Dendrobatidae Nederland

 

Dendrobatidae Nederland is een internationale vereniging van liefhebbers van pijlgifkikkers (Dendrobatidae), mantella's en andere kikkers.

Zij heeft ten doel de waardering voor de natuur, meer toegespitst op de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en Madagaskar en de pijlgifkikkers in het bijzonder, te helpen opwekken, onderhouden en bevorderen.

Hoofddoelstellingen zijn bovendien het bevorderen van nakweek, om zo de bescherming van de kikkers in de natuurlijke biotoop te bevorderen en het zoveel mogelijk verspreiden van informatie met betrekking tot Dendrobatidae en andere tropische kikkers.

DN Magazine

DN Gifkikkerboek

 

Voordelen lidmaatschap

Voordelen van een lidmaatschap:

  • Elk kwartaal onvangt u ons DN magazine.
  • Halfjaarlijks gratis entree op de kikkerdag voor uzelf en een introducé.
  • Jaarlijks een symposiumdag.
  • Toegang tot de volledige inhoud van onze website.
  • Megakorting op ons boek Gifkikkers (wij verwachten een tweede editie in 2022).
  • Als lid draag je bij aan verschillende conservatieprojecten en wetenschappelijk onderzoek, alle ten behoeve van onze geliefde kikkers.
  • Uw belangenbehartiging bij zowel het PVH als de SATO.
  • Leden bieden we de mogelijkheid bij te dragen aan onze activiteiten (DN functioneert geheel op basis van vrijwilligers).

...en dat alles voor een schamele 30,- euro (binnen NL), of 40,- euro (buiten NL)

Exploration Sira
Remco Stuster
/ Categorieën: Dendrobatidae Nederland

Exploration Sira

In 2016 steunt DN het herpetologische werk van een jonge onderzoekster in Peru. Lees hier hoe ze zichzelf en het project voorstelt:

Mijn naam is Shirley Jennifer Serrano Rojas, ik ben bioloog woonachtig in Peru. De afgelopen drie jaar heb ik een herpetologisch monitoring project geleid  bij het onderzoeksstation Manu Learning Centre dat een onderdeel is van de conservatie NGO Crees Foundation. Dit jaar zal ik onderdeel uitmaken van een expeditie naar het Sira Communal Reserve, tezamen met Andrew Whitworth en Ruthmery Pillco. De expeditie zal plaatsvinden van 18 maart t/m 5 april 2016, waar ons team met behulp van cameravallen en veldwaarnemingen gegevens zal verzamelen over de soortenrijkdom van dit gebied. Het reservaat is beschermd gebied in het centrale Amazonegebied van Peru. Het is bekend van de spectaculaire uitzichten en kenmerkende geologische formaties. De steile gebergten reiken tot 2500 meter boven zeeniveau. Door de geografische isolatie van dit gebied, is de Sira zeer rijk aan unieke flora en fauna. Gedurende de expeditie zal ik het herpetologische werk leiden waarbij waarnemingen worden gedaan in het veld, en tevens gemarkeerde gebieden nauwkeurig worden uitgeplozen, met als doel het verzamelen van gegevens over de aldaar voorkomende reptielen en amfibieën, evenals het verzamelen van geografische gegevens tot op een hoogte van 2200 meter boven zeeniveau. Hiermee is het mogelijk een idee te krijgen van welke soorten hier zeer lokaal voorkomen, en mogelijk gevoelig zijn voor klimaatveranderingen. Daarnaast heb ik als doel gesteld specifiek naar Atelopus siranus op zoek te gaan, die slechts bekend is van de Serrania de Sira op 2400 meter boven zeeniveau. De soort is voor het laatst waargenomen in 1988, en het is onbekend of er sindsdien een afname van de populatie heeft plaatsgevonden. Voor dit doel zullen we zo hoog mogelijk proberen te komen in de hoop deze soort aan te treffen. Het resultaat van deze expeditie zal belangrijke informatie bevatten over de biodiversiteit van dit gebied dat nauwelijks bekend is doordat het zeer afgelegen is.

Bezoek ook de website:
http://www.exploration-sira.com/
 

Printen
6294 Waardeer dit artikel
Geen waardering

Laatste nieuws

Parque Nacional Reserva Ranita Dorada Parque Nacional Reserva Ranita Dorada

Parque Nacional Reserva Ranita Dorada

0 954
Locatie: departement Tolima – Colombia Partner: ProAves (Sara Lara Ines) Wanneer: 2008 – heden Donatie: € 3780,- op jaarlijkse basis Medefinancierend partners: Conservation International, IUCN, Postcode Loterij Website: https://www.proaves.org/ranita-dorada-amphibian-reserve DN magazine: juni 2009 – p. 42-46 / maart 2010 – p. 22-25 / maart 2015 32-35 Lezing: ProAves, nature under threat met Sara Lara - YouTube
Monitoring Atelopus varius Monitoring Atelopus varius

Monitoring Atelopus varius

0 593
Locatie: Costa Rica Partner: César Luis Barrio-Amóros Wanneer: 2017-heden Donatie: € 2000,- (verdeeld over 2017 en 2019) Medefinancierend partners: Stichting Herpetofauna, Svenska Dendrobatid Sällskapet & Philadelphia Zoo DN magazine: september 2019 – p. 42-47 Lezing: The rediscovery of Atelopus varius, a presentation by César Barrio-Amorós - YouTube

Maart 2021

0 320
Gedrag van Oophaga granulifera in zijn natuurlijke habitat (deel 2) Techniek en automatisering in het paludarium Worden dieren uit de EU verbannen? Unielijst invasieve exoten Een...

Kikkerdag

0 12911
De kikkerdag is een halfjaarlijks evenement georganiseerd door Dendrobatidae Nederland, waar liefhebbers van gifkikkers hun dieren kunnen verkopen en aanschaffen. Op deze dag zijn veel hobbyisten...
Back To Top