspecifieke roep horen en heeft het paartje een urenlang durend ritueel. Dat fascinerende gedrag laten gifkikkers ook in gevangenschap zien. 

Printen
1889 Waardeer dit artikel
Geen waardering
Back To Top