FAQ - Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen.
Als uw vraag er niet bij staat kunt u uw vraag stellen door een mail naar de secretaris te sturen, dit kan via secretaris@gifkikkerportaal.nl

Vereniging

Bij wie kan ik terecht met vragen over de registratie van mijn gegevens?

Dendrobatidae Nederland hanteert een strikte scheiding tussen de gegevens op onze website + forum en de NAW-gegevens die nodig zijn voor een betaald lidmaatschap. Deze gegevens zijn opvraagbaar via verschillende mailadressen. Voor vragen over onze online omgeving is extra informatie beschikbaar via de DN Privacy Officer IT-support@gifkikkerportaal.nl. Voor vragen over het lidmaatschap kunnen DN leden terecht bij ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor het opzeggen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl met daarin uw naam en adres o.v.v. opzeggen lidmaatschap.

Wanneer komt het nieuwe DN magazine uit?

Onze magazines verschijnen aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Natuurlijk kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Ons magazine is tenslotte een verengingsblad dat door zeer gemotiveerde vrijwilligers wordt geproduceerd. Door onfortuinlijke omstandigheden is het altijd mogelijk dat er ergens een vertraging ontstaat.

Leden die buiten Nederland woonachtig zijn moeten vaak wat langer wachten op hun magazine. Het is niet ongebruikelijk dat het magazine daar aan het begin van de eerstvolgende maand arriveert.

Hoe kan ik op de Kikkerdag aantonen dat ik lid ben?

Voor elke Kikkerdag printen wij enkele actuele ledenlijsten uit. Bij binnenkomst controleren wij of u op de lijst staat. Wij hanteren dus geen systeem met ledenpasjes.

Website

Hij krijg ik toegang tot Premium artikelen?

Op Gifkikkers zijn heel veel interessante artikelen te lezen. De premium artikelen zijn alleen als je ingelogd bent als DN lid volledig te lezen.

Hoe kan ik mijn website account koppelen aan mijn lidmaatschap?

Als lid van DN kan je toegang krijgen op het besloten gedeelte van het gifkikkerportaal door even een mailtje te sturen naar de ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl .

Zorg er wel voor dat je in de mail ook je naam, adres en woonplaats opgeeft zodat we kunnen zien of je wel lid bent.



Wanneer de aanvraag verzonden is zal worden geprobeerd om deze binnen een week te verwerken.

Ik wil mijn account van de website en het forum verwijderen. Hoe doe ik dat?

Ik wil verwijderd worden van het forum.

Af en toe krijgen we de vraag van mensen die gestopt zijn met de hobby om al hun gegevens van het forum te verwijderen. Dit is iets wat we niet kunnen en willen doen. Dit kost ons veel te veel tijd en je kan ook niet zomaar antwoorden uit bestaande topic verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud van zo’n topic.

Wat je wel kan doen is het wijzigen van de profielgegeven. Als je daar je naam e.d. aanpast wordt je minder zichtbaar. Alleen namen die al in het forum zijn opgeslagen blijven wel bestaan. 

Hoe kan ik inloggen in mijn account?

Inloggen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Als je op het forum vragen en antwoorden wilt geven dien je, je eerst te registreren. Ook nieuwe DN leden moeten dit zelf doen. Dit gaat niet automatisch.

Hoe kan ik het profiel van mijn account wijzigen?

Profiel wijzigen

Forum

Bescherming van Excidobates mysteriosus in Peru
Han. Peper
/ Categorieën: GIFKIKKERS, GIFKIKKERS, Conservatie

Bescherming van Excidobates mysteriosus in Peru

Eind 2004 zijn, met fondsen van IUCN Nederland, drie stukken habitat van de bedreigde Excidobates mysteriosus aangekocht in de Cordillera del Cóndor, Peru. Het grootste aangekochte gebied heet El Tupire en wordt gebruikt voor ecotoerisme. Dit gebied bevat een 800 meter lange verticale rotsformatie, waar het habitat van E. mysteriosus bestaat uit grote bromelia’s die op de rosten groeien. Aan de basis van de rotswanden bevindt zich een vegetatie van struiken en lage bomen. Tevens groeien hier bromelia’s (epifytisch) die het habitat van E. mysteriosus vormen. In het gebied zijn paden en observatiepunten aangelegd. De twee kleinere aangekochte gebieden heten Cerro Casapita en El Mocho. Ook in deze kleine gebieden bevinden zich kleine rotsformaties waar de dieren leven. Totaal omvatten deze gebieden 12,5 hectare. Naast E. mysteriosus komen er ook veel andere diersoorten voor in het beschermde gebied zoals roodstaartboa’s, hagedissen en vele soorten vlinders.

De grootste bedreiging voor deze gebieden is voornamelijk de mens, die in de omgeving afval verbrandt van gemeente Santa Rosa en ook stukken land platbrand ten behoeve van landbouw en veeteelt. Meermaals is er vuur overgeslagen naar dit bedreigde habitat, waar de schade vooralsnog te overzien is doordat de vlammen snel passeren en de kikkers in de waterhoudende bladoksels veilig zijn gebleken. Ook wordt geschikt land voor het verbouwen van koffiebonen steeds zeldzamer in dit gebied. Aan de voet van de rotsformatie in El Tupire is hiervoor nog geschikt gebied, echter kon de boswachter ter plaatse de kap van dit stuk habitat voorkomen.

Er is een kweekproject opgezet om de populaties van E. mysteriosus, die ernstig te lijden hebben gehad onder smokkelpraktijken, enigszins te herstellen. Vanuit dit kweekproject zijn er 270 individuen uitgezet in El Tupire. Ook zijn in 2008 en 2009 initiatieven ondernomen om exemplaren te testen op de aanwezigheid van chytridiomycose. Deze schimmel is niet aangetroffen bij de geteste dieren. Wel is bij één exemplaar Aeromonas sp. aangetroffen, een bacterie die ziekteverwekkend kan zijn en ‘red leg disease’ kan veroorzaken. In 2015 zijn de financiële middelen gezocht om een plantenkwekerij op te zetten, met als doel het kweken van bromelia’s, bomen en kruidachtige planten. Het uiteindelijke doel is hiermee herbebossing mogelijk te maken en studenten te trainen. Tevens wordt er gekeken naar welke gewassen het meest geschikt zijn om te verbouwen in dit gebied om zo ook het inkomen van de lokale bevolking te ondersteunen. Zodoende heeft de bevolking niet alleen ‘last’ van het beschermde gebied, maar wordt er gewerkt aan betrokkenheid van de bevolking bij het project.

Printen
896 Waardeer dit artikel
Geen waardering
Back To Top